oda -vissza összesen 58e/fő.
Barcelonába (és vissza) van 2 eladó repjegy júl7 júl11 vissza, jelenlegi Wizzair ár alatt (Wizzair jegyek). 58e Ft/fő (most 61e a wizz-nél)
Szóljon ha valakit érdekelne
Losinj-on is voltm kempingben, Mali Losinj mellett, mondjuk ott full sziklás volt a part. valóban szép, cres és Losinj is..
Szívesen venném az infót
Ha Horvátország, akkor nekem csak Cres és Losinj sziget. Hogy egy ottani ismerősömet idézzem: "a legjobb hely a világon". (30 év pilótáskodás után lehet tapasztalata az öregnek :-) )
Pár (sajnos nem sok) helyen voltam a világban, nekem talán a kedvencem lett. Ha lejutok az Adriára, csak oda megyek.
Igaz, pici gyerekkel még nem voltam, de rengeteg olyan partszakasz van, amilyet keresel. Bár én alapvetően nem ezeket keresem, mégis ráakadtam néhányra.
A sziget egyébként klímában, látnivalókban szerintem verhetetlen. Szerencsére kicsit macerás eljutni (kompozni kell), emiatt kevesebb magyar megy oda.
Csak egy ötlet és vélemény volt. Ha érdekelnek részletek, szólj!
Valamiért mindig egymásba akadunk :)
OMIS
http://kepfeltoltes.hu/090526/Horv_t-Omis-242_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090526/omis1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090526/omis2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090526/omis3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az x-ek a Magyarul beszélő utazási irodát jelöli!
Megpróbálok részletesebb újabb IGOPC térképet keresni, de most csak ezt találtam a PC-n!
Nem mindenhol homokos a part de a legtöbb helyen, igen! És nincs nagy tömeg, mi főszezonban voltunk!
Sziasztok,
lassan itt az ideje megindulni az Adriára. Imádom a Horvát tengerpartot, de eddig campingeztem a párommal ott. Természetesen általában a lgszebb helyeken vannak a kempingek, a tengerpart szélén öblökben.
Azóta van két picurunk, akik szerintem nem teljesen érettek egy kempingezésezhez, főleg akkor nem, amikor két napig szakad az eső és villámlik. Volt már párszor ilyen élményem a kempingekben :)
Szóval most keresek egy szuper appartmant, ami közvetlen tengerparti, ellátással vagy nélküle. Lényeg hogy legeyen két szoba, konyha, fürdő és tiszta legyen. Elég 30-50nm. kb.
Fontos a gyerekek miatt, hogy lehetőleg legyen egy homokos, aprókavicsos öböl a közelben.. Tudom, hogy Horvátország sziklás parttal rendelkezik, de BOL, PAG, RAB, BRAC-on vannak ilyen patok, mert szabad szememmel láttam :)
Szóval, ha valakinek van valami jó tippe, azt várnám.
Köszi..
Amikor mi jártunk, akkor a Solymári még nyitva volt, bár valóban lezárták utána.
Egyszer egy duci csajjal mentünk, aki beszorult az első lyukba, ahonnan úgy kellett kinyomni a csajszit :)
na szegény úgy beparázott és fóbiája lett, hogy majdnem bekattant. Várt ránk két órát, de nem értünk vissza, mert jól elvoltunk bent, erre Ő azt hitte, hogy baj van és ránk hozta a barlangi mentőket.. már visszafele haladtunk, amikor jöttek a segítő tagok, de hiába.. szegény csajszi nagyon ki volt bukva :)
Jó hogy felhoztad a topicot!
Hétvégén voltunk kirándulni a Buadörsi kopasz hegyeken, azt hiszem így hívják, mert csapattal mentünk és csak mentem a többiek után :)
Szóval ami az M1-M7-es kivezető szakaszánál van jobbra, a Budaörsi bevásárló központok mögött. Normafa, Csillebérc felől mentünk. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Közel van (budapestieknek), szép a táj, jó kis ösvények vannak, szép királygyíkok (kb.20cm) és egyéb rovarok, lepkék. Tájvédelmi körzetté van nyilvánítva a terület.
Jaja, nem lehet csak úgy szabadon garázdálkodni a barlangokban.... le vannak lakatolva.
Úgy tudom már le vannak zárva az ilyenek. Általában a helyi barlangász szakköröknél van a kulcs.
Hali.. Tud valaki olyan barlangot mondani, ahol kúszva-mászva lehet kis járatokban menni?
Húszon évesen jártam egy barlangász haverommal ilyen kúszos-mászos túrákra.. nagyon tetszett, beértünk valami fehér terembe.. ott felavattak...
Melyik barlang is lehetett?? Solymár környékén volt, ha jól emlékszem.. Felállni csak az elején és a fehér teremben lehetett, egyébként kb. 60-70cm. járatokban kúsztunk..
Nagykovácsi-Szépjuhászné időtartam:2'30
Nagykovácsi Önkormányzatnál piros jelzésen. Könnyű túra.
Egyhébb rövidebb emelkedő, majd kvázi sík terep. Rengeteg ibolya két oldalt (ma), mindenféle színben és egyéb virágok szegélyezik.Majd 2 tarvágásos rész. Aztán fehér apró virágos bokrok, galagonyának saccoltam. A természetvédelmi terület itt végződik. A Petneházi lovarda előtt nagyon szép panoráma, Hármashatárhegy baloldalt a sánykányrepülősökkel, szemben Fekete-fej hegy a tetején a zászlóval, jobboldalt Nagyhárshegy kilátó, Jánoshegy és a Széchényi hegy. a műúton kell menni a kanyarban kicsit a Szépjuhászné közig. Fekete-fejen kis kaptató vezet fel a csúcsra. Itt kezdtek előkerülni a BME-sek, akik az éves Csillagtúrájukat tartották. Kvázi akadályverseny volt nekik feladatokkal, kissé nagy pakkal voltak, piával felszerelkezve rendesen. Nagy Hárshegy szélén át visz ki az út a 22-eshez vagy Gyerekvasúthoz a Budakeszi útra.
amikor én ott voltam még megvolt :)
Abban a remete barlangban, amiről én írtam valóban igaz, amit a helyiek mondanak. Nincs benne hajléktalan, és nem is lesz.
Turistacélpont már régóta, max az éjszakai túrázók, mint mi alszanak benne :)
Remete-szurdok úgy hívják az Ördögárok patak "canyon-ját", versenyez Bp legszebb helye címért nálunk
Szia Hathor!
Velencei-tó északi partján van, nem messze a pákozdi emlékműtől.
Zsámbék, szintén közel Bp-hez. Gyönyörű templomrom, volt. Mikor utoljára arra jártunk, addigra egy lelkes tehetségtelen társulat hozzárittyentett, kiegészítette a jobboldali hajót, mert díszletraktár kellett a nyári játékokhoz. Nagyon kiakadtam rajta.
A faluban volt egy Tanítóképző főiskola, melyett az orosz laktanyában, azelőtti kastélyban alakítottak ki. Aztán Vác lenyúlta ai intézményt.
Van egy Lámpásmúzeuma, érdemes megnézni annál is inkább mert vele szemben van a Lámpás étterem, amely szuper hely jó kajával, klassz kerthelyiséggel. Sajna mi nem ott ebádeltünk, (találtunk valami jellegtelen panzió éttermet), csak a desszertre mentünk be délután.
Van még egy sváb tájház, de nem igazán régi volt benne valami, vagy a ház, vagy a berendezés)))
http://www.zsambek.hu/telepules/muemlekek/?PHPSESSID=e103e1e36613dd003ef5994cf324922e
Ócsa, nem messze Budapesttől. Gótikus református templom. (Ahova még Bugyiról is átjárnak.) ))))))
Körülötte az Ófalu apró szalmatetős portákkal, néhány látogatható is. A temetőben különleges fejfák, nem könnyű megtalálni, a bejárattól jobbra az elhanyagoltabb részen. Kb a 4. megkérdezett tudta hol vannak. Kintebb különleges pincesor. A férfiak birodalma, odajártak az asszonyok elől, mesélték)))
A lápos tájvédelmi kőrzetet kihagytuk