Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #392861

"Gondold el azt a verziót, hogy pl Obama megtiltotta volna az ingatlanok árverezését az Usában, már felnégyelték volna és a fejét kitűzik a fehér házra elrettentés céljából. :)"

És most gondold el azt, hogy azt mondta volna, hogy "az adósnak ki kell fizetnie a tartozását és nincs elsétálási jog". Azt hiszem, akkor még kegyes halálnak is lett volna nevezhető az általad leírt verzió ;)

"A négyzetméterárak mérséklődése azért ilyen szerény mert befagyott a piac ezzel a moratóriummal, legalábbis nagyrészt."

Ami egyébként szintén az uzsoraklán érdekeit szolgálja leginkább ;)

"Ha pedig ez a különadó úgy lenne , hogy nincsenek extra kamatmarzsok, és nem lehet árverezni elég érdekesen alakulna a bankolás Mo-n vsz. "

Node, van extra kamatmarzs, hiszen a különadó ellenére is dúrván nyereségesek a bankok. Mivel az ingatlanok ára nem csökken az árverezés tiltása miatt, így feltőkésítésre sincs szüksége a bankoknak, azaz horror forrásköltséget spórolnak meg. Ennek megfelelően, alig lesz TÉNYLEGES bedőlt hitel, és ami bedől, azon is csak minimális lesz a veszteség (összességében pedig szinte semmi) hiszen ezzel a megoldással reális áron lesznek eladhatóak a bedőlt ingatlanok is. Vagyis, valójában éppen ezzel a módszerrel kerülhető el... a BANKOK összeomlása! Vagyis én inkább úgy látom: ENÉLKÜL lett volna nagyon érdekes a bankolás...

"Melyik ujjamat harapjam meg típusú történet ez."

Ez így igaz. De az nem fair, hogy jelenleg kizárólag a uzsorások harapdálják a hitelezettek ujjait arra való hivatkozással, hogy éhesek, mert most már csak háromfogásos vacsorát ehetnek a bőséges ebéd után, de nekik még a desszert is jár. És mindezek után még van pofájuk az ablakon éhesen benézők képébe röfögni, hogy hülye bunkók, akik nem értik meg azt, hogy ez nekik jár, és hogy ez így van jól, mert ez így van rendjén.

Hát szerintem meg nem. De ettől még nem leszek forradalmár, mert van középút - valahol a konzervatív liberalizmus talaján :)

"Van egy olyan út is ahol Che-ként lenyomjuk a kizsákmányoló bankokat, és a polgárok örömükben az utcára rohannak éltetni a Kedves Vezetőt."

No nem, erről szó sincs és szó sem lehet. Szerintem a jelenlegi megoldás kifejezetten működőképes, és így minimalizálható talán a legjobban a veszteség, bár én továbbra is fenntartom, hogy a CHF hitelektől való központi állami megszabadulás/megszabadítás lenne a legjobb megoldás.