Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

cbdc

#870994 Spade Előzmény: #870135

Az imf égisze alatt a jegybankok új digitális pénzt hoznak létre a bitcoin,a dollár, és az arany helyett a CBDC-t. Itt egy abstract róla


A többi digitális pénzt a pénzmosási törvényekkel fogják bekorlátozni, a bitcoint pedig mivel túlságosan környezet szennyező a bányászása, ezért zöld minősítéseket vezetnek be az alapokra hogy csak olyan cégeket tőzsdei termékeket tarthatnak a portfóliójukban amelyek megfelelő zöld minősítéssel rendelkeznek

ha már

#869895 Spade Előzmény: #869894

Hát nemtom ezekre tényleg nagymintás statisztikák kellenének, vagy big daták és ráengedni valami AI-t. A szimulációkban mindenesetre számolnak a maszk hatással még az egyszerűbb SEIR modellekben is

kerekre zárom a témát, h…

#869894 tny2

kerekre zárom a témát, ha már belekezdtem.

Sosem merült fel historikusan a történelemben hogy légúti vírusok ellen használnának maszkot. (Spanyolnáthánál próbáltak textilmaszkot, nem is működött a vírus ellen de a bakteriális felülfertőzések ellen jól védhetett)

A pestis idején a szagoktól védték magukat, mert úgy gondolták a szagok terjesztik.

A műtőkben a sebészi maszkok, a beteget és a sebét védték a cseppektől, (izzadtság vagy más cseppektől) az orvost nem védték ezzel semmitől. Ezért vízlepergető vagy vízállóak ezek a maszkok.

A kelet ázsiaiak a légszennyezéstől védik magukat a maszkhordással. Akár van járvány, akár nincs hordják, mert Taoisták.

A Tao szerint a légzés nagyon fontos, és mindenáron el kell kerülni a 'feng' azaz a mérgező levegő beszívását, ami a Csí energiákat csökkenti.

Másodlagosan az ipari forradalom után megemelkedett CO2 miatt elszaporodtak a pollentermelő fák, és a légszennyezettséghez súlyos pollenterhelés rakódik.

Harmadlagosan a keletieknél ez szociális kérdés is, "social firewall" a fiatalok azért viselik hogy jelezzék, nem óhajtanak kommunikálni idegenekkel, a fiatal nők pedig így távolítják magukat a kéretlen kontaktustól (egymás arcában vannak az emberek)

A keleti maszkdivat neve, 'smog couture'

Szmog divat. Mert a szmog miatt hordják.

Vírus elleni védelemre sosem használta eddig senki, mert több eszük volt.

Nyugodtan keress rá, hogy 'smog couture'

A pollen kapcsán a keresőszó a 'kafunsho'


1 maszk 2 maszk sőt több

#869893 tny2 Előzmény: #869892

senki nem vonta kétségbe hogy a megadott paraméterek között a maszk mit csinál

Arra jó a fizika, és senki nem ugatott bele hogy a fizikusok mit csinálnak

De itt arról van szó, hogy egy kötelezően elrendelt maszkhordás mire jó a populáció szintjén

Az nem a szélcsatornából derül ki

Nem hordja senki jól a maszkot, de legalább összekeni magát a maszk külsején levő vírusokkal, nem tisztítja és a maszk táptalaja lesz mindennek, sőt - és ez itt egy kis fizika - a textil maszk aeroszolizálja a cseppeket.

Ezért jön olyan eredmény, hogy a textilmaszkok viselése NÖVELTE az influenza terjedését.

És ezért látod azt, hogy azokban a megyékben ahol felhagytak a maszkkal, KEVÉSBÉ terjedt a Covid.

Ettől még a szélcsatornában nagyon jól véd.

De a kötelező maszkviselés öngól és elkúrás.

Ezért írta át titokban a CDC a covid ajánlást és már nem ajánlja a mindenkinek kötelező maszkviselést. (2020 tavaszig soha nem is ajánlotta)

A WHO végig ellenezte.

Ha elgondolkodsz a dolgon, máris valami.

Nem egyszerű, mert a biológia nem olyan egyszerű, mint a fizika ;)

Na tényleg megyek mert nem fórumra van az időm :)

1 maszk 2 maszk sőt több

#869892 Spade Előzmény: #869890

jóóó most megsértődsz. AZ orvostudomány is a fizikai valóság fizikai korlátjai között működik. Az h az általam megadott kisérleti elrendezésben (nálunk így hívják) a maszk működik az nem lehet kérdés még számodra sem. Ha azt mondod h a valóságban az emberek nem tökéletesen viselik a maszkot h a munka során elmozdul, elfáradnak , a sok lélegzés deformálja elnedvesíti tehát változnak az anyagparaméterek akkor azon lehet elgondolkozni és vitatkozni, de az h a maszk önmagában szűr az nem lehet kérdéses ha megsértődsz ha nem

1 maszk 2 maszk sőt több

#869891 tny2 Előzmény: #869889

egy részlet a szövegből ugye - in your face -

Although mechanistic studies support the potential effect of face masks, evidence from 14... trials did not support a substantial effect on transmission

Ez a CDC hivatalos tudományos véleménye.

Lefordítom neked:

"Bár a fizikusok azt hiszik hogy a szélcsatorna és viaszbábu jelent valamit, de amikor megvizsgáltuk az életben valódi embereken számtalan alkalommal, innen is meg onnan is, akkor az életben valódi embereken és valódi maszkokkal azt tapasztaltuk hogy a maszk nem véd és a fizikusok hülyék ehhez, de szeretnek fontoskodni"

1 maszk 2 maszk sőt több

#869890 tny2 Előzmény: #869888

a fizikában igen. De ez nem fizika, hanem biológia és orvostudomány. Egészen pontosan járványtan és népegészségügy tudományok. Semmi köze a fizikához.

Ez az én tudományom, amibe te úgy kontárkodsz bele, hogy még a tudományos módszertan alapjait sem érted.

Ez nem a te tudományod, sosem volt az.

Pont azért történik ez a tragikus elkúrás a nyugati világban, mert egyesek nagyképűen és teljes hozzá nem értéssel kijelölik magukat hozzáértőnek, és a valódi hozzáértőket leugatják.

Mindegy, befejeztem veled.

Fizikussal minek vitázzak járványtanról?

Adtam rengeteg mindent amin elgondolkozhatnál.

Pl a VALÓ VILÁG valódi adatai arról hogyan terjedt a covid maszkkal vagy anélkül.

Nem érdekel a valós tapasztalás se...

Ez sajnos vallás, nem tudomány.

Szeva szeva

1 maszk 2 maszk sőt több

#869888 Spade Előzmény: #869887

"a tudományos módszertan alapjaival megy szembe, aki szerint"

pedig a fizikában és a műszaki tudományokban a szélcsatorna teljes bizonyíték. meg még kis anyagszerkezettan Ha azon lovagolnál h a szélcsatornában lamináris az áramlás a valóságban turbulens még érteném. De ezek alapján repülnek a repülőgépek, úsznak a hajók, működnek a ventillátorok, a rakéták a kocsik cv-jét, F1-nél kiemelten, ezek alapján számítják a házakat, felhőkarcolókat, hidakat ezek alapján tervezik. Amiket mondasz olyan mintha azt mondanád h a gravitáció nem működik mert valahol orvosok kimutatták, nem érdekel :) Igen a borosta is számít de ennél sokkal jobban számit a feltett maszk által kifeszített felület geometriája. Kb az egész olyan mintha orvosokat hívnál ki a házakhoz áthidalókat méretezni. Ez nem a te tudományod, fogadd el, kb 5 év egyetem hiányzik neked h egyáltalán megértsd, nem várom ezt el tőled.És ennyi, a többi csak blabla lenne

1 maszk 2 maszk sőt több

#869887 tny2 Előzmény: #869885

a tudományos módszertan alapjaival megy szembe, aki szerint viaszbábuk meg szélcsatorna bármilyen bizonyítékot jelent tudományos módszertan szerint. Egy modell csak a concept, ezután jönne a proof of concept vizsgálat és ha az is megvan, akkor validálni kellene a való világban .

Gondolom, ez újdonság neked.

Ha ezzel meglennél, akkor lehetne összevetni 100 év 5 világjárványa alatt összegyűlt temérdek valódi tudományos bizonyítékával. (Egyik járványban sem találták a maszkviselést hatásosnak, a spanyolnáthától kezdve napjainkig)

És akkor, ha valóban tudományosan közelíted meg, arra jutnál, amire MINDEN nyugati járványügyi intézet. Hogy nincs a hatásosságra bizonyíték.

És ezért nem ajánlja az általános maszkviselést járványban EGYETLEN járványügyi intézet sem.

(Sőt! Titokban a covidra adott ajánlást is felülvizsgálta már a CDC)

De én ezeket a köröket kihagyom veled, mert én nem fogok egy fórumon áltudományos módon küzdeni az áltudománnyal. Majd 10 év múlva helyre lesz téve, általában annyi idő kell a tudományban a hülyeségeket kigyomlálni.

Aki a való élettel is szembemegy a fanatizmussal, azt majd az élet helyre rakja idővel.

Való életben covid és kötelező maszkhordás (nem viaszbábuk):

Http://pbs.twimg.com/media/EuTRPm3UYAUIpZp?format=...

És biztos van rá válaszod bábukkal meg tesztekkel meg modellekkel.

Remélem nem haragszol, ha azt mondom amíg nem tudományos bizonyíték a válaszod, a meglévő 100 év tengernyi bizonyítékára, és a covid valós élettapasztalatokra, addig nem érdekel. Tudomány érdekel, áltudomány nem.

Segítségképpen hoztam fel ezeket, hogy elgondolkodjál. Mindig próbára kell tenni minden tudományos teóriát.

Covid idején egy olyan valódi tudományos vizsgálat volt csak, ami bizonyító erejű szintet elért, nem mellesleg az egyik legnagyobb a mindenkori maszk témában.

DANMASK vizsgálat.

Ha a floridai valós adatokkal szembesültél, utána megtekintheted a danmask-ot is.

Ha nem érted, ez hogy lehet, pedig a viaszbábu mást mondott, akkor nézd meg megint a kis videókat, hogy a való életben, való embereken , maszkhasználat során úgy megy át mindenen vagy minden körül az aeroszol, mint a huzat. És nem számít, hogy 15 centire megy vagy 50 centire, mert az aeroszol lebegni fog egy 'buborékban' körülötted.

(Ezért fontos a páratartalom és a szél mert azok teszik 'ártalmatlanná' a buborékodat)

A tudományban a valóságot kell vizsgálni, és a valóság MAGYARÁZATÁHOZ kell használni a modelleket és nem fordítva. Nem a valóságot kell megpróbálni igazítani a kitalált modellhez.

Témára nem reagálok többet.

Egy dolog még ami eszembe jutott:

Azt hiszed ezeket a szélcsatornás meg bábus vizsgálatokat most végezték el először?

Rengeteg dolog van, ami covid-nál veszélyesebb, vegyi anyagok, mérgek, különféle munkakörökben.

Ha nem véd a maszk, rögtön belehalsz, nem náthát kapsz.

Nagyon szigorú vizsgálatokon, mennek át a maszkok, mindegyikről sokkal kiterjedtebb mechanikai adatok és tapasztalatok vannak, mint a te akármilyen vizsgálatod.

Nem védenek aeroszoloktól.

Még az FFP maszk sem, csak akkor ha frissen borotvált az arcbőröd. Ugyanis a pár órás borosta simán bevezeti a maszk alá az aeroszolokat, nem lesz jó zárás a maszk körül. Márpedig a bőrön létrejött zárás a legfontosabb, teljesen mindegy a maszk hogyan véd vagy mit ereszt át, ha nincs zárás a bőrrel találkozásnál.

És pontosan ezt látod a korábban betett nagyon egyszerű, de látványos kísérletekkel. Van maszk amin át is megy a cucc, de MINDEGYIK maszk körül, a rossz zárás miatt , akadálytalan megkerüli a maszkot.

Ott, ahol tétje van a dolognak, 12 óránál hosszabb borostával be sem engednek, rád sem adják a legkomolyabban védő maszkot sem, mert minek. Símán beszívod a mérget a maszk körül és meghaltál.

Kérdezz meg nyugodtan bármilyen műtőben dolgozó embert, aki mindennap maszkban van. Szagokat érzel? ha az begyütt, akkor bizony a CoV is begyün ogyanott.

Ezek ilyen nagyon egyszerű dolgok a való életből

1 maszk 2 maszk sőt több

#869885 Spade Előzmény: #869881

ez nagyon vicces video volt , csak tagok láthatják, ügyes :)
a következők valódi tesztek a maszkra
ez áteresztőképességi test részecskéknél:
high speed camerával valódi mérés kilégzésre:ez a kibocsátói oldal valódi mérés szélcsatornában kibocsátásra és belégzésre is:

(és ezek után nincs több kérdés)