Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#385282 zeeh_ Előzmény: #385279

Végre kezd írni (még ha rövideket is) a blogjába, én hiányoltam az írásait, jó meglátásai voltak a dolgokról.

Az, hogy miként áll az alapja, más tészta.

Nyilasi is megnyilatkozo…

#385279 Lovax

Nyilasi is megnyilatkozott tegnap MOL tranzakció ügyben. A véleménye:

magyar állam = pancser.

#384498 Mersaul4 Előzmény: #384259

Ja, igazad van.

Az a vicc, hogy meg ha egy menedzser veri is a benchmarkot, ez altalaban nem a menedzser tudasanak koszonheto. Meg van vezetve a jonep….

Mar ugy 20 eve leirtak, hogy a small cap es value reszvenyek viszonylag magas kockazati felarral forognak (tehat viszonylag magas a varhato hozamuk). Ez azt jelenti, hogy ha menedzserkent tobb a portfoliomban a small cap es value reszveny mint a benchmarkban, akkor hosszu tavon verni fogom a benchmarkot, meg akkor is, ha egyebkent semmit nem ertek a reszvenyekhez (nagyobb kockazatot vallalok).

Sokan rajottek egyebkent a portfolio menedzserek turpissagara. Ezert terjednek futotuzkent a passziv befektetei alapok.

#384351 ikszf Előzmény: #384337

de megcsillagozták...

Azzal egyetértek, hogy a bef.alapok többsége passzívan vagyonkezelt, gyakorlatilag benchmark követő, és a költségek és a napi munka tekintetében mégis aktívan kezelt portfóliónak minősülnek, és nagyon ritkán verik meg a benchmarkot.

Viszont árfolyamtrükközésről nem lehet szó.

Kivéve az ingatlan alapok, ahol szerintem egyáltalán nem transzparens még a vagyonelemek beértékelése sem.

#384259 sbbacsi Előzmény: #384239

Így van, a lényeg a benchmark verése... de az sem egyszerű azért.

Egy alapnál rengeteg kötöttség van ill. mások a szempontok:

Teljesítmény:

1. Amennyit betolnak/visszaváltanak azt kb. el kell költeni/adni.

2. Adott a benchmark általi kockázati szint, amitől eltérni nagyon nem lehet. ez eléggé behatárolja a játszóteret. Mit vehetsz és mit nem. Mennyire kell diverzifikálni.

3. Vannak trv limitek is.

4. A három előző együtt, ill. a relatíve nagy vagyon miatt meg van kötve a kéz a legtöbb esetben. Egy alap felét nem lehet cashbe váltani, amíg szar a piac. Nem lehet a feléért Zwack-ot venni, mer' az jól megy. Nem lehet kiszórni sem és másra váltani, ha nem megy jól. Stb, stb...

Költségek: Vannak. Alapot az vesz, aki nem tud vagy nem akar vele foglalkozni. Nem vesz 57-féle papírt, hogy diverzifikáljon, nem menedzsel portfoliót, nem akar figyelni, adni-venni, stb...

Vagy éppen akar, csak nem tud ázsiai részvényt venni olcsón. Vagy azt még tud, de 5 piacról olcsón már nem.

Kezelik helyette a portfoliót, ezt fizetik meg. Hogy hogyan? A fentiek alapján látszik, hogy nyilván nem úgy, ahogy egy profi egy kis magántőkét kezelgetne. Nincs rá lehetőség.

+ Nyilván van benne némi sumákság is néha itt-ott.

Szóval teljesítmény szempontból szerintem sem a legjobbak, de hát ez elérhető, ha az ember nem magának akar/tud ügyeskedni. Főleg hosszabb távra és szigorúan "békeidőben" lehet jó. Eső piacon normál long alapokkal halál. Kiülni is elég nehéz, mivel ott az ész nélküli visszaváltások miatt realizálni is kell a veszteséget. Az alapon belül muszáj kiszórni az eszközöket.

#384257 banyaiz Előzmény: #384255

Érdekes konstrukció lehet. Vsz olyasmi történhetett, hogy a hozam kivételét úgy értelmezték, hogy tőkét vontál ki, mert nem is volt hozama addig, vagy nem annyi amit elutaltál.

#384255 Rozsdáskilincs Előzmény: #384254

Nem vettem ki! Még mindig megvan! De az alap értékéből levonódott 10%

Irtam: A tőke garancia az eső évre vonatkozott, a teljes futamidő 3 év. idén 09.

#384248 banyaiz Előzmény: #384241

Azért nem értem ami veled történt, mert mit ér egy olyan konstrukció ahol van hozam , de nincs tőkegarancia, szerintem ilyen nem is lehet, kérdezz ennek utána, ez érdekelne , hogy mit alkottak.

Mnyp ügyben mint már sokszor írtam, egész más a véleményem. :)

#384242 Rozsdáskilincs Előzmény: #384239

Én eddig mindig ezen a véleményen voltam, gondoltam megnézzük közelebről. Hát csak azt erősitették meg bennem hogy nem lehet ma MO megbizni pénzügyekben senkiben. DKJ.

#384241 Rozsdáskilincs Előzmény: #384234

Igen mikor irt gondoltam nem véletlenül tette:)

Az úttörők voltak akik ezt tették. Gondolhatod hogy nem kapnak többé pénzt tőlem. Ha eladom akkor ezzel még futok egy kört náluk. Kérek szerződést meg minden finomságot.

Ja kormánynak sok mindenben igaza van:) Gondolom miket müvelhettek a mny ekkel is.

#384239 Mersaul4 Előzmény: #384194

en nem adok alapkezeloknek penzt. atveres lenyulas. a dijak levonasa elott ugy a fele veri a benchmarkot, fele meg nem. dijak levonasa utan viszont mar "a haz mindig nyer", tehat te nagy valoszinuseggel rosszabul jossz ki a tortenetbol, mintha egy ETF-fel valami indexbe fektettel volna. persze a kaszinoban is mindig van valaki, aki meguti a jackpotot. tehat azert lehet probalkozni, meg fizetni az alapkezeloi dijakat nulla teljesitmenyert.

ahonnan en nezem a dolgokat, onnan ezt latom, ez a filozofiam, de nem akarom senkire raeroltetni.

#384234 banyaiz Előzmény: #384194

Nem is hallottam még ilyet. Ált tőkegarancia hozamgar együtt van különben nem sok értelme lenne.

Ha veszek bef alapot, csak tőkegarantált érdekel, zártvégű, és olyan amit tőzsdén is forgalmaznak, és lehetőleg olyan cuccokba fektessen amiben nagy elmozdulás valószínű. Pl nagyon szuper volt régebben MKB Pagoda I-es, ázsiai részvényekben nyomult, 50% feletti hozama volt kb egy évvel indulása után, utána volt egy kis hullámvasút. De a garanciák működtek benne, nem volt ilyen trükközés mint amit említesz.

Eljön most Attibá ideje? Borús a hangulat nagyon a piacon. .)

#384194 Rozsdáskilincs Előzmény: #384183

jaj kérem én voltam olyan optimista úgyérteni azt a 8-10% hozamot hogy tisztán megkapom és nem ebből vonogatunk:) Mert igy már erősen olyan szaga van mint a banki lekötésnek bruttósitva kinálják.

Az átverés. Az ajánlat: nemzetközi cégek részvényei, mondanom sem kell hatalmas fellendülés előtt álló gondosan kiválasztott rvk. 10% hozam garancia ha az futam első évégéig megtartom.

Gondoltam na ennek biztos eleget tudok tenni. Lejárt az 1 év. Gondos gazda ként besétáltam a bankba és számonkértem őket a megállapodásunkról. Pappirok, aláirás itt ott az igért 10%-ot átvezettük a másik számlára. Elégedetten távozok majd párnapmúlva nézem a neten hogyan is áll az én féltett vagyonkám messzi idegenben befektetve. Na mikor a monitoron megjelent a grafikonon azt hittem rosszul látok! Elsőre megnéztem nem e mellé kattintottam a nagy igyekezetben. Nem kattintottam mellé! Ez bizony az én alapom. Ami rám meredt az bizony 10% csökkentet érték kis csillagocska mellete ez állt: Hozam kifizetéssel korrigált árfolyam.

Na ekkor elöntötte az a melléktermék az agyamat. Szal a garit úgy gondolták hogy én befizetek 100ft ot és ebbőla saját pénzemből levonják azt a 10%. Tehát úgy jártam mint Mátyás király kapott is ajándékot az ecceri leánytól meg nem is:(