Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

USA részvények

Re: No para...

#356802 Aspire Előzmény: #356779

Az biztos, hogy durva belegondolni, hogy ha USA-ban 110ezer dollárért veszel 1 házat + 1 lakást, itt Magyarországon meg a kb 22millióból vagy Bp-n veszel egy normálisabb lakást, vagy esetleg egy vidéki városban egy lakást + 1 gyengébb családi házat.

Az az érdekes, hogy még mindig nem kezdtek el úgy igazából normalizálódni az árak, nincs reális áron kínált normális ingatlan (vidéken főleg). Picit durva, hogy például Balaton-parton még mindig drágább egy nyaraló/ház, mint az USA-ban a tenger/óceán partján. És a kettő nem ugyanaz a kategória, ha az ember belegondol.

USA-ban milyen feltételekkel tud magyar állampolgár ingatlant venni? Mert gondolkodom külföldi ingatlan vásárlásán, bár még mindig érdeklődés szintjén vagyok. Ausztria/Bécs érdekelt első sorban, mert elég stabil a piac (amennyire utána tudtam nézni), de az USA lehet hogy nagyobb lehetőség, ha picit macerásabb is.

Igyekszem a megkeresett pénzt biztos dologba tenni/fektetni, a tőzsdén eléggé megégettem magam. Ingatlan és arany, amiben bízni tudok, bár tudom, hogy az aranyról/ezüstről sokaknak nincs nagy véleménye. Te hogy látod az aranyat, mint befektetést?

#356779 Tombolatom Előzmény: #356757

Örülök neki.

Sima szja ami attól függ, hogy milyen kategóriába tartozol. Nekem kb 28% volt, de sokminden amortizációt, költségeket, benzint letudsz írni így a nap végére ez nem volt baj. Az biztos, ha vissza megyek idén akkor először is készpénzért veszek egy ingatlant. Floridában az éves 10%-os növekedés benne lesz. De, ha pl most az összes tőzsdés tőkémet bele raknám és vennék két ingatlant 110 ezer dollárért egy házat és egy lakást akkor azokat havi 1800 dollár körül kilehetne adni. Ez remek 20% körüli hozam szerintem. Minusz ingatlan adó, de ha itthon élek akkor + menedzsment cég 10%-a, biztosítás és felújítási költségek. Ha készpénzre venném az egyetlen kockázat viszont az amikor üresen van 1 hónapot, de ez max bevétel kiesés és kész. Nekem csak voltak rossz tapasztalataim amikor 4 órányira éltem az egyiktől és nehéz volt menedzselni...óceaánon túlról meg pláne. Viszont, ha valakinek kint van ingatlanja, van egy számlája egy ottani bankban amire megy a pénz és itthon csak felveszi a kártyán akkor nehezen kellene adóznia itthon és kint se mint külföldi.

Magyarországon a fizetőképes kereslet szerintem nagyobb gond az albérletek piacán. Kint most is a minimál bér havi 240 ezer ft. (nem sokan vannak ezen, de aki igen az is megendgedhet magának magasabb albérletet)

Tegnap volt a cnbc-n, hogy az ezüstre tényleg hiány van, de azért mert az SLV és más etf teszi ki 55%-át az egész ezüst készletnek a világon. Az ipari, ékszer, pénzérme kereslet 45% csak. Mi ez ha nem lufi amikor ez egyik etf tulaj se akar ezüstöt tulajdonolni a valós világban. Ettől függetlenül biztos megy még feljebb is:) Csináljunk egy etf-et a mangalicára:)

#356757 Aspire Előzmény: #356677

Elolvastam, nekem nagyon érdekes volt, nagyon köszönöm!

Meglepő, hogy közel azonos árak mellett mennyire nagy eltérés van a bérleti díjak között.

Szerintem Magyarországon is emelkednének a bérleti díjak, ha kifehéredne az albérlet piac, mert jelen árak mellett hivatalosan bérbeadni egyáltalán nem üzlet, mert kb felét elviszi az adó.

USA-ban az ingatlan-bérbeadást milyen adó terheli?

#356677 Tombolatom Előzmény: #356645

Most már felraktam. Itt a fejlécben, ha a blogokra klikkelsz ott van. Nem olyan nagy szám, de remélem tetszik egy kicsit, ha már vagy 3 órámban volt.

Russel, nasdaq durván fe…

#356666 Atticus

Russel, nasdaq durván felrántva a végére, a többiről nem is beszélve.

#356645 Aspire Előzmény: #356555

Engem érdekelne az írásod az ingatlanokról, de sajnos nem találtam meg ... Tudnál segíteni, hogy hol van?

#356606 Tombolatom Előzmény: #356594

Nem nagyon. Néha adok-veszek, de inkább részvényekre vagyok "specializálódva". Több a hír, az irreális mozgás amit szeretek lekereskedni. Én nem használok chartokat vagy csak ritkán.

Az is benne van, hogy nem sok sikeres fx kereskedővel találkoztam még, persze biztos van...

Egy másik fórumon írtam, hogy szivesen megosztom a blogomat valakivel aki jó FX-es és hajlandó Októberig ingyenesen beírni a kereskedését, sőt be se kell mert MT4 beküldené, mert akkor tényleg itthon egyedi lenne, de nem volt jelentkező.

#356569 banyaiz Előzmény: #356565

Vhol olvastam róla, hogy nem egyszer járt úgy kiszivárgott, hogy milyen cégbe száll be, és nem tudta megvenni azt a részesedést amit akart mert feltépték, erre mérgében inkább nem is vette tovább, vagy eladta. :)

#356564 banyaiz Előzmény: #356555

Nem véletlenül lett a világ egyik leggazdagabb embere befektetésekből, és amcsik eléggé ugranak a gondolataira úgy vettem észre, nem egyszer volt, hogy nyilatkozott vmit és arra mozgott a piac.

Arra gondoltam, hogy talán van egyéb magánvagyona, befektetése is a Berkshire részesedésén kívül, de lehet mindent abban mozgat, nem tudom.

#356559 Atticus Előzmény: #356555

pontosítok: a márciusi korrekció után új csúcsot várnék, ez eshet májusra-júniusra.

#356555 Tombolatom Előzmény: #356547

Igen igazad van. De a bef alapjában/cégében van ugye neki rengeteg részvénye és ez alkotja a saját magán vagyonát is. Ilyen téren végül is ott van a pénze ahol a szája is. Én nem akarom isteníteni őt, csak tisztelem mert mai napig az 1970-ben épült nagyon is szerény házában él és önzetlen fickónak tűnik.

Írtam ma egy bejegyzést a stockland blogba amit később be is rakok és ebben leírtam ez én tapasztalatomat az ingatlan válsággal és ugye volt 3 házam és nem védem amerikát ebben, de próbálok logikusan reális lenni. Lehet valakit érdekel.

A saját blogomba ajánlottam már, de aki komolyan itthon ebből akar élni és van legalább 30 ezer $-ja daytradere annak ajánlom az optionmonster fickót. Én se fizettem még elő rá, de a twitteren követem ahol nem mondja meg milyen irányba áll, de pl ma kinyomta nyitás előtt két perccel, hogy JKS és EDNP-el fog kereskedni mert ugrottak jelentés után. Egyből leshortoltam 32.2 körül a JKS-t. Azt se tudtam mi a cég. Most 30-on van. Korán vettem vissza, de így is szép profit. Én is élőben beraktam az én twitteremre a tradeket. A másik is hasonlót alakított.

Nyaralni megyek 14.-én 10 napra, de utána lehet befizetek akár havi 500 dollárt neki mert megéri. Eddig életemben két helyre fizettem be és átverés volt...de ez elég jól tolja.

A nap végén a tőzsde egy szemét játék, de most ebből élek.

Atticus: Én májusra várok korrekciót, de akkor se nagyot. Az igaz, hogy sokat ment fel a tőzsde, de felfogják tolni új csúcsra. Ha nincs nagy arab vagy más válság akkor én nem látok okot miért nem. 2008-ban amint látszik a mai írásomban láttam okot, de most max a nyersanyagok és élelmiszer amit az emelkedő kamatok megfognak fogni valamilyen szinten.

#356552 banyaiz Előzmény: #356549

Pszichó gondolom az lehet, hogy idén volt már pár %-al , vagyis inkább 1%-al magasabban is a piac, szóval most olcsó. :)

Szvsz ezeket csak az tudná komolyabban megtörni ha attól kezdenek el parázni, hogy a Fed elkezdi emelni a kamatot. Viszont akkor meg szerencsés esetben a gazdaságból fognak nagyon jó adatok jönni. Esetleg az lehetne egy nagy esés oka szvsz, ha a Fed az infláció miatt idő előtt kellene a kamathoz nyúljon, vagy ha ettől elkezdenének félni, talán.

Vagy ez az arab balhé átterjedne Kínára, és ott is kezdődne a forradalom.

#356549 Atticus Előzmény: #356547

Fantasztikus lett a 4h-s adat, de no para kitépik, nem lehet veszíteni a tőzsdén. :)

#356547 banyaiz Előzmény: #356526

Nagyon adnak a szavára Usában, bár te ezt jobban érzékelhetted ha kint éltél sokáig. De ez nem a saját magánvagyona, hanem a bef cégének az üzletei, ha jól tudom.

#356534 Atticus Előzmény: #356526

Szerintem Líbiát a többség mintha kipipáltnak véli, az meg eszük be sem jut, hogy csak úgy is lehet esni, hamár csakúgy emelkedtünk 32%-ot. Március végéig gondolnám helyén valónak a shortot. Ez az olajdurranás ilyen bika bázisból nekem nem egy villám-fals kitörést sejtet. Meglátjuk. Az is lehet, hogy már ég a FED az usában, de a kamerákat csak akkor kapcsolják be, ha az utolsó oszlopot is újjáépítették.. Manapság ugyanis már ez is "morális kapitalista eszköztár" része, éppúgy mint a tőzsdét bezárni, vagy a nem létező pénzzel betömni a költségvetési lyukakat.