akkor nézzetek be az ázsia, nikkei topikba. Reggel irtam oda valamit..
akkor nézzetek be az ázsia, nikkei topikba. Reggel irtam oda valamit..
No, akkor talán én vagyok, aki csak 2-3 hónapot dolgozott, és utána lett vállalkozó.
Én elégedett voltam magammal, többnyire...
de azért ne fedjük, hogy óriási most a teher a vállalkozókon!
Itt nem feltétlenül az adóterhekre gondolok.....
A vállalkozás életben tartása az ami felemészt manapság, egy vállalkozót.
Napi gondok, lyukak tömögetése ( itt szerintem mindenki mire gondolok), küzdelem a csekkekkel, egyéb fizetnivalókkal....
Én azt mondom, hogy most, ha valaki, tud egy jól fizető állást, ahol megtudja keresni a rezsijét, elvállal, arra számíthat, a jövő hónapban is, egy vállalkozó nem.
Én most fix pontot keresnék, amiből biztos megélek......ha létezik ilyen...
Biztos létezik, mint ahogy egy esetleges vállalkozásra eshet egy ember választása, úgy egy stabil munkahelyre is....amíg rendeződik a helyzet.....
Totálisan egyetértek Veled.
Én egész életemben össz-vissz 18 hónapot voltam alkalmazott, de már azidő alatt is a vállalkozás lehetőségeit kerestem. Nem volt semmim így nem is kockáztattam semmit. :)
A mai öreg fejemmel már 100× megfontolnám, h belekezdjek-e vmibe. 15 év alatt a piac is szűkült, az emberek is elverték a pénzüket 10 évre (by. Nyilasi...ebben igaza lesz úgy tűnik), így nehéz nagy okosságot csinálnom az én képesítésemmel, tudásommal (kevés sajnos).
De én nagyon szeretek vállalkozó lenni, és élvezem a szabadságot. Megkeményített az igaz, de könnyen tudok döntést hozni nem csak cég szinten hanem a mindennapokban is, mivel az egész életem önálló döntések sorozata volt, így megszoktam, h csak magamra számíthatok.
Sok mindenben egyetértünk-de amíg Magyarországon a vállalkozás fogalma egyet jelent a csaló fogalmával addig baj van és lesz.Én a pénzért vállalkoztam és azért vagyok itt is a tözsdén ---ez nálam nem lelki dolog-pusztán elköltendő pénz--és ha itt is meg lehet jól keresni ----türelmesen kivárva a jó set up-okat---addig nincs alkalmazkodás-alá-fölérendeltség -tartózás-pénzbehajtás stb-szerintem !
Nincs semmi baj, csak mi meg leírtuk mik a tények a vállalkozásokkal kapcsolatosan.
A tőzsde veszélyes pálya, régóta csináljuk egyikünk sem lett dupla milliomos belőle, mert ugye aki tőzsdézik valszeg egy milkája van :))
szóval mindenki nyomja ezerrel és küzd. Az itthoni piac nagyon küzdelmes, és nehezen kiszámítható, főleg az utóbbi egy év sávozását nézve, kinti csúcsokhoz képest. Forint is elég labiris számomra, mert lehet behúzzák 269alá, de lehet elmegy 285re, én erre nem tudok HUFra játszani. Amiben látok fantáziát. EUR/USD, DAX, S&P, Nasdaq, Arany, Ezüst, Olaj.
Ezekben hiszek többi meredek pálya.
Ezekre az instrumentumokra az egész világ figyel, mindnki játszik a világ bármely városából, Bux egy érdekes állatfaj. Magyarok veszik, meg egy két állatfaj spekizik rá.
Szóval jó lehet az árfolyamra játszás, de egy flash crash pár évente lenullázhat, nem könnyű szakma ez sem. Pillanatnyi egy két évi siker, duplázás, gyorsaen elszáll egy két rossz nyitással.
Ha valakit megbántottam elnézést---nem állt szándékomban-és a zsebekben sem turkálok.Olvasgatlak benneteket-és nagyon sok nagyon jó TA-s beírás van-amit ha megjátszotok -szépen lehet vele keresni-csak erre gondoltam.Én is voltam vállalkozó-de a sok-fillérezés -a másiknál 1 ft-tal olcsóbb-nem akarnak fizetni határidőre stb-stb.....a sok ellenörző hivatal ott liheg a nyakadban-------én is nyereséges voltam végig és fizettem----de talán jókor megérezve a leendő lejtmenetet idejében eladtuk a céget-a piacot a társammal. egyetértésben......és eszem ágában sincs többet többet vállalkozni---havi 5100ft és meg van fizetve a TB ---most már 16%-os adó és ennyi----hacsak a minimálbér utáni TB és SZJA-t félreteszem havonta a háromszorosa lesz a nyugdíjam a minimálbérből adódó nyugdíjhoz képest.A tözsdén-deviza és rv-habár én nem nagyon rv-zem----telom van egy kevés -----szép set up-okat lehet kifogni.Például nagyon tiszta belépő volt február 3-án reggel fél kilenckor ....dollár lement 194-40-re....napos stoh 2 volt......és ment fel majd 8ft-t....évi 3-4 ilyen és tele a zseb--szvsz sz.
Én erre gondoltam.
írtam..a kicsontozott gazdaság nagy gond..
van pár szegmens ahol lehet keresni..
Most a vállalkozások legnagyobb baja a kereslet hiánya, az elszegényedés, fogyasztás csökkenés. Ebből a szempontból egyikünk sem vidám a vállalkozásában, nem is kell minket irigyelni, mert most létfenntartás van. Én tudomásul veszem, nem tudunk sokat tenni vele..
Majd beindul egyszer és akkor oda kell tenni magunkat.
Amennyiben alkalmazott vagyok, akkor szintén egy vállalkozás alkalmazotja vagyok, hasak nem köztisztviselő az ember, akkor a főnök vállalkozó is lehet bajban és ott is lapátra kerülhetek.
Igen a vállalkozás valamilyen fokú függetlenséget, szabadságot ad, illetve változatosságot is.
Vannak emberek akik 30-50éve reggel felkelnek 8kor blokkolnak a munkahelyen, kávé, cigi ücsörgés, munka, 17.00kor hazamegy és ez az élete, ennyit tölt el. Itt más függetlenséget kapsz.
A vállalkozás az lehetőség..arra, ha jók a képességeid sokat keress...vagy legalább is többet mint egy munkahelyen.a magad ura vagy független és szabad..általában azok vállalkoznak akiknek magasabb a szabadságfoka másoknál..
Ha van egy végzettséged munkahelyed...akkor 20-40évre előre megrajzolhatod a saját életpályád..szerencsésebb országban tudható kb hol fogsz lakni mekkora házban és milyen autód lesz.. sokakat zavar az ilyen kiszámíthatóság sokakat meg vonz..
Magyarországon nagyon alacsony az adó..de nagyon magas az adóalap..ausztriában kétszer magasabb az adó de még is kevesebb adót fizetsz..mert az adóalapból mindent levonhatsz.
A legnagyobb gond az a beruházásokat nem tudod egy összegben levonni adóalapból.. bonyolult az adminisztráció..magas a bérköltség... és kicsontozott a gazdaság.
Sziasztok.
Arra gondolt, hogy nem kell vállalkozni, itt kell ügyeskedni a tőzsdén,....szerintem.
Más a szemüveg a kollégánál, van megfelelő mennyiségű kp-ja, hogy vígan ellegyen itt a tőzsdén, ha csak a telekom osztalékra játszik, jobban jön ki, mintha vállalkozna........
valamit kell csinalni, ha nem vallalkozol, akkor valaki beosztotja vagy, vagy eltartott. En szeretek vallalkozni, kihivast jelent, embereknek teszek jot, ha segitek ertekesiteni az ingatlanat, kapcsolatokat szerzek. Apeh-kel nincs bajom, ha vallalkozom adozni kell, ha nem akarok adozni a bevetelembol, akkor nem vallalkozom. Valamit valamiert.
Ez a hozzászólásod miről szólt?
Elején az jön le, hogy szar a vállalkozóknak a végén meg az, hogy jó.
A számokban pedig szerintem nagyon messze vagy az igazságtól. Bár BudFox büdzséjét nem ismerem azt azért sejtem, hogy nem éri el a netto havi 1 millát a zsebbe menő jövedelem.
Saját tapasztalatom az, hogy ha már annyit keresek, mint az alkalmazott, akkor már jó vagyok.
Cukrászda szépen hoz? Cukrász kell hozzá, boltban eladó, villany sok, meg gáz szintén, mert ugye sütni is kell. Budéknak mobil boltjuk is van, ami műszaki vizsgát, működési engedélyt, üzemeltetési költségeket (üzemanyag, olajcsere, javítási költségek, sofőr stb.) igényel.
Kockázat állati ahhoz képest mennyit hoz.
Hogy mégis miért vállalkozunk? Hát néha magam se tudom. Bár én azért kezdtem el, mert nem tűrtem, hogy 12 órát kell melózni 8 órás bérért és mellette le is hülyéznek.
Ez a magyar valóság.
Vállalkozol, akkor a túlélésért küzdesz (feltételezve, hogy nincs állami kapcsolatod), ha meg alkalmazott vagy, akkor rabszolgaként kezelnek.
Vállakozni?Minek?apeh-vpop-stb-stb---termékdíj duplázodás-napi nyugta ellenörzés-80 %-os elvonások?minek????---nem jó ez itt?----kiváncsi lennék,hogy ki mennnyivel érné be havonta?Néha olvasgatlak benneteket-Neked is cukrászdá d van----ami elvileg szépen hoz.....mennyi a havi elvárás--1-2-3milla nettó????függnui másoktól?bájolgni?ha utal ugyis késik-mennyit????áááááááááááá---persze csak szerintem !
megkérdem Zabástól majd..
tegnap volt Széchényi terv -es tájékozató..lehet hogy pályázunk..sőt, valószínű.
Hútő:
amana
Akik ezeket a tévéket árulják azok egykét tucat tévét hoznak el egyszerre szerintem..és vannak közte alig használt / garanciában javított tévék is..
pl. erősítő volt olyan hogy egy áramköri lap volt benne cserélve , mert hozzá adták a régit is..új ára volt 280.000 haverom meg 100.000 -rt vette...tehát a kereskedő olyan 30.000 - 50.000 körül kaphatta az árút...nem rossz bolt.
Én olcsó napelemeket keresek, megnézem ezt az oldalt majd...
az egész cukrászüzem tetejét ha teleraknám 250 W -os napelemmel akkor az egész üzem és a kávéház villanyszámláját megtermelné, és még jönne is vissza pénz..
mindjárt megyek a Széchényi terv -es tájékoztatóra...hogy hogyan lehet majd pályázni..
Nektek milyen hűtőszekrényeitek vannak ?
alapvetően csak erre vállkozást létrehozni tök fölödleges, nézzük csak az adó vonzatát ha cégről beszélünjk: az árfolyam nyereséged után 10% társasági adót fizetsz, de ez így leadózott pénz még nem a tied hanem a cégé, ha ezt te el akarod a sáját céljaidra költeni osztalékként ki kell fizetni a cégnek aminek az adója 16%(+eho is van 14% asszem 450ezer forint max összegig). (továbbá például az adóelőleg kötelezettségek teljesítened kell ha van tárgyévben nyresesége a cégnek ha nincs.) továbbá az esetleges veszzteséget magánszemélyként is átviheted a következő évre és levonhatod.
más ha a működő vállkozás szabad pénzeszközeit értékpapírba tartod, gyakorletilag kötvényekkel naygobb hozamot tudsz elérni, mint banki lakötéssel.
írtam már az üzletheyiségemet nem túl nagy energiával árulom.. raktárnak használom,most úgy néz ki kiveszik bérbe.. már 2 bérlő jelöltet elhajtottam..kicsit vártam...
eddig minden ingatlanomat eladtam max 14hónap alatt..a többségét ügynökség nélkül..
ha levinném az árat a te -30%-30%-os szintedre 2hét alatt eladnám..
befektetői szemmel jó áron adom ki..tehát bérlővel megcélozhatom a befektetői vásárlókat..ha akarom.. nekik élő szerződéssel könnyedén elmehet..