"Picit durva, hogy például Balaton-parton még mindig drágább egy nyaraló/ház, mint az USA-ban a tenger/óceán partján. És a kettő nem ugyanaz a kategória, ha az ember belegondol."
Persze, a Balatonból lehet inni, a tengerből nem. :-)
"Picit durva, hogy például Balaton-parton még mindig drágább egy nyaraló/ház, mint az USA-ban a tenger/óceán partján. És a kettő nem ugyanaz a kategória, ha az ember belegondol."
Persze, a Balatonból lehet inni, a tengerből nem. :-)
1314 eleg combos tamasz kene legyen SP futinak. Ha nem, akkor 1310-ig is lejohet, ami ha tortenik, kb ket szazalekos napon beluli eses lenne.
Eleg rossz elojel, plane ha hozzavesszuk, hogy mostanaban egyre inkabb esesben no meg a forgalom.
Igazad van. De az oldalon, ha körbe nézel akkor lesznek pár éves házak, lakások is...volt egy nagyon jó vízparton is olcsón. Ez a linkelt felújítandó, de jó áron és méretes. Legalább ott max hűtésre kell költeni, de nem fűtésre:)
Fából építkeznek kint, így amit látsz kívül az csak dísz kővel, téglával való kirakás. Igaz egy tégla ház nekem is szimpatikusabb. 3000Ft/óra a segédmunkások bére. A szakemberét nem ismerem, de biztos nem olcsó, de ha valaki ért hozzá és van tőkéje akkor venni, felújítani és eladni megéri.
Ajjaj, ma beletenyereltem egy rossz vételbe. Kéne egy kis segítség Big Ben:)
Az építőanyagárak, és a telkek is olcsóak, illetve a kinti maszek kőműves munka milyen árban van?
Az a bajom például az általad linkelt házzal is, hogy 1973-as építésű, lassan 40 éves lesz, 40 éves technológiával.
Meg is hoztad a kedvemet nézelődni. Ez az óceanhoz nagyon közeli a térkép mutatja is. Én voltam ott és hófehér a beach. 65 ezer dollár 13 misi egy 4 háló+nappalis házért.
Én nem vagyok nagy arany rajongó. Gőzöm sincs, hogy hova fog menni, de mivel ez is egy fajta "biztonsági" befektetés ezért, ha hiszünk a világ gazdaság javulásában akkor szerintem nem fog repülni. Nekem ami nem tetszik benne, hogy 5-10, de akár 20%-ot is tudott esni 1-2 nap alatt a múltban. Én, ha már ilyen téren fektetnék be akkor inkább a FCX arany és réz bánya amiben lenne részem a profitban, ha megy fel, de nem kockázatnám magamat 1:1 az aranyban.
Itthon a magyarok kitartják az árakat, ha nincs is vevő, de ebből is látszik, hogy az önrész vagy teljes tulajdonolás segített volna az USA piacon is.
Kint tudsz venni ingatlant minden gond nélkül. Régebben hitelt is kaptál akár 20%-30% után. Most ez lehet 50% vagy készpénzes vevőnek kell, hogy legyél, de 2 hét alatt lehet venni és tényleg nagyon jók az árak. Van itthon egy magyar iroda. Nem ismerem őket, se kapcsolatom nincs velük és amikor láttam, hogy a jutalékuk 5000 dollár akkor gondoltam, hogy inkább kimegyek és én megveszem, de elintéznek mindent és pl tetszett egy, két szobás lakásuk Tampában az óceán közvetlen közelében még így is csak 55000USD, de ha te veszed akkor kb 48 lenne.
http://www.bric-investment.hu/ A Mammutban van az irodájuk talán... De ne engem hibáztas, ha nem jók:)
A dollár most 197....ha így haladunk lesz ez 180 is nyárig és akkor tényleg jóformán bármit megéri ott vásárolni.
Az biztos, hogy durva belegondolni, hogy ha USA-ban 110ezer dollárért veszel 1 házat + 1 lakást, itt Magyarországon meg a kb 22millióból vagy Bp-n veszel egy normálisabb lakást, vagy esetleg egy vidéki városban egy lakást + 1 gyengébb családi házat.
Az az érdekes, hogy még mindig nem kezdtek el úgy igazából normalizálódni az árak, nincs reális áron kínált normális ingatlan (vidéken főleg). Picit durva, hogy például Balaton-parton még mindig drágább egy nyaraló/ház, mint az USA-ban a tenger/óceán partján. És a kettő nem ugyanaz a kategória, ha az ember belegondol.
USA-ban milyen feltételekkel tud magyar állampolgár ingatlant venni? Mert gondolkodom külföldi ingatlan vásárlásán, bár még mindig érdeklődés szintjén vagyok. Ausztria/Bécs érdekelt első sorban, mert elég stabil a piac (amennyire utána tudtam nézni), de az USA lehet hogy nagyobb lehetőség, ha picit macerásabb is.
Igyekszem a megkeresett pénzt biztos dologba tenni/fektetni, a tőzsdén eléggé megégettem magam. Ingatlan és arany, amiben bízni tudok, bár tudom, hogy az aranyról/ezüstről sokaknak nincs nagy véleménye. Te hogy látod az aranyat, mint befektetést?
Örülök neki.
Sima szja ami attól függ, hogy milyen kategóriába tartozol. Nekem kb 28% volt, de sokminden amortizációt, költségeket, benzint letudsz írni így a nap végére ez nem volt baj. Az biztos, ha vissza megyek idén akkor először is készpénzért veszek egy ingatlant. Floridában az éves 10%-os növekedés benne lesz. De, ha pl most az összes tőzsdés tőkémet bele raknám és vennék két ingatlant 110 ezer dollárért egy házat és egy lakást akkor azokat havi 1800 dollár körül kilehetne adni. Ez remek 20% körüli hozam szerintem. Minusz ingatlan adó, de ha itthon élek akkor + menedzsment cég 10%-a, biztosítás és felújítási költségek. Ha készpénzre venném az egyetlen kockázat viszont az amikor üresen van 1 hónapot, de ez max bevétel kiesés és kész. Nekem csak voltak rossz tapasztalataim amikor 4 órányira éltem az egyiktől és nehéz volt menedzselni...óceaánon túlról meg pláne. Viszont, ha valakinek kint van ingatlanja, van egy számlája egy ottani bankban amire megy a pénz és itthon csak felveszi a kártyán akkor nehezen kellene adóznia itthon és kint se mint külföldi.
Magyarországon a fizetőképes kereslet szerintem nagyobb gond az albérletek piacán. Kint most is a minimál bér havi 240 ezer ft. (nem sokan vannak ezen, de aki igen az is megendgedhet magának magasabb albérletet)
Tegnap volt a cnbc-n, hogy az ezüstre tényleg hiány van, de azért mert az SLV és más etf teszi ki 55%-át az egész ezüst készletnek a világon. Az ipari, ékszer, pénzérme kereslet 45% csak. Mi ez ha nem lufi amikor ez egyik etf tulaj se akar ezüstöt tulajdonolni a valós világban. Ettől függetlenül biztos megy még feljebb is:) Csináljunk egy etf-et a mangalicára:)
Elolvastam, nekem nagyon érdekes volt, nagyon köszönöm!
Meglepő, hogy közel azonos árak mellett mennyire nagy eltérés van a bérleti díjak között.
Szerintem Magyarországon is emelkednének a bérleti díjak, ha kifehéredne az albérlet piac, mert jelen árak mellett hivatalosan bérbeadni egyáltalán nem üzlet, mert kb felét elviszi az adó.
USA-ban az ingatlan-bérbeadást milyen adó terheli?
Most már felraktam. Itt a fejlécben, ha a blogokra klikkelsz ott van. Nem olyan nagy szám, de remélem tetszik egy kicsit, ha már vagy 3 órámban volt.
Russel, nasdaq durván felrántva a végére, a többiről nem is beszélve.
Engem érdekelne az írásod az ingatlanokról, de sajnos nem találtam meg ... Tudnál segíteni, hogy hol van?
Nem nagyon. Néha adok-veszek, de inkább részvényekre vagyok "specializálódva". Több a hír, az irreális mozgás amit szeretek lekereskedni. Én nem használok chartokat vagy csak ritkán.
Az is benne van, hogy nem sok sikeres fx kereskedővel találkoztam még, persze biztos van...
Egy másik fórumon írtam, hogy szivesen megosztom a blogomat valakivel aki jó FX-es és hajlandó Októberig ingyenesen beírni a kereskedését, sőt be se kell mert MT4 beküldené, mert akkor tényleg itthon egyedi lenne, de nem volt jelentkező.
forex -ben nem mozogsz?
Vhol olvastam róla, hogy nem egyszer járt úgy kiszivárgott, hogy milyen cégbe száll be, és nem tudta megvenni azt a részesedést amit akart mert feltépték, erre mérgében inkább nem is vette tovább, vagy eladta. :)
http://tombolatom.blogspot.com
4 hónapja megy. Egy ideig oda raktam be élőbe a kereskedésemet kis indoklással amit az időm engedett, most már csak a twitteren nyomom ki és este egy összegzést írok. 100 ezer dollárral kezdtem.
Szerintem Buffett most a szájával rajzolja a chartokat. :-)
Nem véletlenül lett a világ egyik leggazdagabb embere befektetésekből, és amcsik eléggé ugranak a gondolataira úgy vettem észre, nem egyszer volt, hogy nyilatkozott vmit és arra mozgott a piac.
Arra gondoltam, hogy talán van egyéb magánvagyona, befektetése is a Berkshire részesedésén kívül, de lehet mindent abban mozgat, nem tudom.