Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Ide nyomhatjátok a kirándulási élményeket

Ozzy_ Előzmény: #27620

Vácon nőttem fel a Börzsöny tövébe. Ismerem az egész utat, többször végigjártam gyalog is. Királyréten minden nyáron voltam. Szt Orbán fogadó egy köpésre van valóban. A kulcsosházak mindegyikében aludtam már.

volt amikor tökig érő hóban mentünk fel a hegyre két napos túrában. Közben megaludtunk egy kulcsosházban.

Ha már Börzsöny, akkor a Remete-Barlangot érdemes egyszer megskubizni. Nem nagy szám, de frankó kis tábortüzes estéket lehet ott csinálni. Éjszakai túrának tökéletes. A barlangban hálózsákban lehet aludni minden gond nélkül. Ha azóta nem koszolták tele, mióta utoljára ott jártam...

A Börzsöny tövében Vác mellett van a Naszály, ami a Börzsönytől eltérően mészkőhegység. Régebben mészkőbányaként üzemelt és a helyi cementművet látta el alapanyaggal. Ennek nyomai messziről láthatóak az Naszály oldalában. Ami messziről nem látható: barlangok. Van legalább 3 barlang, aminek az előtere turisták által is megtekinthető és ahhoz képest, hogy ott állnak szabadon, nincs jegykezelő, meg mesterséges világítás, meg ilyenek gyönyörűek.

Na meg a volt robbantások helyszínén régen kristályokat is lehetett találni. Nem tudom, hogy még mindig van-e de én gyerekkoromban sokat hoztam le onnan.

Szóval arrafelé sok szép látnivaló van, mint annyi más vidéken is itthon.