Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

Re: nincs cím

#411316 JP Előzmény: #410461

:-)

Lehet, hogy sok az esésre játszó speki, de még nincsenek elegen

Atticus!

Ha hinnék benne, már fájna, de te miből gondolod azt a 1.55-öt?

#410050 JP Előzmény: #410044

Nem-nem, most az eur/usd-nak 1.40 alá kell kerülnie és ki kell dühöngenie magát. Nem sok érvet látok erre, de amíg az eu-zónán belüliek néhányan okot adnak arra, hogy az orákulumguruk az euró gyengülésére hajszolják a sok mitugrász játékost, addig az eurusd fölött az eget borúsnak látom, holott amondó vagyok ,hogy a dollár vesszőfutása az jelenleg is tart, legfekjebb csak szünetel, s hogy az eurónak inkább erőt adna az, ha valamelyik "beteg része " kiválna belőle.

#410039 JP Előzmény: #410005

Igen Spade, elég naív kérdés volt részemről. Valójában azt nem értettem, hogy mit kell azon az adóságplafonon emelni, ha magától is emelkedik. Ez a gyakorlati része. Formálisan persze, a papíron is kell működnie a dolgnak. Ez utóbbi nem ugrott be nekem.

Annak a q eur/usd-nak be kell esnie lassan.

#410038 JP Előzmény: #409966

Heló Wall Street Hölgyem :-)

Kössz így utólag is, mostanáig egy percre sem elfelejtett kedvességedért :-) Biztos,hogy ez volt fő szándékod, de azért jól tetted amiért ezt linkelted be, így legalább megtudtad a véleményemet is róla :-)

Látom , lassan Módos Hölgy-nek szólíthatlak ... bocs, ha megfertőztelek volna. Nem volt szándékomban. Csak egy kis kedvességből linkeltem:-)

Re: chf

#410006 Spade Előzmény: #409732

Atticus:,

A chf történetileg német márka denominált ezért kötődött az eurohoz is szorosan, igazából az a fő lereszt a többi ennek függvénye, különösen h lassan amerikai betéteket nem is fogadnak el mióta az UBS tökét úgy megszorongatták az amcsik. Az h a CHF így beerősödött annak köszönhető h menedék deviza lett az euro szétesése ellen ezért bomlott meg a történelmi kapcsolat. A másik ok h a svájciak monetáris enyhítést hajtottak végre még az amcsik 2007 előtt, h ennek mi volt az oka annak nem néztem utána, de a monetáris enyhítés miattt leesett a CHF kamat a pincébe, ez pedig felpörgette a CHF hitelek felvételét különösen a régiónkban (lengyel,Mo, Horváto stb., ez jó volt a svájci gazdaságnak mert gyengítette a frankot svájci frankért vettek hazai valutát, de most meg ez üt vissza a törlesztés miatt folyamatos a hazai valutáért svájci frank vétel, ugyanakkor a tiltások miatt leállt a másik láb ami az egyensúlyt biztosítja a CHF hitelfelvétel.

Na most a régiós retail (pl. otp) bankok itt csak annyiban játszanak, h CHF hitelt vettek fel, és azt mérték ki a népek között, és nem fedezték le mert minek, majd az ügyfél kifizeti az árfolyam különbséget és persze a kamatot is, az is költség lenne.... A hitelezésnél a bankok konzervativak és nem játszanak/spekulálnak , főleg a hitel tőkeáttétel miatt (villámgyorsan csődbe mehetnének), tehát ez tiszta hitelezés, akik nekik hiteleztek CHF-t az más kérdés de sztem ott se spekuláltak a keresztekre...

Az amcsik dollár putját az euro országok destabilizációja ellensúlyozza és ezért nem esik le a dollár a f@szba (ha veszélyes szinteket ér el az amcsi minősítők tevékenysége stb. felerősödik) és ilyenkor ezért erősödik a CHF is az euro ellenében (biztonság) annak ellenére h a magösszefüggés a CHF német márka körülli oszcilláció lenne...

a zolaj (én olaj alatt mindig a brentet értem) meg kezd kifutni a szezonálisan szük időkből, nem hajrázott nagyot mert nyugateuban rekord hideg volt a nyár másrészt meg jött az euro válság stb. A zárán két dolog lendíthet mégis az egyik egy Qe3 a másik meg egy bazi nagy hurrikán, politikai ok nem igen lehet most a ramadán miatt...

#410005 Spade Előzmény: #408274

Jp

azt kérdezted h mi értelme van h megemelik az adósságplafont ? az az értelme h akkor nem tudnak a költségvetési intézmények működni, és akkor az amcsi választók berágnak és elzavarják az elnököt meg a képviselőket a ****ba. Ez olyan mint ahogy van aki a boltosnál hitelre vásárol, miért ? mert már nincs pénze rá, adásul ahogy láttuk is a késlekedésnél bedöntik a tőkepiacokat ha nem kérnek a boltostól hitelt, tehát ebből a kb. 20%-os esésből is látszik hogy szükséges volt....

#409966 Wall street Előzmény: #408274

Heló JP :)

Hát figyelj, tudom hogy minden embernek más az ízlése és nem pont azért linkeltem neked, hogy tetszen, hanem azért mert kíváncsi voltam a véleményedre, meg kedvességből is :)

Depeche Mode - Precious