Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: chf

Spade Előzmény: #409732

Atticus:,

A chf történetileg német márka denominált ezért kötődött az eurohoz is szorosan, igazából az a fő lereszt a többi ennek függvénye, különösen h lassan amerikai betéteket nem is fogadnak el mióta az UBS tökét úgy megszorongatták az amcsik. Az h a CHF így beerősödött annak köszönhető h menedék deviza lett az euro szétesése ellen ezért bomlott meg a történelmi kapcsolat. A másik ok h a svájciak monetáris enyhítést hajtottak végre még az amcsik 2007 előtt, h ennek mi volt az oka annak nem néztem utána, de a monetáris enyhítés miattt leesett a CHF kamat a pincébe, ez pedig felpörgette a CHF hitelek felvételét különösen a régiónkban (lengyel,Mo, Horváto stb., ez jó volt a svájci gazdaságnak mert gyengítette a frankot svájci frankért vettek hazai valutát, de most meg ez üt vissza a törlesztés miatt folyamatos a hazai valutáért svájci frank vétel, ugyanakkor a tiltások miatt leállt a másik láb ami az egyensúlyt biztosítja a CHF hitelfelvétel.

Na most a régiós retail (pl. otp) bankok itt csak annyiban játszanak, h CHF hitelt vettek fel, és azt mérték ki a népek között, és nem fedezték le mert minek, majd az ügyfél kifizeti az árfolyam különbséget és persze a kamatot is, az is költség lenne.... A hitelezésnél a bankok konzervativak és nem játszanak/spekulálnak , főleg a hitel tőkeáttétel miatt (villámgyorsan csődbe mehetnének), tehát ez tiszta hitelezés, akik nekik hiteleztek CHF-t az más kérdés de sztem ott se spekuláltak a keresztekre...

Az amcsik dollár putját az euro országok destabilizációja ellensúlyozza és ezért nem esik le a dollár a f@szba (ha veszélyes szinteket ér el az amcsi minősítők tevékenysége stb. felerősödik) és ilyenkor ezért erősödik a CHF is az euro ellenében (biztonság) annak ellenére h a magösszefüggés a CHF német márka körülli oszcilláció lenne...

a zolaj (én olaj alatt mindig a brentet értem) meg kezd kifutni a szezonálisan szük időkből, nem hajrázott nagyot mert nyugateuban rekord hideg volt a nyár másrészt meg jött az euro válság stb. A zárán két dolog lendíthet mégis az egyik egy Qe3 a másik meg egy bazi nagy hurrikán, politikai ok nem igen lehet most a ramadán miatt...