:-)
Lehet, hogy sok az esésre játszó speki, de még nincsenek elegen
Atticus!
Ha hinnék benne, már fájna, de te miből gondolod azt a 1.55-öt?
:-)
Lehet, hogy sok az esésre játszó speki, de még nincsenek elegen
Atticus!
Ha hinnék benne, már fájna, de te miből gondolod azt a 1.55-öt?
nana JP ĐĐ
túl sok a esésre spekiző ekb meg ma bekavart egy kis kötvényes trükkel
http://www.portfolio.hu/gazdasag/rekordvasarlas_az_ekb-nal.153846.html
Nem-nem, most az eur/usd-nak 1.40 alá kell kerülnie és ki kell dühöngenie magát. Nem sok érvet látok erre, de amíg az eu-zónán belüliek néhányan okot adnak arra, hogy az orákulumguruk az euró gyengülésére hajszolják a sok mitugrász játékost, addig az eurusd fölött az eget borúsnak látom, holott amondó vagyok ,hogy a dollár vesszőfutása az jelenleg is tart, legfekjebb csak szünetel, s hogy az eurónak inkább erőt adna az, ha valamelyik "beteg része " kiválna belőle.
Jp, szvsz eurusd előbb megjárja az 1,55öt aztán eshet akár.
Igen Spade, elég naív kérdés volt részemről. Valójában azt nem értettem, hogy mit kell azon az adóságplafonon emelni, ha magától is emelkedik. Ez a gyakorlati része. Formálisan persze, a papíron is kell működnie a dolgnak. Ez utóbbi nem ugrott be nekem.
Annak a q eur/usd-nak be kell esnie lassan.
Heló Wall Street Hölgyem :-)
Kössz így utólag is, mostanáig egy percre sem elfelejtett kedvességedért :-) Biztos,hogy ez volt fő szándékod, de azért jól tetted amiért ezt linkelted be, így legalább megtudtad a véleményemet is róla :-)
Látom , lassan Módos Hölgy-nek szólíthatlak ... bocs, ha megfertőztelek volna. Nem volt szándékomban. Csak egy kis kedvességből linkeltem:-)
Atticus:,
A chf történetileg német márka denominált ezért kötődött az eurohoz is szorosan, igazából az a fő lereszt a többi ennek függvénye, különösen h lassan amerikai betéteket nem is fogadnak el mióta az UBS tökét úgy megszorongatták az amcsik. Az h a CHF így beerősödött annak köszönhető h menedék deviza lett az euro szétesése ellen ezért bomlott meg a történelmi kapcsolat. A másik ok h a svájciak monetáris enyhítést hajtottak végre még az amcsik 2007 előtt, h ennek mi volt az oka annak nem néztem utána, de a monetáris enyhítés miattt leesett a CHF kamat a pincébe, ez pedig felpörgette a CHF hitelek felvételét különösen a régiónkban (lengyel,Mo, Horváto stb., ez jó volt a svájci gazdaságnak mert gyengítette a frankot svájci frankért vettek hazai valutát, de most meg ez üt vissza a törlesztés miatt folyamatos a hazai valutáért svájci frank vétel, ugyanakkor a tiltások miatt leállt a másik láb ami az egyensúlyt biztosítja a CHF hitelfelvétel.
Na most a régiós retail (pl. otp) bankok itt csak annyiban játszanak, h CHF hitelt vettek fel, és azt mérték ki a népek között, és nem fedezték le mert minek, majd az ügyfél kifizeti az árfolyam különbséget és persze a kamatot is, az is költség lenne.... A hitelezésnél a bankok konzervativak és nem játszanak/spekulálnak , főleg a hitel tőkeáttétel miatt (villámgyorsan csődbe mehetnének), tehát ez tiszta hitelezés, akik nekik hiteleztek CHF-t az más kérdés de sztem ott se spekuláltak a keresztekre...
Az amcsik dollár putját az euro országok destabilizációja ellensúlyozza és ezért nem esik le a dollár a f@szba (ha veszélyes szinteket ér el az amcsi minősítők tevékenysége stb. felerősödik) és ilyenkor ezért erősödik a CHF is az euro ellenében (biztonság) annak ellenére h a magösszefüggés a CHF német márka körülli oszcilláció lenne...
a zolaj (én olaj alatt mindig a brentet értem) meg kezd kifutni a szezonálisan szük időkből, nem hajrázott nagyot mert nyugateuban rekord hideg volt a nyár másrészt meg jött az euro válság stb. A zárán két dolog lendíthet mégis az egyik egy Qe3 a másik meg egy bazi nagy hurrikán, politikai ok nem igen lehet most a ramadán miatt...
Jp
azt kérdezted h mi értelme van h megemelik az adósságplafont ? az az értelme h akkor nem tudnak a költségvetési intézmények működni, és akkor az amcsi választók berágnak és elzavarják az elnököt meg a képviselőket a ****ba. Ez olyan mint ahogy van aki a boltosnál hitelre vásárol, miért ? mert már nincs pénze rá, adásul ahogy láttuk is a késlekedésnél bedöntik a tőkepiacokat ha nem kérnek a boltostól hitelt, tehát ebből a kb. 20%-os esésből is látszik hogy szükséges volt....
Ezt meg csak úgy
Jason Derulo - Don't Wanna Go Home (Official Video)
Magamnak :))
Moves Like Jagger - Maroon 5 featuring Christina Aguilera
Spade-nek
Jason Derulo - In My Head (Official Lyrics Video)
JP-nek
Depeche Mode - It's No Good
Ezt hallottam már párszor :)
Depeche Mode - Enjoy The Silence
Ezt a számot most hallom először :)
Depeche Mode - A Question Of Time
Heló JP :)
Hát figyelj, tudom hogy minden embernek más az ízlése és nem pont azért linkeltem neked, hogy tetszen, hanem azért mert kíváncsi voltam a véleményedre, meg kedvességből is :)
Depeche Mode - Precious