Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: No para...

Tombolatom Előzmény: #356757

Örülök neki.

Sima szja ami attól függ, hogy milyen kategóriába tartozol. Nekem kb 28% volt, de sokminden amortizációt, költségeket, benzint letudsz írni így a nap végére ez nem volt baj. Az biztos, ha vissza megyek idén akkor először is készpénzért veszek egy ingatlant. Floridában az éves 10%-os növekedés benne lesz. De, ha pl most az összes tőzsdés tőkémet bele raknám és vennék két ingatlant 110 ezer dollárért egy házat és egy lakást akkor azokat havi 1800 dollár körül kilehetne adni. Ez remek 20% körüli hozam szerintem. Minusz ingatlan adó, de ha itthon élek akkor + menedzsment cég 10%-a, biztosítás és felújítási költségek. Ha készpénzre venném az egyetlen kockázat viszont az amikor üresen van 1 hónapot, de ez max bevétel kiesés és kész. Nekem csak voltak rossz tapasztalataim amikor 4 órányira éltem az egyiktől és nehéz volt menedzselni...óceaánon túlról meg pláne. Viszont, ha valakinek kint van ingatlanja, van egy számlája egy ottani bankban amire megy a pénz és itthon csak felveszi a kártyán akkor nehezen kellene adóznia itthon és kint se mint külföldi.

Magyarországon a fizetőképes kereslet szerintem nagyobb gond az albérletek piacán. Kint most is a minimál bér havi 240 ezer ft. (nem sokan vannak ezen, de aki igen az is megendgedhet magának magasabb albérletet)

Tegnap volt a cnbc-n, hogy az ezüstre tényleg hiány van, de azért mert az SLV és más etf teszi ki 55%-át az egész ezüst készletnek a világon. Az ipari, ékszer, pénzérme kereslet 45% csak. Mi ez ha nem lufi amikor ez egyik etf tulaj se akar ezüstöt tulajdonolni a valós világban. Ettől függetlenül biztos megy még feljebb is:) Csináljunk egy etf-et a mangalicára:)