Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: help me

#372147 Lovax Előzmény: #372044

Szia, némi on- és offline tartalomszerkesztői meg némi festékipari tapasztalatomra hagyatkozva azt mondom, hogy bánj sokkal bátrabban a szinekkel, találj egy harmonikus kombinációt és használd következetesen az egész honlapon.

Például csinálj egy napsárga-okkersárga keretet, amiben valamilyen tojáshéj vagy nagyon világos napsárga a háttér és a betűk például különböző sötétszürke árnyalatok. A harmónia nagyon fontos, de az olvashatóság is.

A fehér alapon alapszinű betűk nagyon "otthoni munkának" tűnnek, har érted mire gondolok ) nem bántásképpen mondom, nem mindenki webdesigner ü én sem :D )

Mostanában a kevert és pasztell szinek a divatosak, alapszinekkel pl piros, kék, zöld, pláne együtt nagyon óvatosan kell bánni. De például a wesite témák vagy pl termékcsoportok azonositására jók.

A serif ("kalapos") betűk helyett szerintem használj valami modern sans serif betűtipust, de csak egyet. Még akár egy szimpla arial vagy calibri is jó lehet.

A kiemelésre pedig sokkal szebb és látványosabb egy más szinű háttér a cimsornak mint a dőlt, félkövér, aláhúzott és ezek kombinációi.

Itt olvashatsz angolul a website szinválasztásról egész komoly anyagot:

http://vandelaydesign.com/blog/design/find-the-perfect-colors-for-your-website/

Érdemes nézegetni versenytárs otthondekor vagy profi (pl sikkens) festékes márkák honlapjait, hogy ötleteket gyűjts.

De ha rákeresel google-ben a colour combinations-ra akkor is szerezhetsz pár jó ötletet.

Persze mindez csak szvsz ;)

Re: nincs cím

#372142 Ricsi Előzmény: #372134

Józsi, keresek majd meleg színt, de ahhoz a kollégám is kell...

Aláhúzás nekem sem tetszik, de a nép akarata... :D

Persze hogy szájbarágom, mert azt kell csinálni. Nézd meg a reklámokat a tv-ben, bárhol, mind ilyen. Pedig azokat nálam okosabb emberek találják ki.

A vállalkozásban meg nincs igazad. Mi az, hogy ha mindent befizetek, rendben van? A nővéremnek van gyára szombathelyen, plédeket gyárt, kialakított egy varrodát pécs mellett, mert ott volt valami adótámogatás, mert kevés a munkahely. Amikor megszűnt a támogatás, akkor meg továbbállt oda, ahol még volt.

Erre megbüntették komoly összeggel, hogy nem a törvény szellemisége szerint cselekszik. Mert ugye, ha valahol sok a munkanélküli, akkor ott támogatnak, de ha te odamész, akkor már nem lesznek munkanélküliek, tehát már nincs támogatás. De a textilipar nem egy jövedelmező ipar, ki kell mindent használni.

Pedig ő nagyon vigyáz arra, hogy mindent a törvény betűjének megfelelően tegyen. Erről ennyit. Te hozzá képest nagyon kisvállalkozó vagy, rád lehet hogy ez igaz, de az APEH kiemelt adózókkal foglalkozó része nem egy grál lovagok csapata.

#372134 Hathor Előzmény: #372106

Nekem mint mondtam, az aláhúzás nem kéne.

Másik idegesítő számomra a sok kérdés: Látszik hogy szájba rágod a témát.

Mi lenne ha nem azt kérdeznéd hogyan is működik?

Hanem azt mondanád: Így müködik: .....

#372123 Hathor Előzmény: #372111

Egy ingatlanközvetítői bázis elég egyszerű, felveszel ingatlant szerződés alapján, majd ha eladod lekönyveled, számlát adsz az ügymenetről. Közben a felmerülő költségeket költségelem. VAn olyan iroda kollegám, aki egy évben nem ad el semmit, így nem bonyolult a nyilvántartás, kezelés, ennek a pár ügymenetnek a pontos regisztrálása. Sajnos nem az az időszak van, hogy összezavarodnánk a sok ingatlan eladással.

Nekem nagyon jó lenne minél több bevétel számlásan a cégbe, mert annál több ingatlanba tudnék befektetni, így semmi értelme számomra okoskodni, jelenleg a költségeimet sem fedezi a bevétel sajnos.

Rengeteg mindent fejlsztenék a cégben amihez bevétel kellene, így nekem jól jön a legális jövedelem, nincs mit titkolni.

Ingatlan

#372118 Hathor

Én is kérdeznék:

Ki van köztetek web-oldal fejlesztő?

Írtam már ingatlan topikba, hogy több száz különböző irodával dolgozom együtt, van egy közös e-mail listánk amit googlegroups-on keresztül üzemeltetünk, oda felrakjuk minden nap levélben azon ajánlatokat, amit megosztunk a másik tárirodával saját adatbázisunkban.

Tárgy mezőt csoptrosítjuk: PL: Elad, BP, 11, lakás, 50nm, 12MFT..

így ha outlookban mappákat csinálunk, akkor berendezi mappákba tárgymező szerint az ajánlatokat.

Elég nehezen működik a rendszer, mert sokan nem töltik ki helyesen a tárgymezőt, azt is mondhatnám 15-20% figyel rá. Felmerült bennem a gondolat, hogy ennek a közösségnek csinálok saját költségemen egy web-oldalt, ahova feltölthetik ingyen a kollegák a megosztandó ingatlanokat. Mi ebbe a jó nekem? Könnyebben kezelem, mint egy saját adatbázist, amibe betöltik a kollegák a megosztandó ajánlataikat, így nem csak az én adatbázisomat tartom nyilván, hanem az övéké is fel van töltve hozám, abból az ügyfeleim tudnak válogatni.

Első gondolat, hogy Ők miért töltenék fel az ajánlataikat? Esetlegesen lehetne egy kóddal megadott nyitott rendszer, ami alapján meglátják melyik kollega töltötte fel az ajánlatot és egymással tudnak Ők is boltolni az én oldalamon, ez öztönözné Őket is, hogy nem is kell fizetniük, mégis használható ingatlan adatbázist használnának. Engem védhetne, ha meghirdetem az oldalt több médiában, néznék az ügyfelek, érdeklődök, de csak az én számom lenne megadva hozzá, mert ugye nem járultak a kollegák hozzá a kifejlesztett web-oldalhoz, amit én tartok fent.

Másik gondolat, hogy megcsinálom a közös bázist, mindenki egyformán viseli költségeit, együtt hirdetünk és minden ingatlannál látható mindenki számára a felrakott ajánlat szerzője, hirdetője. Ekkor ügyfél, kollega, mindenki látná az elérhetőségeket.

Ezen közösségnek gondolkodtam egy közös belvárosi irodát is nyitni, szintén közös pénzből, és az együttes pénzekből a sok kis iroda, sok kis hozzájárulásával,, nagy hirdetési számával jó kis kedvezményeket kiharcolni a hirdetési portáloknál, médiában.

Lehetne egy közös logonk, közös nevünk, közös célunk.

Na már kezdeményeztem levélben a kollegákkal ilyen ötleteket, de mindig azt mondják, először eredményt szeretnének látni. Pénzük nincs, le vannak pukkanva, előre nem akarnak fizetni, csak ha látják, hogy igen ez megy, én is be akarok lépni.

most vagy én megfinanszírozom az egészet és virítok egy nagyot nekik, vagy az előző közös adatbázist megcsinálom annak reményében, hogy egy jó nagy adatbázist kapok, amit könnyebben kezelek, és saját magam úgy használok ki, ahogy akarok, de kollegáim is profitálnak belőle, ha megadom a belépési kódot a kollegák elérhetőségéhez.

Na ezen gondolatokat kell összeraknom.

El kell mondanom, hogy már 10-15iroda rögtön jelezte, igen változás kell, csináljunk valamit. Azt is hozzátszem, hogy elpöcsöltem az időt ezzel, és kb. 2hónapja volt terítéken a téme, azóta nővérem betegsége visszafogott minden tekintetben, nem villantottam, és elkezdtek szerveződni kis irodák, hogy fogjanak össze. Gondolom ez a pár iroda csinált egy kis adatbázist, együtt dolgoznak, de az összesen még mindig nincs meg, ahova midenki szabadon felteszi saját maga által felkínált megbízásokat.

Nem tudom van-e valaki aki tudja, hogy mondjuk egy dh.hu, oc.hu jellegű oldalt mennyiből lehetne kihozni?!

Irodánként lenne mondjuk 50ajánlat, ajánlatonként 5-10kép (ez tárhelyet foglalna, így ki kell találni mekkora helyet foglalna, éves szinten mennyiért), iroda szám mondjuk első körben 500-1000iroda, ezeket a számokat a mennyiségek miatt írom.

Lenne egy kereső motor:

Elad, vesz, bérel, kiad.

Helység: Ország, megye, város, kerület, utca

Ingatlan fajtái: lakás, ház, telek, kereskedelmi: üzlet, iroda, ipari, fejlesztési, projekt stb.

Ami kellene még: négyzetméter, ár, állapot, szobák száma, miből épült, emelet, kilátás, fűtés, tájolás, komfort fokozat, parkolás, extrák.

Kell egy ÁR mező!

Kellene egy feltöltés irodai referensként, meg erre kereső motor ügyfélként.

Röviden ennyi az első gondolat, ha vannak ötletek várom.

#372111 Sumér harcos Előzmény: #372053

na ezen nevetnem kell egy kicsit,sőt túl szépen hangzik:))

kicsit tanult szakzsargon illattal átitatva....."korrekt működés-nyugodt alvás-tisztább ügymenet-gördülékeny kereskedés-és jöhet a marketing":)

egyszerűen nem igy látom,nem értek veled egyet-sőt rózsaszin ködös illuzionak titulálom ezt a megközelitését az ellenőrző hivatalok megitélésének,de nincs harag-ez is egy vélemény:))

ugyan az ingatlanokkal foglalkozó üzletág ellenőrzésében nem vagyok jártas,de amiben én megfordultam az elmúlt 20 évben vállalkozóként....ott nem volt az a legtisztességesebb,legfehérebb,legpatyolat tisztább vállalkozás ahol az e fajta ellenőrzések ne találtak volna hibát.Egyszerűen nem volt.Vagy boritékot vártak,vagy belsős összeköttetés kellett,vagy találtak hibát.....főleg a 90-es évekre volt jellemző még a boriték elvárás,később már fostak ettől.....és már rámásztak keményen az emberre,ki volt adva a hatékonyság nekik....

Sőt volt olyan esetem ahol még el sem indult a vállalkozás,még semmi -de semmi,már ellenőriztek......ergo még nem volt mit......dehogy ember baxogatás,dehogy......

olyan jó ,mint a traffipax-csak miattunk és a mi érdekünkben történik minden,sőt a vásárlók érdekében természetesen.

#372096 Chaby Előzmény: #372090

dőlt helyett vastag már 3-an vagyunk.

És még valami: nem lehetne, hogy a kisfilmek új ablakban nyíljanak meg? Lehet, hogy velem van a baj, de ha a youtube-ra jutok mindig elkalandozok másfelé.

Szolnok megyében van kivitelező?

#372090 Csokigyáros Előzmény: #372077

sokkal jobb lett... én a kérdéseket is betenném erre a színre a narancs nehezen olvasható... és kiemelném aláhúzással, vagy vastagabb betűszínnel, a dőlt helyett...:)

Köszönöm az eddigieket. …

#372077 Ricsi

Köszönöm az eddigieket. A termék színét bordóra tettem, a többiben nem nagyon van köztetek egyetértés. :)

#372075 Hathor Előzmény: #372044

Én sem használnék dőlt betűket, én sima álló betűk, esetleg vastagabbal kiszedve, aláhúzni sem húznám alá, talán pirossal jelőlném ki a a narancssárga szöveget, nem passzol nekem a pasztel szín kérdésnek.

Egyébként nem tulajdonítok nagy dolgot ennek, csak ha már vársz választ, azért mondom.

szerk: azon gondolkodtam, hogy a narancssárga helyett vastaggal kiemelt sötétebb kék (piros gondolatom helyett).

#372070 Chaby Előzmény: #372044

szerintem jó, de én egy betűtípust használnék, és ami dőlttel van írva azt inkább aláhúznám.

#372068 Csokigyáros Előzmény: #372044

ez jó, mert mindenkinek más és más a jó... :)

az én részemről: HARZO-3 feliratot harmonizálnám betűtípusban a szövegéhez... és vastagítanék rajta, és a színét is harmonizálnám a kérdésekkel, mondjuk bordóra (a narancssárga és a pirost váltanám ki). mondjuk a kérdések aláhúzásával még tagoltabbá tenném az egészet...

persze ez csak egy vélemény :)

#372066 hosszhuszár Előzmény: #372044

Szia.

Nem kritizálás, de szerintem ridegek ezek a színek.

ezeket a festékeket, otthon. a lakásában használja mindenki, szinte.

Ezért Én úgy válogatnám össze a színeket, hogy egy meghitt, meleg, kedves otthon színeit adnám az oldalnak.

A mostani lakás trend színeit használnám, ( ami nem tudom milyen színek), szerintem úgy megkapóbb lenne.

A szöveg viszont határozottan jó, tökéletesen érthető, a leírás.

Ez csak az én véleményem, ettől még lehet jó.

#372053 Hathor Előzmény: #371659

Így van, aki tisztességes, annak nincs para.

Én is a tisztességes üzlet mellett teszem le a voksot, hiába nagyok a terhek, kell költségelni, és le lehet írni az adót vele, cég részére venni a sok zsetonból tárgyi eszközöket, ha meg nagyon sok van, akkor meg azért érdemli meg a vállalkozás a korrekt üzletmenetet.

Ha korrekten működtetjük a vállalkozást, akkor nem kell kamuzni a cégben, nyugodtan alszunk, tisztább lesz az ügymenet, nem kell rafkózni, kidumálni a dolgokat, gördülékenyebb lesz a kereskedés, és marketingre többet tudunk fordítani a bevételből.

help me

#372044 Ricsi

Egy kis segítséget kérnék...

A honlapunkra (www.harzo.hu) feltettem egy oldalt, a termékek között a HARZO-3 menüpontban megtaláljátok. Nem kell végigolvasni, csak ötleteket kérek, jó-e így, jók-e a színek, stb,stb.

Köszi skacok...

#371661 BudFox Előzmény: #367838

szerintem hazai Japán nepperek már régen rajta vannak a témának..amúgy jó ötlet...

Ukránok milyen jól el tudnák adni Csernobil környékén a sugárzott Audikat, Merciket...ott fel sem tűnne hogy hogy sugárzik :-)