Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: Na még egyet mára :)

#396435 Előzmény: #394010

"Quod licet Iovi, non licet bovi", avagy a magyar uzsorakamatok emelésére felkészülni, mert a rabszolgatartók elégedetlenek:

"Bill Clinton elengedné a lakáshitelesek tartozását

Portfolio 2011. július 1. | 09:55

Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke is megszólalt a Bank of America jelzálogpiaci befektetőinek kártalanítása ügyében. Clinton szerint a történtek esélyt adnak a bajba került lakáshitelesek számára, hogy egy lépésben csökkenjen tartozásuk.

Csökkenteni lehetne számos amerikai szorongását, ha tudnák, megtarthatják otthonukat - mondta Clinton a Bloomberg Televízió csatornájának adott interjújában. Azzal kapcsolatban fogalmazott így, hogy a héten a Bank of America megegyezett egy 22 tagú befektetői csoporttal azok 8,5 milliárd dolláros kártalanításáról a szabálytalanul értékesített jelzálogfedezetű-értékpapírjaikon elszenvedett veszteségeik miatt.

Clinton szerint a hasonló megállapodások révén csökkenthető a jelzálog-fedezetű értékpapírok befektetőinek követelése, és ezáltal a késedelmes lakáshitelesek tartozása is. A bankok ugyanakkor természetszerűleg nem fogadják kitörő lelkesedéssel a követelések elengedésének bármilyen formájára vonatkozó javaslatokat: Jamie Dimon, a JP Morgan Chase vezérigazgatója például azt mondta nemrég, a tőketartozások csökkentését igazságtalannak és nehezen kivitelezhetőnek tartja, Brian Moynihan, a Bank of America első ember szerint pedig a tömeges követelés-elengedés nem lehet egészséges döntés eredménye.

Amennyiben a Bank of America peren kívüli egyezségéhez hasonló megoldásokat alkalmaznának szerte az országban, az hatalmas potenciált jelentene az amerikai lakáspiac számára - mondta Clinton az interjúban. Szerinte a kormánynak is kezdeményeznie kellene hasonló lépéseket."

Re: Átutalás Ép szlara

#395986 lagwagoner Előzmény: #395664

Győzelem: az OTP-központ átvezette a kedvezményezett folyószámlájára a pénzt :-)

#395664 Előzmény: #395548

Huhh, régen volt már, nem emlékszem, de szvsz akkoriban úgy 3-4 nap lehetett.

#395552 lagwagoner Előzmény: #395548

vagy a nagy OTP-s gyűjtő számlán ott van a pénz csak onnan nem tudott továbbmenni a címzett felé amiatt a technikai hiba miatt. Így az én tranzakciós igazolásommal igazolja majd hogy tényleg volt ilyen utalás.

#395548 lagwagoner Előzmény: #395543

"az értékpapírszámlára eleve nem utalhat más, csak a tulajdonos, mert végső soron ebben is lenne logika. " Az UniCreditnél azt mondták lehet utalni a náluk vezetett értékpapírszámlára, de ugye onnan nem lehet kifelé (egyirányú billentyű biztosító szelep :-))

Nálad hány nap telt el kb. a visszautalásig?

Szóval azt hittem van egy előlekérdezés a GIRO-nál a fogadó bankszámlaszámmal kapcsolatban (Tudsz fogadni átutalást? Igen/Nem). Plusz egy bit lenne, minthogy megjáratja a pénzt, ha nem teljesíthető, de nem vagyok banki rendszerüzemeltető/fejlesztő.

Amúgy az OTP Call Centeres hölgy azt mondta, hogy valami függő számlára kerül a pénz (Csányi úré :-)?), ahonnan a kedvezményezett a banki ügyintézővel átvezeti saját számlájára.

#395543 Előzmény: #395519

A belföldi devizaszámláknak is GIRO kódja van, mégsem lehet a belföldi GIRO rendszerben utalni rájuk, csak devizaátutalásként... szerintem csak úgy néz ki, mintha GIRO kódja lenne (hogy egyszerűbb legyen a belső nyilvántartásuk), de valójában nem GIRO a rendszer, azaz vissza fogja dobni neked pár nap múlva az utalást.

Nekem hasonló történt anno, amikor a saját CIB-es devizaszámlámra akartam átutalni a saját CIB-es Forint számlámról, vagyis BANKON BELÜL(!), erre pár nap múlva visszajött a pénz egy "Forget it" felkiáltással, hogy nemhogy bankon belül nem tudok ilyet tenni, hanem saját számlák között sem. Illetve igen, de csak devizaként tudok megtenni, azaz a méregdrágán.

Szerintem a te eseted is hasonló lehet, VAGY az is lehet, hogy az értékpapírszámlára eleve nem utalhat más, csak a tulajdonos, mert végső soron ebben is lenne logika.

Átutalás Ép szlara

#395519 lagwagoner

Az alábbi eset történt velem. Véletlenül a kedvezményezett OTP-s folyószámlája helyett az élő értékpapír számlájára utaltam az összeget. Az nála egyik számláján sem jelent meg. Az én bankomnál már teljesült a tranzakció (tehát sikeres volt), de az OTP-nál -az ügyfélszolgálatosok szerint - nem is fog, mert az nem képes utalást fogadni közvetlenül. Kérdés: ha így van, akkor az OTP az értékpapíros számlákat miért vezeti be a GIRO rendszerbe, hogy megtévesztésül azok mintha fogadnának bejövő pénzt. Ja és az általam ismert bankoknál ez nem így van: az Ép. szlák fogadnak átutalást. Tipp? Elküldtem a kedvezményezettnek e-mailben a tranzakciót igazoló kivonatot, és bemegy az Otiba holnap. Remélem nem veszik el a süllyesztőben a pénz.

Na még egyet mára :)

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/szabadulna_a_magyar_papiroktol_az_amerikai_nagybank.151417.html

"A magyar államkötvény-kitettség csökkentését javasolják az amerikai JP Morgan befektetési bank londoni stratégái. A piaci szakértők a kedden bejelentett magyarországi államadósság-csökkentéssel magyarázzák lépésüket, miután a magyar papírok súlya ezáltal csökken a bank egyik fontos, számos alap által követett benchmark-portfólióban."

Ugye tetszik érteni? ...

Ha sok az uzsora az valójában jó. Ha kevés az uzsora, akkor inkább eladni, hogy nyomásgyakorlással MÉG TÖBB UZSORÁT lehessen beszedni a kevesebb pénzen is. Vagyis egy adósságcsökkentés az uzsorásklán számára nagyobb bűn, mint nem fizetni az adósságot.

Vagyis nem az a "jó adós", aki törleszt, hanem az, aki extraprofitot fizet. Az meg be van árazva, tehát gyakorlatilag mindegy mit csinálunk: Az országra kirótt adósságszolgálaton egyszerűen nem tudunk változtatni, mert fizetni fogunk és kész... :(

Banki besorolás

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-441583

A két bank besorolása: "A mínusz"

Akkor most hogy is van ez a korelláció a banki forrásköltséghez való jutás és Magyarország CDS felára között? És ezek a MAGYAR BANKOK értékelései, azaz a zanyabankok értékelése nyilván legalább AAA.

Szóval, hogy is van ez a forrásköltség drágul, ha az ország a bóvli szélén áll című mese, amikor a bankok messze jobban vannak értékelve? Illetve, hogy is van ez a kockázatos, meg bedőlő lózung ebben az esetben?

A kérdések persze költőiek...

Re: hitelkiváltás deviza alapon

#393510 Előzmény: #393303

"lehet nézegetni a májusi új autóeladási statokat, és összehasonlítani a többi EU álammal"

Szerintem nem ezt érdemes összehasonlítani, hanem a 2000-es év statisztikáit érdemes a 2011-el összevetni. Mert szerintem így lesz azonnal látható az, hogy valójában nem történt most más, csak annyi, hogy visszaállt minden a valóságra, pontosan oda, ahol a saját erőnket lehet látni.

Azaz, az előző tíz évben nem a valóságot láttuk, most a valóságot.

Amiből egyébként furcsa módon számomra az következik, hogy valójában a válság nem hozta rosszabb helyzetbe az országot, mint amiben 2000-ben volt - csak éppen "kiárazódott" a rendszerből az alaptalan, fedezetlen pazarlás, ami jó.

Ami rossz, az az, amit írtál, hogy eközben azért a szomszédaink fénysebességgel húztak el mellettünk, azaz válság ide, válság oda, ez az eredmény nem túl örömteli a számunkra.

#393303 lagwagoner Előzmény: #393295

Jól van, már megijedtem, hogy PÜ-i alapismereket órán valami magyar specifikus annuitásszámítást tanultunk :-)

"az adott esetben összességében még mindig nyerhet is azon, hogy nem kell még évekig fenntartania a drága devizahitelét"

Sajnos akinek nem volt olyan jó tudatalattija mint neked (hogy valódi CHF - CHF libortól függő - hiteled van) annak már nem lehet látni sajna jövőjét egyértelműen, mi a jó neki; marad multi rabszolga (multinak dolgozik egy életen át, hogy fizethesse egy másik multinak az uzsorakamatokat egy életen át), és emiatt nem tud új ingatlant, autót venni (lehet nézegetni a májusi új autóeladási statokat, és összehasonlítani a többi EU álammal: pl Szlovákia kétszeres /fele annyian élnek/ Ném.O.: 80x, Ausztria: 5x - mint itthon) így ne csodálkozzunk azon, ha reálgazdaságban hanyatlás indul (és marad hosszútávon). Ezért -mint írtad-javasolja az öreg zsidó bölcsen a nyírást a nyúzás helyett :-S Nem véletlen.

#393295 Előzmény: #393286

Nem az annuitást szerettem volna kritizálni :)

Jelen esetben KIZÁRÓLAG az "árfolyamveszteség" realizálására kívántam utalni, és ebben a kontextusban írtam azt, hogy a hitelek javarészénél az úgynevezett "törlesztőrészlet" (minő megtévesztés ez is!) valójában szinte semmiféle "törlesztést" sem tartalmaz.

Számomra ebből következett az a meglátás, hogy egy hitel fenntartása is horror összegbe kerül, hiszen eközben gyakorlatilag nem csökken - azaz ha valaki MOST realizálja az árfolyamveszteséget, az adott esetben összességében még mindig nyerhet is azon, hogy nem kell még évekig fenntartania a drága devizahitelét arra várva, hogy "majd egyszer később majd nyer az árfolyam csökkenésén, mert nem realizálta most a veszteséget".

#393286 lagwagoner Előzmény: #393096

"különösen a Magyarországon jellemző annuitásos uzsora mellett, amikor is gyakorlatilag nem csökken a tőketartozás az első időszakban."

Ez így van, de akkor szerinted más országban másképp számítják az annuitásos hitel (törlesztő részleten belül a tőketartozás illetve kamat arányát) havi törlesztő részlet szerkezetét?

Re: nincs cím

#393270 banyaiz Előzmény: #392948

Vsz van rá lehetőség, de nem lesz könnyű. Ha nem akkor nagyon kemény idők várnak még devizahitelesekre, és bankokra, ingatlanosokra is.

#393194 Előzmény: #393117

Valóban nem, én csak a veszteségrealizáláson filóztam el :)

#393117 holnor Előzmény: #393096

" amennyiben van rá mód". ez a kulcsmondat. mert ha vki képes önerőből elő- v végtörleszteni, akkor teljesen igazad van. viszont sztem nm ez az általános.

#393096 Előzmény: #391355

"nehéz kérdés az árfolyamveszteség realizálása. én sem tenném most, de attól még van ilyen. statot nm tudok, talán mnb honlapján találni."

Erre is szeretnék egy gondolatot írni ;)

Az a helyzet, hogy valójában nem ilyen egyszerű a kérdés, hiszen itt nem "részvényekről" beszélünk, amelyeknek a tartása nem kerül pénzbe (vagy csak jelentéktelen összegbe), hanem egy olyan esetről van szó, amikor a teljes összeget kell uzsorakamaton finanszírozni. Ennek megfelelően "a pozíció tartása" is horror pénzbe kerül, különösen a Magyarországon jellemző annuitásos uzsora mellett, amikor is gyakorlatilag nem csökken a tőketartozás az első időszakban.

Ennek megfelelően a "pozíció fenntartása" valójában többe kerül, mint a "lezárása", azaz az árfolyamveszteség realizálása valójában a törlesztőrészletek megtakarításával mérhető össze. Ennek megfelelően - szerintem - még most is érdemes lezárni a hitelek jelentős részét, amennyiben van rá mód, mert három évre vetítve a hitel teljes összegének 18-25%-át is elérheti a kamatokra fordított költség, annyit pedig valószínűleg a CHF nem fog gyengülni.

#392948 Előzmény: #392907

Hát, szerintem arra szerintem hiába várunk, hiszen nincs miből fellendülni.

#392907 banyaiz Előzmény: #392902

Szerintem a legjobb megoldás egy nagy gazdasági fellendülés lenne. Itt nálunk is, és a világban is. De addig még lesz vér, veríték, szenvedés, és fogaknak csikorgatása.