Regisztráció Elfelejtett jelszó

ÁNY

Mik ezek a csillagos (*A…

#440959 zeeh_

Mik ezek a csillagos (*ANY) nagy pakkok?

(Házon belül) eltérő vélemények...

#435279 Fornit

Equitas mailben vételre ajánlgatta szept elején 720-740 tájékán.

Egon (10.18) le sem meri írni a lefelé célárat hetesen. Rövidtávon is inább az ő verziójára hajlok.

Nőtt az Állami Nyomda nyeresége és árbevétele

#404325 zeeh_

Ez szép lett.

"Több mint két és félszeresére növelte konszolidált, mérleg szerinti eredményét az első félévben az Állami Nyomda Nyrt. (ÁNY), miközben árbevétele is 10 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) szerinti, nem auditált, konszolidált jelentés szerint az ÁNY kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele utáni konszolidált mérleg szerinti eredménye 452 millió forint volt az első hat hónapban, amely 288 millió forinttal (177 százalékkal) nagyobb, mint 2010 első félévében.

A társaság konszolidált üzemi eredménye 520 millió forint volt, 278 millió forinttal - 115 százalékkal - nagyobb a tavalyi első féléves profitnál.

Az Állami Nyomda árbevétele 8,7 milliárd forint volt január-júniusban, amely 10 százalékkal (0,8 milliárd forinttal) haladja meg az előző év azonos időszaki forgalmat. A bővülést a jelentés szerint a stratégiai termékszegmensek árbevételének jelentős növekedése okozza: a biztonsági termékek, megoldások forgalma több mint 20 százalékkal, míg a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 16 százalékkal nőtt az első félévben.

Az export árbevétel 2011. első hat hónapjában meghaladta a 2,5 milliárd forintot, az előző évhez képest több mint duplájára emelkedett, az export aránya elérte a 30 százalékot. A változást a romániai akvizíciót követően 2011. február 1-jétől bevont román érdekeltségű GPV Mail Services többlet árbevétele, és az első negyedévben realizált egyszeri projekt keretében történő biztonsági termék szállítás okozza - olvasható a jelentésben.

A konszolidált kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 878 millió forint volt az első hat hónapban, 52 százalékkal nagyobb, mint a 2010. évi bázis időszakban, az árbevétel növekedésnek és a javuló jövedelmezőségnek köszönhetően.

A társaság jegyzett tőkéje június 30-án 1,45 milliárd forint volt, az év elejéhez képest nem változott.

Az Állami Nyomda Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzik, a papír a keddi kereskedést 760 forintos árfolyamon, 0,26 százalékos emelkedéssel zárta. A részvények árfolyama az utóbbi egy évben 678 és 806 forint között mozgott.

(elemzeskozpont.hu, MTI)"

http://profitline.hu/te…

#398404 zeeh_

http://profitline.hu/technika/elemzes/238933/Allami_Nyomda_technikai_elemzes

"Most válik ismét érdekessé az árfolyam a szimmetrikus háromszögből bekövetkezett kitörés 815 forintig, a 61,8% Fibo szintig vitte, az ellenállásról megindult heves korrekció ugyanakkor az 50 napos mozgóátlagról fordulni tudott még a múlt hónap végén. Jelenleg gyors tempóban közelít vissza az ellenállási szinthez. A pihenő alatt gyűjthetett annyi erőt, hogy megpróbálkozzon az áttöréssel, melynek sikere esetén nekifuthat a tavaly április végén megnyílt 857-860 forint közötti rés betöltésével, illetve a 900 forintos szint elérésével. Csökkenés során támasz 775 forintnál."

Re: nincs cím

#388182 zeeh_ Előzmény: #387945

Én is, de egyik szemem sír, a másik nevet. Sajnos csak mini pakkom van, mert másfél hétig nem tudtam figyelni és közben meg kitört. :-/

#388051 joco9 Előzmény: #387945

én 800-on kiszálltam ennyi !Azért jó volt kár hogy nem mertem bőviteni felfele :(

#383773 darius Előzmény: #383766

Én sem vagyok osztalékpárti, főleg, ha 50 alatti összegről van szó és viszonylag kis számú (persze ez relatív) részvényről van szó. Az árfolyam a vágás után ugyanannyit visszaesik a legtöbb esetben.

Amit belinkeltem, az már sokkal pozitívabb előrelépés. Igaz a nyomda eddig is rendelkezett komoly technikával, de a fontos, hogy még mindíg fejlődnek.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/tobb_szazmillios_beruhazas_az_allami_nyomdanal.149803.html

#383766 Krumenaker Előzmény: #383761

A tavalyi év gyengébb volt, plusz akvizícióra tartalékoltak. Előtte stabilan fizették az osztalékot, és ezentúl is ez várható.

Nem tudom, milyen közgyűlési határozatok vannak, de szerintem a kb. fél milliárdos technológia fejlesztésre is kell pénz, ezért kevesebb most az oszi érzésem szerint, mint korábban.

(Egyébként nem vagyok osztalék-párti, mert szerintem egy cég inkább növekedjen - ha van hova -, mint hogy szétosztogassa a nyereségét. Ha nincs hova, mint pl. az Mtel-nek, akkor persze pengessen :) )

#383764 pepe01 Előzmény: #383750

A cég azért fizet ki kevesebb osztalékot az idén az ellemzői várakozásokat alulmúlót, mert félreteszi a pénzt saját részvény vásárlásra, ergo meg szeretné venni az államhoz kerülő részt.

Erről van már közgyűlési határozat is.

#383761 joco9 Előzmény: #383750

Üdv!

Tavaly nem fizetett osztalékot ne feledjük!

738-ról van kezdőpakkom de nem igazán merem bővíteni :(

#383750 Krumenaker Előzmény: #383252

"Néhány közepes és kis kapitalizációjú cégben a magánnyugdíjpénztárak összesített befolyása magas, a Rábában például 13 százalékos, az Állami Nyomdában 11,5 százalékos ez a mérték. A Graphisoft Parkban 6,2 százaléknyi, a Pannergyben 5,3, az E-Starban (volt RFV) 5,9, a Budapesti Ingatlan Nyrt.-ben (BIF) 5,2 százaléknyi részesedésük van a magánnyugdíjpénztáraknak.

A fenti társaságokon kívül Danubius, econet, FHB, Fotex, Linamar, Synergon, TVK, Zwack, Elmű, Émász és Freesoft papírok is vannak a magán-nyugdíjpénztári portfóliókban."

http://www.mfor.hu/cikkek/A_magan_nyugdijpenztari_vagyon_6_szazaleka_hazai_reszvenyekben_van.html

"A nemzeti fejlesztési miniszter - hangsúlyozva, hogy döntés még nem született a részvények sorsáról - egyik lehetséges megoldásként említette, hogy ezeket "tartós állami vagyongazdálkodási formában" tartják, vagy bizonyos részvényeket az állam a tulajdonában tart, másokat pedig értékesít.

Azt is elmondta: határozott törekvés, hogy a lehetőségeken belül az állam továbbra is gazdálkodni tudjon a magán-nyugdíjpénztári vagyonban lévő részvényekkel. Kiemelt szerepet kaphatnak a stratégiainak minősíthető magyar vállalatok részvényei, például a Mol, az OTP és a Richter, valamint az energetikai vállalatok."

Szerintem a Nyomda pakkját meg fogják tartani, már csak azért is, mert minden évben osztalékot fizet a cég, és ez kellemes bevételi forrás a büdzsének is :)

Közeleg a 800. De kár, …

#383466 zeeh_

Közeleg a 800.

De kár, hogy nem tudtam a héten gép mellett lenni. :-/

#383254 darius Előzmény: #383252

Nekem régen is volt, most is van. Egy időben sokat vesződtem vele, de remélem ez már mostanában nem lesz.

A mai kereskedést nem nagyon értettem, mintha féltek volna tőle. Persze a holnap is attól függ, veszik-e?

#382984 Krumenaker Előzmény: #382975

Bárcsak több ilyen tisztességes, átlátható működésű, minőségi munkára és értéknövekedésre törekvő cég lenne a magyar tőzsdén.