Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#423765 Előzmény: #423730

Természetesen első körben a magyar TB, utána azt kiszámlázzák a szlovák TB-nek. EU-n belül az EÜ ellátás (EU TB kártyával) ingyenes. Nyugdíjat meg természetesen a szlovák nyugdíjintézettől fognak kapni, hiszen ott fizetnek nyugdíjat. Amit természetesen átkérhetnek majd Magyarországra, hiszen az EU-ban vagyunk.

#423730 Amatoregy Előzmény: #423673

már régóta megakartam kérdezni.

Szlovák cég és ott bejelentett emberek. (vagy hol vannak bejelentve?).

Szóval ök honnan fognak nyugdijat kapni? Illetve ha mondjuk eltörik a kezük itthon, akkor a korházi ktg-eket ki állja?

#423712 Előzmény: #423673

"Bocsi, de sületlenségeket beszélsz."

Bocs, de szerintem vagy nem nekem akartál válaszolni, vagy nem arra választoltál, amire választ nyomtál. Amit leírtál, annak semmi köze ahhoz, amit az adott hozzászólásban írtam, de a korábbiakhoz sem igazán.

"Amikor a maszop elkezdte szívatni a KKV-kat, kivittem a cégem szlovákiába."

Én meg itt maradtam. Idióta magyar vagyok, na. És még mindig itt vagyok, pedig számottevően kevesebbet adózhatnék a Felvidéken.

#423673 Ricsi Előzmény: #420529

Bocsi, de sületlenségeket beszélsz.

Új vagy, ezért neked újra leírom. Amikor a maszop elkezdte szívatni a KKV-kat, kivittem a cégem szlovákiába. Elmentem egy nagy beszállítómhoz (német cég itthoni képviselete). Mondtam, ugyanaz vagyok, ugyanazokat a feltételeket kérem, de mostantól szlovák cégként, mert elegem lett. Azt mondták, én voltam az utsó magyar cégük, már mindenki szlovákosodott.

Tehát én már hülye voltam, sokáig kitartottam. Minden ilyen megszorítás tovább löki ki a cégeket. És a bejelentett emberek is szlovák cégnél dolgoznak. Kevesebb a TB, kevesebb a nyugdíjjárulék, nincs cégautóadó, nincs telefonadó, nincs semmilyen bujtatott egyéb sarc. És én így pont jó vagyok, eszembe sincs visszahozni a pénzem, és a cégem.

Jah, és szlovák rendszámú az a motor, amit látsz a nevem mellett, és baromi jól elvagyok vele, nem szartam össze magam a következő okoskodásuk miatt. Vannak uniós törvények, és a fijjúknak ez akár tetszik, akár nem, be kell tartaniuk. Ha nem, majd Brüsszel megint rájuk pirit. Lásd ÁFA törvény. Mert ugye, azon lehet vitatkozni, ki vezette be (szerintem a Fidesz, de mind1), érdekes módon több mint 1 év kevés volt nekik, hogy megszüntessék ezt a törvénytelenséget.

Szóval, szerintem egyik qtya, másik eb, de én maradok szlovákiában, és asszem, sosem hozom vissza a cégem. Másokat meg sarcoljanak, ahogy akarnak.

Csak arra akartam neked rávilágítani, minél szorosabbra csukod a markod, annál többen esnek ki belőle. Most is sok ismerősöm kezdett érdeklődni, hogyan csináljon szlovák céget. Ha persze ez a cél, akkor jól csinálják a fijjúk...

#420529 Előzmény: #420520

"Kiadáscsökkentés kéne, nem adóemelés."

Persze, aztán jön a kiadáscsökkentés, mire mindenki felbőszül, hogy miért onnan akarnak elvenni. Ez így nem működik.

"Nincs pofájuk közvetlenül beszedni a zembereken az adókat, helyette cégeken keresztül terhelik meg őket vele."

Ne hari, de ez egyrészt politika, másrészt teljesen korrekt módszertan. Ha az embereknek ez tetszik, akkor ez így jó. Ráadásul ebben az országban ez az igazán célravezető út, mert ezt MINDENKI megfizeti, mig adót rengetegen nem fizetnek. Szóval, pont az igazságosabb közteherviselést szolgálja az ilyenfajta terítés. Nem látok ebben problémát, főleg, ha így sokkal olcsóbban és biztosabban lehet beszedni az adókat.

"1100 milliárd mennyit ér most szerinted?"

Most, hogy gyengül a Forint már legalább 1150 milliárdot, hiszen ezek KÜLFÖLDI részvények. Van még kérdés?

"Töredékét sem fogja érni, ha jön a bóvli minősítés"

Ne nevettessél már, Magyarország adósminősítése és adósságszolgálata körülbelül 10 éve a bóvli szintnek megfelelő felett van, méghozzá jóval. Már említettem, de úgy tűnik, ekkora a szemellenző: MAGYARORSZÁG EU tagként ma többet fizet adósságszolgálatra az EU-s állampapírjai után, mint a görögök. Már régen nagy ívben, és nagyon magasról tesznek erre a hitelezők.

"márpedig ezek után nehezen tudom elképzelni, hogy valamelyik minősítő ne sorolja át az országot bóvliba."

ÉS? A görögöket nem finanszírozzák? Hülyére tömik őket pénzzel. Gondolod, hogy megdrágulna a hitelezésünk a bóvlitól? NEM. Sőt mi több, hirtelen elkezdenék önteni az intézményi befektetők az állampapírokat, akár veszteséggel is. Amit mi "kegyesen" felvásárolunk, diszkontáron. BÁRMENNYIT, akár az ÖSSZESET.

Szerinted bevágnak minket a bóvliba EZÉRT, avagy ENNYIÉRT? Na ne már :)

#420520 zeeh_ Előzmény: #420510

Kiadáscsökkentés kéne, nem adóemelés.

Előbbi sajnos nem igazán megy 2/3 mellett sem ezeknek sem, csak az utóbbi. Nincs pofájuk közvetlenül beszedni a zembereken az adókat, helyette cégeken keresztül terhelik meg őket vele.

1100 milliárd mennyit ér most szerinted? Töredékét sem fogja érni, ha jön a bóvli minősítés, márpedig ezek után nehezen tudom elképzelni, hogy valamelyik minősítő ne sorolja át az országot bóvliba.

#420517 Harlem Előzmény: #420510

Nem is fizetnek érte, akkor tényleg nem herdálnak :)

Bocsi, nem személyeskedés volt, csak magas labda, mea culpa!

#420510 Előzmény: #420499

Előbb utóbb rámsüti valaki, hogy a Fidesz fizetett ügynöke vagyok, pedig nem is :)

Viszont: Tudjuk, hogy:

- 1400 milliárd állampapírt bevontak. Én mondjuk FORRÁSKÉNT használtam volna fel az összeget, de így se rossz, szó sincs arról, hogy ezt elherdálták volna,

- az ÁFA visszatérítést miért is lenne jobb pótlólagos adókból kifizetni? Ha van valami, ami abszolult meglepően logikus döntés, akkor az éppen ez volt. Én azon csodálkoztam, hogy ez miért volt egyáltalán kérdés?

- És még 1100 milliárd részvény el sincs adva, mert nem adták el - amin mellesleg kollektíve lepődött meg errefelé is mindenki, hiszen mások nem nézték ki a kormányból azt, hogy nem herdálja el a külföldi részvényeket sem olcsón, hanem vár az eladással.

De kétségtelen, hogy jól hangzik az elherdáltak 3000 milliárdot szlogen, ez már majdnem a "nem lesz gázáremelés" minőséget közelíti az "útelágazással" keresztezve :D

#420499 zeeh_ Előzmény: #420478

Jaj, de f*sza, hogy már ez is ebből megy.

Év elején még úgy nézett ki, hogy az MNYP pénz miatt szufficites költségvetés lehet az egyszeri tétel miatt, de szerintem mínuszos lesz ezek után. Azért ez világbajnoki teljesítmény így elherdálni 3000 milliárd forintot.

#420485 Előzmény: #420478

Ezt most nem értem: Pont logikus, hogy a manyup pénzekből fizessük ki ezt az összeget.

Vagy ami logikus, az már gyanús? :D Mindjárt jön Virág elvtárs és elmagayrázza ezt is :D

#419224 Harlem Előzmény: #419192

Sztem évközbeni eredmény olyan ködös kívülállók, de még tagok előtt is, mint ide Albion...

Most az átlépős, egyenleg kimutatós mizéria révén derült az is ki, hogy még a pénzed se akkor kocog át munkáltatótól államon keresztül MANYUP-ba, mikor azt mi gondoljuk, nem beszélve annak befektetésre kerülési könyveléséről, plusz ami most MANYUP-ban zajlik gazdálkodás címén, inkább felemésztésnek gondolom az alábbi cikkek alapján. Egy esetleges tagvándorlással ez megspékelve jó ha a jövő évi kötelező számadásra/riportolásra kiderül mennyi az annyi.

Még az sem tudom mennyire lehet most irányadó hol mekkora reálhozamok voltak, mert sem a jövőre nézve ez nem garancia, sem a jelenlegi "válság 2. hangulat" nem jogosít fel optimista várakozásokra...

Tud valaki jelenlegi öss…

#419192 Lunatic

Tud valaki jelenlegi összehasonlítást a MANYUPak működéséről?

Az összes összehasonlítás amit találtam tavalyi, valami aktuális kellene.

Meg az, hogy minden a rendszerben maradó csak néhány pénztárba (nyilván a legjobbakat választanák a népek) csoportosuljon, a többi pénztár meg menjen a levesbe.

"Mi maradt a pénztárakná…

#418638 filter

"Mi maradt a pénztáraknál?

A PSZÁF friss statisztikájából az is kiderül, hogy a korábbi 3162,8 milliárd forintos nyugdíjpénztári vagyonból 244,3 milliárd maradt a tagok átlépése után. Ez az összeg június végén legnagyobbrészt magyar kötvényekben volt, melyek 115,9 milliárd forintot tettek ki a teljes portfólióban, vagyis majdnem a felét. A teljes kötvényállomány egyébként 123,7 milliárd forint volt.

A második legnagyobb szeletet a befektetési jegyek tették ki a 18 pénztár portfóliójában, ezekből 77,8 milliárd forint értékben volt. Emellett volt még 26,6 milliárd forintnyi részvény, 12,7 milliárdnyi bankbetét és készpénz, valamint 3,6 milliárd forintnyi egyéb eszköz. "

http://www.mfor.hu/cikkek/Tagok_nelkul_komoly_veszteseggel_szembesultek_a_nyugdijpenztarak.html

#417336 Előzmény: #417334

A Jobbiknak volt olyan elképzelése, hogy a gyerekek személyi jövedelemadójának egy részét visszaadták volna a szülőknek nyugdíjkiegészítésre. Ebben elvileg lenne logika, de gyakorlatilag egyrészt az SZJA pont az egyik legkisebb adóteher, így - adott esetben - ennek teljes visszautalása sem jelentene számottevő segítséget. Másrészt egyáltalán nem a gyerekek MENNYISÉGE a lényeges, főleg akkor, ha belegondolunk, hogy a nyögdíjakat ugye a járadékokból fizették, márpedig aki sok járadékot fizetett, annak akkor is több jár, ha valamilyen okból nem született gyereke.

Azt meg remélem nem gondolod komolyan, hogy a nyolc gyerekes becsületes segílyes családosnak több adóforint járna, mint annak a rohadt magyarnak, akinek az egy szem gyereke évek óta nem talál munkát, pedig tényleg keresi azt...

Szerintem NAGYON el kellene felejteni a cucializmust, és azt, hogy ezek szociális ellátó rendszerek. A nyugdíj annak alapján jár, amennyit befizettek, PONT. Minden más igazságtalan és működésképtelen. Szerintem.

#417335 Előzmény: #417332

Nem értem, hogy mire kívánsz utalni - ebből nem az következik, hogy 2 millió lesz szegény, hanem az, hogy a már meglévő 1 millió mélyszegényhez és még 1 millió szegényhez fog hozzácsapódni még 2 millió. De még csak nem is ez a borzasztó.

A borzasztó az, hogy esélyük sincs az ebből való kitörésre, és a legelborzasztóbb az, hogy főhazaárulók még képesek azt magyarázni, hogy ezeket a ****okat is meg kellene ingatlanadóztatni. EZ a nemzet tragédiája.