Nem hallottam még , de nem rossz :)
Egyszer meglehet hallgatni :))
Ez viszont sokkal jobb zene :)
Dj Mam's feat Doukali & Soldat Jahman - Hella Decalé
Nem hallottam még , de nem rossz :)
Egyszer meglehet hallgatni :))
Ez viszont sokkal jobb zene :)
Dj Mam's feat Doukali & Soldat Jahman - Hella Decalé
nem gurultam be :)
szal ugye a svájci jegybank veszi az eurót a svájci frank ellenében, hogy megakadályozza a frank erősődését, akkor ha az euro közben valamilyen okból megszünik vagy kiderül h a németek nem garantálják az euro átváltását, a svájci jegybank megvett sok eurója nem fog érni semmit...tehát jó sok buksit nyel be svájc a végén...
Magyarul kéne valamit tennie már most hogy megelőzze ezt a helyzetet...mert amit tesznek az kevés ezért f@szok...
Mizújs Spade, mitől gurultál be a végén? :-)
Persze, hogy nem veri agyon az s&p-t. Az ilyen kirakat-indexeket mindig beállítják a szerint ,hogy az jól mutassék. Ha valamelyik komponens szarakszik, ki vele, van helyére másik amelyik zölden többet villog a tickeren, az óvatlan shortos meg szívhatja.
Bocs, de megfogalmaznád kicsit máskép a 3. pontot, mert nem értettem, onnan, hogy: " elgondolható hogy ha ... " A legvégét azt értettem :-)
1. Az euro attól a hittől erős h az euro az a deutsche mark, amint lesz valami utalás arra h ha szétcsúszik az euro zóna akkor a németek nem vállalnak kezességet az euróral globálisan legfeljebb átváltják a német rezidensekét úgy kiszárad az euro ereje mint a sivatagi patak eső után
.
2. Az igaz h jó az amcsiknak a gyenge dollár exportra de mégjobb nekik az alacsony kamat, az meg a legjobb ha a sok külföldi paraszt tolja be a pénzét a nullán kamatozó dollárba, és ilyen alacsony kamaton kikölcsönzik nekik 10 meg 30 évre pár százalékon a világmegtakarítások 30%-t az ám az igazi talált pénz, tehát egy ponton fordulni fog a szentiment a dollár felé az tutira vehető...és ez értelemszerűen nem veri agyon az s&p-t sem...sőt pakolják ott már a kártyákat...
.
3. a CHF meg csak tartalék játékos ebben a játékban, elgondolható hogy ha kijön(ne) h az euro az nem lesz deutsche mark mekkora menekülés lesz CHF-be, deutsche markba még akkor nem tudnak, az SNB meg teleszijja magát jófajta eroval akár 1000 milliárd értékben is és aztán kitörölheti vele a s@ggét és még a havasi hegyi kecskék is azt legelhetik és az ország meg tönkre megy....az SNB meg a svájci kormány is tele van idióta f@sszal...
Mivel nem egy egyzserü közgazdasági példa napjaink e kérdése , a felelet sem az.
A Svájciak szerintem pedzegetik, hogy az erős frank a külső hatás miatt van, bizonyos, hogy nem akarják széjjel higítani, mert tudják, hogy eygszer vége a hiedelemnek és kiszállnak a spekulánsok, a befekteteők a chf-ből ... ennek utóhatását , úgy néz ki ,hogy nem merik vállalni, egyelőre. De náluk nincsenek is a dolgok annyira a fejük tetejére állva, ígyhát egy következő válsághullám sem tőlük kéne jöjjík. Ezt nem mondhatja el magáról sem USA , sem EU, sem Kína. És az is biztos, hogy a teljes sakktáblát, én nem láthatom átal :-)
jaj JP megint spekizel a RON-nal? ĐĐ
én a FED-től soha nem hallottam hogy hűde kell az erős zöldhasú . miért is?
A lényeg: a Jüan-t mesterségesen lent tartják.
ha már ha most dollár erősödni kezdene sokat (kína azt azt szeretné) akkor usa gazdasága megsínylene hosszútávon
érted eur dollár tökmindegy mindegyik béna - jüan most a fekete sakk királynő
Okos voltam én e nélkül is, de ettől most kicsit sajog a fejem :-)
A mitől erősödne egyik vagy másik, kérdésre csak azt tudom felelni, hogy a devizapárok egymással szemben erősödnek vagy gyengülnek (ugyebár ), de egyébként önmagukhoz képest mind a trágyadomb felé tart.
Értem Atticus, köszi a választ is. a Svájci jegybanki döntést nem tudom értékelni semmire és sem amit nem döntöttek , mert nem hinném, hogy a svájci óra pontosabban ketyegne mint valaha, és ezért erősödik a többivel szemben. A CHF-nek most megfelelő időszaka lett és van menekülő befektetési eszközzé lennie. Ez a spekuláció is véget ér majd valamikor, mert minden lufi már eleve lyukas. Tehát, nem hinném, hogy a chf rángatja az eurusd-t, de elképzelhetőnek tartom, hogy sokan segédindikátorként használják.
Az eurusd gyengülést én is a tehnikától várnám (saját víziók alapján ) + amit lentebb írtam ( 2730-as hsz ) A kettő most valahogy együtt van .... még :-)
JP most nem mindegy ? ĐĐ
két béna versenye az eurusd
ugyan mitől erősödne a szétnyomtatott dollár?
vagy ugyan mitől erősödne a "csőd" euró
egyébként meg
amerika létérdeke a gyenge dollár
euban meg sorozatosan az erős eurót szajkózzak - megvédjük Đ!
ebből legyél okos ĐĐ
puszta technika+amit lentebb részleteztem már+a saját csiribiri kis trükkjeim. Amúgy nem fura hogy 25%-os sp zakót le sem reagált az eurusd. Ha netán 1-ig akarna esni, akkor sp mennyi lesz 150? A svájci jegybank amúgy kifejezetten pofátlan, egy sávos pletyi után előjöttek azzal hogy 2mrd-ot rászánnak a hazai cégek támogatására az erős frankot kompenzálandó, magyarul európa adós része meg pusztuljon meg? hát ehhez kár volt a nyaralásból hazarendelni őket, ezt én is ki tudtam volna rázni a kisujjamból :-) Sokkal fontosabb gondolatom talán a mostani események kapcsán, hogy szerintem ez az esés, nem a "nagybetűs esés".
:-)
Lehet, hogy sok az esésre játszó speki, de még nincsenek elegen
Atticus!
Ha hinnék benne, már fájna, de te miből gondolod azt a 1.55-öt?
nana JP ĐĐ
túl sok a esésre spekiző ekb meg ma bekavart egy kis kötvényes trükkel
http://www.portfolio.hu/gazdasag/rekordvasarlas_az_ekb-nal.153846.html
Nem-nem, most az eur/usd-nak 1.40 alá kell kerülnie és ki kell dühöngenie magát. Nem sok érvet látok erre, de amíg az eu-zónán belüliek néhányan okot adnak arra, hogy az orákulumguruk az euró gyengülésére hajszolják a sok mitugrász játékost, addig az eurusd fölött az eget borúsnak látom, holott amondó vagyok ,hogy a dollár vesszőfutása az jelenleg is tart, legfekjebb csak szünetel, s hogy az eurónak inkább erőt adna az, ha valamelyik "beteg része " kiválna belőle.
Jp, szvsz eurusd előbb megjárja az 1,55öt aztán eshet akár.
Igen Spade, elég naív kérdés volt részemről. Valójában azt nem értettem, hogy mit kell azon az adóságplafonon emelni, ha magától is emelkedik. Ez a gyakorlati része. Formálisan persze, a papíron is kell működnie a dolgnak. Ez utóbbi nem ugrott be nekem.
Annak a q eur/usd-nak be kell esnie lassan.