139 új alj, 38 új csúcs, rv-knél
nem lenne rossz.. ez még elég halovány esés volt... Ma is olvasgattam híreket, nem tom minek, semmi értelme, de már arra gondoltam, hogy a pincét megcsinálom bunkernek, meg bevezetem oda is a netet... :) önkormányzatok, országok csődje, háborúk, világjárvány... egy kicsit megsózva :D
SP +10.2
Dow +92
volt mikor bezártunk...innen kérünk egy szép lefordulást akkor most.
most kéne az hogy innen forduljanak...persze attól mi holnap még ugyanúgy emelkednénk :D
Ilyen jó hírek vannak, hogy menetelnek felfelé? dodo pedig erősödik, próbál
keletinél fiumei ut sarok.....annyi ember tolongot,hogy azt hittem vmi falunapba szaladtam bele judapesten.....erre kérdezek egy illetőt itt meg mi történt,történik?""
Az is volt falunap:D A falvakban nemlátni kéregető hajléktalant! Mert mind pesten van:) Itt ellehet tünni a tömegben, ismeretlenül nincs kielőtt szégyenkezni. Otthon ahol mindenki ismeri egy cigitse kapna az utcán. Legfeljebb beszólna Mariskanéni Te Jóska eregy dolgozni!
Nem tudom elég összetett ez is hiszen gyenge dollár jó nekik export, és adósság inflálás szempontjából. Biztos van egy határ ahol pedig a hitelezőik főleg Kína miatt már problémás fene tudja.
Bud: kb én azt látom a piacokon, hogy van egy korrekció aminek jönnie kellett 30% emelkedés után, a világ pedig ugrásra készen figyeli, hogy itt most kb csak annyi a történet, hogy visszacsorgás 10% aztán tovább fel, vagy komolyabb parás időszak jön.
dollár sztem azért nem erősödik komolyabban, mert nincs még para...
akkor lehet hogy holnap nem tudok 24k-s hatira ráadni, csak 23.9k-en, vagy várok pénteken és 24.5en adok rá.....
ma 7 pontot esett az SP zárásunk után..tehát akkor holnap csak 40 pontot emelkedhetünk mi....most számolják a BÉT nagy "befektetési gurui" Londonban... :DDD szánalmas amit a mi piacunkkal csinálnak...
OTP -t feltétlenül 6000 közelébe kell megvenni..elő van írva tán ?
Sztem amcsik komolyan betojtak mostanában a $ gyengeségén.
Határozott változások láthatóak a piacon, nem volt a $-nak menedékdeviza szerepe az elmúlt napok esésében. Kína a tettek mezejére lépett. Más kérdés, hogy Zsiday írta, hogy egy idő után úgyis mindenki ráébred, hogy ha a $ gyengélkedik, akkor utána a többi deviza is.
Elég baj ez, nyilván vannak reálgazdasági hatások, de, hogy ebből mi az a réteg aki amúgy is szegény lenne, és mi az amit nagy betűs válság okoz elég nehéz lebontani.
Azt én is látom rengetegen kukáznak, múltkor kitettünk egy régi hűtőt , először néhány óra múlva kibelezték ami alumínium volt benne, aztán vki eltolta 1 kézikocsin a maradványokat, estére nyoma sem volt.
off
a múltkor néhány hete pesten jártam.....hát csont ideg lettem a dugoban,de ez most más kérdés....:)
a keleti környékére kellett mennem budáról onnan meg váci út kifelé...csimbókokban logtak a kánikulában az idegeim......:)
keletinél fiumei ut sarok.....annyi ember tolongot,hogy azt hittem vmi falunapba szaladtam bele judapesten.....erre kérdezek egy illetőt itt meg mi történt,történik?
mondá ingyen konyha,gulyáslevest osztanak.......annyian voltak ott,hogy......utoljára a katonai eskümön láttam ennyi embert koncentráltan...20éve...
csak egy szösszenet volt az ingyenkonyha intézménye kapcsán...
Krach stb ezek is technikai kérdések, nézd pl 2008-at , tőzsdék lefeleződtek aztán 1 év múlva duplázódtak, de változtatott ez bármit az emberek életén? Felkelt ugyanúgy a nap, elmentek dolgozni a gyárba , aztán hazamentek és megnézték a híradóban mekkora krach van, kis túlzással kb ennyit. :)
Vihar a biliben ilyen szinten, persze a tőzsdén vagyonok cseréltek gazdát.
Ennyi erővel egy ház összedőlése is technikai kérdés. :)
USA nem fog becsődölni, ők a helikopter istenét követik, ellenben a fél EU-nak van rá esélye. Tényleg nem lehet megjósolni, mi lesz, de ugyebár 2008 elején is kevesen mondták volna, hogy nemsokára jön a krach.
"államcsőd, bankcsőd, lárifári" by Kostó
Kár nem érhette meg ezeket az időket. :) Amúgy sok állam csődbe ment már, pl mi , vagy írek, görögök, portugálok , néhány volt szovjet tagköztársaság stb.
Mondjuk ennek az egésznek mi lesz a vége ember meg nem mondja, de az , hogy államcsőd egy technikai kérdés, egész addig amíg ez nem mondjuk Usával fordul elő, vagy hasonló kaliberrel, az meg kb azzal egyenértékű, hogy a papírpénzt az utcán fújná a szél.