Re: Mint a rakéta...
Előzmény: #418052"Ahhoz képest, hogy pár hónapja a forumozók 2/3-a KO-val temette az alapot"
Nem temettük, csak megjegyeztük, hogy az, amit művel, az szöges ellentétben áll a korábbi elképzeléseivel. Ráadásul ahhoz képest, hogy mekkora mozgások vannak - és ezáltal kereskedési lehetőségek - a tőzsdén, ez a hozam SZÁNALMAS, hiszen ennél 50%-al magasabbat hozott volna még egy Quaestor lekötés is - amiből akkor veszed ki a pénzed, amikor akarod.
A Citadellát konkrétan nem ismerem, de FELTÉTELEZEM, hogy az nem zárt végű alap, ellentétben a Nyilasival. Ez pedig azt jelenti, hogy a Citadella eszközértéke annyit tesz, hogy akár a mai nappal ezen az értéken likvidálható lenne, a Nyilasi alap esetében azonban a számok kizárólag annyit jelentenek, hogy utoljára mennyiért vettek 1-2 (nem elírás) részvényt a tőzsdén. Sokkal többet ha akarsz sem tudsz sem venni, sem eladni, mert nincs mozgása, ha csak 100 db-ot akarnál akár venni, akár eladni, akkor vagy a béka feneke alá löknéd az árfolyamot, vagy a csillagos égbe.
Én megmondom őszintén azt sem tudom, hogy mekkora a tényleges eszközérték jelenleg, azaz, hogy a kezdeti tőkéből hová jutottak, hiszen valójában a lényeges az az lenne, ugyanakkor a Bamosz oldalon teljesen biztos, hogy a tőzsdei árfolyamot tűntetik fel - ameddig volt Nyilasim, ott nézegettem ezeket az adatokat én is.
Szóval, szerintem harmatgyenge az, amit eddig mutatni tudott, különösen annak fényében, hogy még meg is kapta azt az összeomlást, amire játszott, amire a stratégiát építette.