Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: nincs cím

#358317 Rozsdáskilincs Előzmény: #358313

Romlott volt valami tengeri herkentyü. Vagy sok földje van amit szerene kiszórni:D

Etesssenek a brazilok, kinaiak, lengyelek stb.... bennünket ők olcsóbban tudnak termelni. A németek is idehozták ócsón a dioxinos husit. Nesze neked hatékony piac. Mert az nem? Megpróbálták eladni az eladhatatlant.

Tudatmódositó cukorka?:D

Szerintem rég vehette a földeket. Lehet mostanában gyengébben mennek a tőzsdei ügyletek?

Szokta valaki mentegetni…

#358316 ikszf

Szokta valaki mentegetni, archiválni a napi bejegyzéseket?

Google cacheből ki lehetne halászni valahogy? Gondolom nem, mert minden nap felülírja azt is.

Ezt szerintem nem jól lá…

#358313 ikszf

Ezt szerintem nem jól látja. Az a durva, hogy nemrég olvastam egy cikket, hogy a fiatal magyar gazda szeretett volna még földet venni, de a környéken az összes létező földre elővásárlási jogot szereztek az osztrák gazdák.

"Olvasni lehet, hogy a sertéstenyésztők az államtól akarnak pénzt, mert a nagyon megdrágult takarmány miatt veszteséges a tenyésztés és támogatás nélkül kénytelenek lesznek "árat emelni". Ezektől nálam mindig felmegy a pumpa, ha árat kell emelni, és tudnak emelni, miért nem emelnek? Szabad piac van, mindenki annyiért adja el a termékét, amennyiért tudja, miért kéne az adófizetők drága pénzéből támogatni azt, aki nem bírja a versenyt? Aki nem bírja a versenyt, az kihullik, és az erősek életben maradnak, így van ez minden iparágban. A fő probléma persze a magyar mezőgazdaságban újra és újra az irrracionális földmoratórium, tehát a piac korlátozása, ennek fenntartása miatt nem tudnak kialakulni elég nagy méretű, versenyképes és tőkeerős szereplők, akik jobban kibírják a piaci hullámvölgyeket is. Az életképtelen kis szereplős struktúra életbentartása rettentő sok közpénzt felemészt és sehova se vezet, csak újabb közpénzek elherdálásához. (A piactorzító támogatások rendszere persze az egész EU-ra jellemző, érthetelen, miért kell ennyire támogatni egy iparágat, amelynek a termékeire a kereslet masszívan állandó, enni, inni mindenkinek kell.)"

#357355 Kissherceg Előzmény: #355802

Piac: sokról nem maradtam le, minden kb. ugyanott van. Azért az nem túl szép, hogy amit az indexek felfelé összeszedtek két és fél nap alatt, azt egy nap alatt majdnem mind huss letörölték, és az esésekben rendre növekvő a forgalom, erős disztribúciós tevékenység (02.22, 02.23, 03.01) zajlik, terítik a részvényeket ebben a zónában, amit a disztribúcióval rendre párosodó megnövedett volatilitás is igazol. És ugye szép csöndben elmúltak azok az idők, amikor minden nap kis volatilitással új csúcsot ütött a részvénypiac. Ergo növekvő kockázat van, s cserébe nincsen már menés, ez mindkét oldalról rosszabb feltételrendszert jelent, mint ami szeptembertől mondjuk február derekáig uralkodott.

#355773 ikszf Előzmény: #355754

aszem' pf-en olvastam reggel, és ott azt írták, hogy privátbanki ügyfeleknek szánják

"Tegnap hosszabban beszé…

#355463 ikszf

"Tegnap hosszabban beszélgettem a piacról, kereskedési technikákról. Előjött persze a klasszikus funda/technika szembeállítás. Ilyenkor az ember kénytelen jobban átgondolni az álláspontját, még órákkal utána is pörgött az agyam, meg ma reggel is, és arra jutottam, hogy az ún. technikai szemlélet (nem szeretem a kifejezést, mert tisztára hókuszpókusz jellege van, olyan csengésű, mintha ez valami titkos vajákos szekta lenne) lényege és a fundamentálistól való alapvető eltérése nem különféle chartokban, indikátorokban, krixkraxokban, varázsgömbökben stb. fogható meg, hanem abban a parasztosan egyszerű tényben, hogy tévedés esetén használ stopot, ha ellene megy a piac, kidobja a pozíciót még kis buktában. Ez a vízválasztó, a többi lényegtelen. Tulajdonképpen ha az ember akarja kezelni, akarja limitálni a kockázatot, a tévedése árát, azt az igen gyakori esetet, amikor kiderül, hogy hülye volt, és akár az esetek többsége lehet ilyen, kötelező hozzá kockázatlimitáló stopot használni, hogy ne bukjon nagyot, akkor pedig az árfolyamalakulást kell elfogadni No.1 ítélőbírónak és nem azt, hogy ő maga mit gondol arról, hogy a piacnak mit kéne csinálni. P/E-re, egyéb bizonytalan fundamentális értékekre nem lehet stopot rakni. Tehát ha eldöntöd, hogy szigorúan kezeled a kockázatot, akkor használsz stopot, ha pedig használsz stopot, akkor el kell fogadnod az áralakulás megkérdőjelezhetetlen primátusát, tehát az áralakulással kell foglalkozni és nem egyébbel, mert az kőkemény tény, minden más vélemény. Ha pedig nem használsz stopot, akkor nem kezeled szigorúan a kockázatot és folyamatosan ott lebeg a nagy tőkevesztés esélye - itt nincs harmadik út, nincs átmenet. Vagy használsz biztosítókötelet a sziklafalon, vagy nem - és elég egyszer leesni.

Vannak persze más részleges kockázatkezelési technikák is, mint pl. pozícióméretezés, vagy diverzifikáció, de ezek egyrészt önmagukban nem elegendőek, 2008-ban kit védett meg az irdatlan nagy tőkevesztéstől, hogy nem egy nagy rossz poziból nem stopolta ki magát, hanem sok kicsiből?, másrészt a túlzott diverzifikáció a széleskörő felfogással ellentétben nem csökkenti, hanem növeli a kockázatot. Minél több eszközöm van, annál áttekinthetetlenebb az egész, és annál nagyobb esélyű, hogy valamelyik eszközben beszopok egy oltári nagy bukót - mert a piac igen veszélyes üzem, a szikfalal meredek és csúszik, az ember meg állandóan téved.

P.S.: Még valami eszembe jutott utólag. Természetesen vannak egészen kiváló tisztán fundamentális befektetők, de ahhoz sokkal-sokkal okosabbnak, egyenesen zseniálisnak kell lenni, mint mondjuk Buffet, aki egy csodálnivaló zseni, hogy stop nélkül elkerülje valaki a nagy veszteséget. Ilyen kiemelkedő képességek híján, egyszerű mezei halandóként kell a stop."

Aszondja, hogy:

#354461 Koffein

"– Milyen telefonja van?

– Egy régebbi iPhone és egy HTC Legend. Az előbbitől nem tudok megválni, hihetetlenül praktikus, az utóbbit pedig muszáj volt kipróbálnom, hiszen kulcsfontosságú termékcsoport része egy ügyfelünknél.

– Akkor jól tippeltem, hogy nem Nokiát és nem is Microsoft operációs rendszert használ. Aki „okostelefonozik”, az már nem is gondol e két cégre?

– Korábban egy péklapát méretű Nokiát használtam, és imádtam. Aztán jött az iPhone forradalom, és nem lehetett kimaradni belőle. Erre a beszélgetésre készülve próbáltam windowsosat szerezni, de annak ellenére, hogy rengeteg geek ismerősöm van, nem sikerült. Senkinek sincs". (figyelo.hu, interjú Pőcze Balázzsal, egy kommunikációs ügynökség igazgatójával, kiemelés tőlem)

Na ez a Nokia ill. a Microsoft operációs rendszer halála, ha a fejlesztőnek, mobilmániásoknak nincsen. Az okostelefon piacon ma már sokkal kevésbé a gyártók, inkább az operációs rendszerek verenyeznek. Abban meg az AAPL illetve a GOOG (Android) a menő, pl. az összes nagy ázsiai gyártó ez utóbbira állt rá.

Tegnap pl. láttam a tévében egy SonyEricsson reklámot, a telefon képességeiről alig volt szó benne, azzal próbálták eladni, hogy 500 000 alkalmazás tölthető le hozzá az Android Marketről, ergo a telefon lassan csak hideg vas lesz, a hozzáadott érték a minél nagyobb számú kiegészítő/letölthető alkalmazásban lesz.

---

Más.

"A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) adatai szerint 4653 járművet (személy- és teherautót) értékesítettek Magyarországon. Ennél valamivel kevesebb autót helyeztek forgalomba itthon, több mint 500 személyautót külföldre vittek, vagy még nem kapott hazai rendszámot. 2011. feburár 1-jéig 270 nagyhaszon-gépjárművet adtak el a kereskedők. Érdekesség, hogy januárban több BMW X5-öst (16 darabot), X6-ost (10) és Audi Q7-est (12) adtak el, mint Suzuki Swiftet (9) és háromszor annyi Porsche Panamerát vettek, mint Renault Twingót, négyszer annyi Cayenne-t, mint Ford Ka-t. A vásárlók többsége cég volt januárban is." (hvg.hu, kiemelés tőlem)

Azért ez nem semmi, hogy több X5-ös adtak el, mint swiftet! Jól látszik, hogy a hitelebuborék kidurranása az alsó lakossági szegmenst nyírta ki teljesen, ott szinte nullára zsugorodott a korábban hitelekkel túlturbózott kereslet, a lassú fellendülés elsősorban a cégek vételeinek köszönhető, és az alsó közép szegmensben van jelen.

---

Más

Érdekes tanulmány országunkról

http://www.kormany.hu/download/6/7d/10000/Gazdas%C3%A1gra%20teleped%C5%91%20%C3%A1llam.pdf

#353072 Ozzy_ Előzmény: #352802

Miről beszélsz? Forradalom!!!

Már máshol nem lehet pénzt megfogni, csak új adókkal. Az összes hivatal nélkülözhetetlen.

#352810 -sabe Előzmény: #349548

Mert a BUX mutyi, 1-2 londoni büfi odateszi az indexet ahova neki tetszik.

Egon meg jó pénzt kap ezért

#352802 Sumér harcos Előzmény: #352797

továbbra sincs nagy véleményem erről a buborék szervezetről....:)

nagy szükség nem volt rá.....ez X felvett dolgozó,X árban megvásárolt felszerelés,bútor stb.....

és maradt a xarnak egy pofon közmondás a hatékonyságban....

Hallottam egy jópofa szt…

#352665 Koffein

Hallottam egy jópofa sztorit, ami rávilágít, hogy az állam illetve a bürokrácia működése többnyire nem a hatékonyság növelése irányában mozdul el, hanem éppen ellenkezőleg, egyre burjánzóbb és pazarlóbb lesz. Valami okmányokat intéztem a családnak, és várakozás közben elbeszélgettem az okmánykiadásban dolgozó illetővel. Nagyjából így zajlott a párbeszéd.

- Mondja, nem lett volna egyszerűbb, ha elmegyek egy kormány ablakba, vagy hogy hívják, hiszen ott állítólag mindent egy helyen lehet elintézni. Tök jól hangzik.

- Ugyan, nehogy azt higyje.

- Hogy érti?

- Azokban semmit nem lehet elintézni.

- Dehát olvastam az újságban, hogy mindent egy helyen.

- Ez csak a szöveg, valójában nem működnek, mert sem a technikai sem a jogi háttér nincsen megteremtve a működésükhöz, így pedig jogilag és technikailag is lehetetlen ennyire különböző adatbázisokat összekapcsolni, mint földhivatal, BM adatbázis, OEP adatbázis stb.

- Akkor mit csinálnak?

- Semmit, ha bemegy egy ügyfél, akkor elküldik a földhivatalba, okmányirodába vagy az OEP-hez stb. Legfelebb felmennek helyette a netre, és foglalnak neki időpontot a többi hivatalba. Nem véletlen, hogy egyetlen párhuzamos ügyintézési helyet nem szüntettek meg közben, hiszen a tényleges ügyintézés azokban történik.

- Akkor semmi értelme ezeknek az új irodáknak?

- Az égvilágon semmi.

A majom vajon miért nem …

#349548 Rozsdáskilincs

A majom vajon miért nem ad ajánlásokat a BUX-ra? Csak az indexre. Észrevettétek minden nagygurunk ódzkodik a hazai piacról véleményt mondani. Lehet messzebb jobban látnak:)

Re: Reagan

#349511 Netmaster Előzmény: #349501

Idézet a Tőkés társaságok világuralmából:

"igen fontos helyre kerültek a politikai tervezetekben azok a belső reformok, amelyek az Egyesült Államok globális versenyképességét célozták - mondván, az állam hagyja békén az üzletet. A gazdagok adóit drasztikusan csökkentették. A vállalat-összevonásokat és felvásárlásokat illető korlátozásokat megszüntették. A környezetvédelmi és munkaügyi törvények betartása is gyengült. A kormányzat az agresszív amerikai tőkés társaságok mellé állt, amelyek úgy próbálták magukat versenyképesebbé tenni, hogy megtörték a szakszervezetek erejét, csökkentették a béreket és juttatásokat, leépítéseket eszközöltek, valamint külföldre telepítették a termelést, hogy kihasználhassák az olcsó munkaerő és a laza szabályozás előnyeit.

Ezen intézkedések következtében az Egyesült Államokban a munkanélküliség krónikussá vált, a szakszervezetek veszítettek tagságukból és politikai erejükből. A bérek, csakúgy mint a legszegényebb háztartások jövedelmei, csökkenni kezdtek. A szerencsés kevesek azonban szépen profitáltak. A nagybefektetőknek, a felsővezetőknek, a szórakoztatóipar hírességeinek, a sportcsillagoknak és a befektetési ügynököknek a jövedelme az egekbe szökött. 1978-ban még csak egy milliárdosa volt az USA-nak, 1994-ben már 120. A deregulált bankipar felelőtlen hitelpolitikája 500 milliárd dolláros számlát akasztott az állampolgárok nyakába. Nehéz idők jártak az egyszerű emberekre. Diadalát ülte a kapzsiság.

Amint a Reagan-intézkedések külföldön is éreztették hatásukat - amit mellesleg más nyugati államokban is hasonló, konzervatív feléledés kísért -, hanyatlásnak indultak ezek az országok is, miként az eladósodott déli államok. Nőtt az egyenlőtlenség mind az országon belül, mind az országok között. A munkanélküliség ijesztő méreteket öltött, és sok olyan társadalmi mutató, amely a megelőző három évtizedben folyamatos javulást mutatott, stagnálni vagy éppenséggel romlani kezdett. Az eladósodott országok közül sokan még tovább süllyedtek az eladósodásban. A világ milliárdosainak száma az 1987-es 145-ről 1994-re 358-ra emelkedett.

A Reagan-kormányzat megígérte, hogy megállítja a hanyatlást. Ennek ellenére olyan stratégiai hibákat követett el, amelyek - bár rövid távon növelték az Egyesült Államok katonai hatalmát és gazdasági növekedését - hosszú távon Amerika világgazdasági pozíciójának gyengüléséhez vezettek. Először is, a hadsereg jelentős deficitfinanszírozása az Egyesült Államokat a világ legnagyobb adósává tette. Ezen adósság legnagyobb hitelezője az USA legfőbb vetélytársa, Japán volt. Másodszor, visszautasítva bármiféle állami beavatkozást a gazdaság tervezése és annak prioritásai vonatkozásában, a Reagan-adminisztráció az ország jövőjét egyedül a tőkés társaságok kezébe rakta le. Ezek pedig - a tőkepiacon nyomásának kényszerében - kizárólag a rövidtávú haszonra koncentráltak. Harmadszor, mivel szabad utat adott a nagyvállalatok dolgozóellenes stratégiájának, ezért az Egyesült Államok eltékozolta a világpiacon kulcsfontosságú erőforrását - az emberi tőkét."

Meg egy link: http://www.thirdworldtraveler.com/Third_World_US/ThirdWorUS_DarkVic.html