mondom kereskedj usaban :)
mondom kereskedj usaban :)
vagy csak előrelátó, és tudja mi lesz 10.15-én, vagy 10.15-ig? :)
én csak a saját megérzésemből kiindulva "jósolom" azt, hogy tavaszra lesz megint mélypont, mint 2009-ben... 3 éve is így indult, ősszel le, aztán pici megnyugvás, és tavasszal összeomlás...
Jó ideje ez a véleménye, egyre komolyabban fogalmaz:
"És mostmár a tőzsdemaffia összekamuzott vállalati perspektíváinak mesekönyve is kezd a kiábrándító valósággal szembesülni. A nagy kamut beígérni könnyű, teljesíteni viszont lehetetlen. És az elmúlt napok horrorcunamijára a tőzsdei reakció: minden nap emelkedés, mellyel újra itt vagyunk 10%-ra a csúcstól, mintha mi sem történt volna. Recesszióban méreg drágák a részvények, de a birkák veszik, és mohón masíroznak a mészárszékre."
Szerintetek is?
Zotya32: 2011.10.15. ??? :)
Nyilasi elrontotta a dátumot.
Na, ilyenkor a QE-k hajnalán szokta visszaadni Nyilasi a profitot :-/
s&p-t tartja továbbra is:
Szerző: nyilasi attila 2011. szeptember 14. 15 óra 22 perc
POZÍCIÓGÖRGETÉS
A kifutó szeptemberi S&P futureseket 6.50 ponttal alacsonyabb áron átkötöttem decemberre, mellyel görgetett bekerülési árunk
1106.75-6.50= 1100.25
Így végigfutva az alapokat, a Nyilasi alap indulása óta a Nyilasi alap hozta a második legmagasabb hozamot az ÖSSZES származtatott alap között. Első helyen a Platina Delta A sorozat áll (ami ugye nem is nagyon volt nyilvános).
De a többi (long-only) alap között is szép helyezést ért el, nagyrészt néhány nyersanyagalap verte meg hozamszempontból.
Na majd meglátjuk.
Atti bá ma dolgozott. :)
Szépen kaszált ezekkel a shortokkal.
Szerző: nyilasi attila 2011. szeptember 12. 15 óra 57 perc
POZÍCIÓZÁRÁS
Air France shortokat is zártam 5.75 átlagáron.
Szerző: nyilasi attila 2011. szeptember 12. 15 óra 3 perc
POZÍCIÓZÁRÁS
TUI shortokat zártam 3.85 átlagáron.
Ati bá írhatna a hétvégén, hét elején a mostanság kialakult helyzetről. re: lézer jani
"A hírlevél esetében a kereskedési stratégiát, illetve a véleményét jelenti, amely alapján a befektetők pénzét kezeli. Ha én egyetértek az elképzelésével, akkor ott tartom a pénzem, ha nem, akkor nem. Ha nem osztja meg velem a gondolatait, hogy merre megy és miért, akkor engem nem érdekel."
Ismerem az érzést, és megértem. Én így vagyok/voltam Heim Péter Atticus alapjával: Mind kiszórtam részletekben, mert nem érzem, hogy érezné a piacot :-)
"Annyira űzi most is az üzletet Nyilasi, ahogy anno, és ez bárki által látható (volt):"
Jajj, hadd ne írjam le még egyszer újra: Igen, amióta itt is olvasgatok, azóta már számomra is nyilvánvaló, amig csak a blogját olvastam, addig nem volt az.
"Sohasem hittem a marketingben (magamra vonatkoztatva), de ezek szerint bekajálják a népek."
Azért azt ne felejtsed el, hogy Nyilasi éveken keresztül NEM csinált nyilvános befektetési lehetőséget, tehát abban az időben "önzetlenül" írta azt, amit írt. Az elején ez nyilván még csak nem is volt marketing, talán később jött rá arra, hogy annak is jó és ennek alapján bocsájtotta ki az alapját - ezt én nem tudhatom.
"de az is érdekes (igazi tanulmányi anyag), hogy a befektetők, hogyan kenik el a felelősséget magukról"
Mán' elnézést, de ha ezt nekem írod, akkor nem értem: Én semmiféle felelőséget nem kentem rá, én indoklásként mondtam, hogy ha valaki ekkorát változik és elkezd számomra nyilvánvaló képtelenségekről írni, akkor engem nem érdekel, és nem tartom ott a pénzem. Mint írtam, nem vesztettem rajta gyakorlatilag semmit, mert névértéken adtam el a befektetést.
"(Nyilasi esetében a hírlevelek hiányára lett kenve, pedig semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a hírlevél mennyisége korrelál a hozamteljesítménnyel, de lehet, hogy tévedek, amúgy meg most újra írogat)."
A hírlevél esetében a kereskedési stratégiát, illetve a véleményét jelenti, amely alapján a befektetők pénzét kezeli. Ha én egyetértek az elképzelésével, akkor ott tartom a pénzem, ha nem, akkor nem. Ha nem osztja meg velem a gondolatait, hogy merre megy és miért, akkor engem nem érdekel.
"Az a lényeg: az elégedettség ;-)"
Így van, elégedett vagyok, nyerésben vagyok ahhoz képest, mintha ott tartanám a pénzem, így jó döntésnek is tartom azt, amit döntöttem :)
"...volt egy kereskedő, aki évek óta jól űzte az üzletét,...elkezdett egészen mást csinálni, és az nekem már nem tetszett"
Annyira űzi most is az üzletet Nyilasi, ahogy anno, és ez bárki által látható (volt):
A Nyilasi Trading blogból hadd idézzek pár állást:
HEDGE FUND 17 HAVI NYERESÉG (2005.jún.-2006.okt.) +106.10%
.
.
.
HEDGE FUND 36 HAVI NYERESÉG (2005.jún.-2008.máj.) +10.39%
19 hónap: közel 50%-os esés!!!!!!
Szóval ebből a blogból lehetett következtetni a szórásra, kockázatra, drawdownra, nem látom miben változott volna a kereskedési stratégia.
DE ha neked a körítés számít itt van az Access BWM alap: hírlevél, facebook, tanulmányok minden. Illetve itt a sokak által fétisizált Marco Polo alapok, akinek az alapkezelője állítólag sokkal jobban gondolkodik mint Nyilasi. Lehet, de az is biztos, hogy több tíz százalékot visszaadott, szintén. Nem tudom, miben forradalmi.
(Érdekes, hogy valaki az alapján vesz autót, hogy mennyi hírlevelet küld a kereskedő :-). Nekem az számít (és azt hittem másnak is), ha 5 évre vennék autót, hogy minél többet hozzon: 5 év alatt minél több kilométer, kevés költséggel. Hogy van egy kis megingás a kopóalkatrészek beszállításánál, ami a japánban gyártott autóknál nem ritka (Mitsubishi, Subaru, Mazda), hát istenem, ebben hátrányban vagyok az Opellel, VW-el szemben. Hit kérdése ez is kinek mi számít). Sohasem hittem a marketingben (magamra vonatkoztatva), de ezek szerint bekajálják a népek.
Összegezve, senki nem szeret veszíteni. Ez tény. Én sem néztem jó szemmel az alapteljesítményt, de az is érdekes (igazi tanulmányi anyag), hogy a befektetők, hogyan kenik el a felelősséget magukról (Nyilasi esetében a hírlevelek hiányára lett kenve, pedig semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a hírlevél mennyisége korrelál a hozamteljesítménnyel, de lehet, hogy tévedek, amúgy meg most újra írogat). Olvastam egy külföldi írást, benne egy példát erre, ahol az ügyfél aki aktívan tőzsdézett, és sokat vesztett folyamatosan, hogyan talált kifogásokat: Először a kereskedési stratégiát hibáztatta, majd a végén már a számítógépének teljesítményére kente :-) Vajon emiatt lehetne perelni az Intelt :-))
"Szóval, én ezért választottam mást helyette, és nem bántam meg. És ennyi :)"
Az a lényeg: az elégedettség ;-)
Ha már autos példa, akkor inkább azt mondanám, hogy volt egy kereskedő, aki évek óta jól űzte az üzletét, én pedig ezért mondtam azt, hogy veszek tőle egy autot, mert olyan szolgáltatásokat nyújt (hírlevelek, hülyéknek szóló magyarázat), amelyek érdekeltek. Ezek után, ABBAN A PILLANATBAN, ahogy eladta az összes autoját, elkezdett egészen mást csinálni, és az nekem már nem tetszett, egyebekben teljesen függetlenül attól, hogy éppen mit és hogyan csinál.
De ezt már leírtam :) Szóval, én ezért választottam mást helyette, és nem bántam meg. És ennyi :)
Én az elején vettem, de nem szívtam vele, amikor kiszálltam ;) Akkor még likvid volt :)
Nem írnám le még egyszer, hogy miért vettem - és miért adtam el. Egyebekben a zártvégűség a legkevésbé sem zárja ki a tőzsdei kereskedést, a TBSZ is csak opció volt, nem kötelező.
Egyebekben még egyszer jelezném, hogy a vagyont úgy számolják ebben az esetben, hogy megszorozzák a részvények számát az éppen aktuális árfolyammal, nem azt, hogy ténylegesen mennyit érnek az eszközök.
És igazad van, tényleg van jobb hely, ahol tarthatom a pénzem, ezért is szálltam ki a Nyilasiból. És igen, a tőzsdén adtam el :)
"jaaaaaa, hogy te azért vettél 5 éves futamidejű zártvégű alapot, hogy tőzsdén kereskedj vele?"
Ja. Autós példával élve ez olyan, mintha 1000 cm3-is autót vesz valaki arra, hogy 170-el menjen folyamatosan az autópályán, és csodálkozik, hogy az autó szimeringes lesz. És azt mondja később hogy sz@r, "harmat gyenge" az autó :-)
"Nem temettük, csak megjegyeztük, hogy az, amit művel, az szöges ellentétben áll a korábbi elképzeléseivel. "
Ez a középiskolai "mire gondolt a költő ebben a versben" esete :-) No comment.
Hogy miért zártvégű az alap? Ezt leírta az oldalán Attila.
"hogy utoljára mennyiért vettek 1-2 (nem elírás) részvényt a tőzsdén. Sokkal többet ha akarsz sem tudsz sem venni, sem eladni, mert nincs mozgása, ha csak 100 db-ot akarnál akár venni, akár eladni, akkor vagy a béka feneke alá löknéd az árfolyamot, vagy a csillagos égbe. "
Köszönjük..ismerjük a BÉT forgalmat. Azért ennyi a forgalom, mert az alaptulajok 99,99%-a megértette az alap lényegét és időtávját, privát trading blogjából következtetett a várható szórásra, veszteségre, így értelemszerűen vásárolt be az alapból, és nem akar eladni...egyelőre; ha egy kicsit sikeresebb lesz az alap teljesítménye lehet, hogy lesz több vevő is.
A BAMOSZ oldalán az aktuális tényleges eszközérték van, nem a tőzsdei.
A Nyilasi tulajok 99,99%-át a kezdő-, és végérték érdekli szerintem, mivel 5 évre lemondott a pénzéről. 2-3% szórás melletti éves 25%-os éves hozammal szerintem mindenki elégedett lesz, hiszen racionálisan vásárolt be portfoliójának 5-50%-os arányában 5 éves időtávra. Mellette pedig vélelmezhetően ott vannak a Questor, Citadella, DKJ, államkötvény, bankbetét, egyéb bef alapok stb. jegyei. Nem kell mindig All-In ban gondolkodni (Ezt Attila szintén leírta). Ez a diverzifikáció, de ezt neked nem kell magyarázni, tudod Te ezt, most csak kicsit durcizol ;-)
Tudom, hogy sokan le fogják nézni az alapot majd 2016 ban, hogy "ekkora szórás mellett" nem hozta az 1,5 az ötödiken (50%-os) hozamot, de meg kell érteni, hogy a Nyilasi alaptulajok nem a minden gyertyát sikeresen lekereskedni akaró haRDCORE day-traderek. Szóval rövid távra venned ezt az alapot tőzsdei nyerészkedésre elég lutri volt, de ettől nem kell leírni az alapot. Igaz fétisizálni sem kell: helyén kell kezelni...szvsz ;-)