Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: nincs cím

#354082 Koffein Előzmény: #354079

Sajnos vannak ilyen sofőrök, akik felengednek ilyen embereket a járművekre, de ahogy láttam javul a helyzet pl amivel Én járok munkába (49es villamos), ha egy igénytelen hajléktalan (mert ugyebár köztük is van normális) fel akar szállni már letessékeli, vagy fel sem engedi a vezető. A 9, 11es buszon is tapasztaltam ilyet, hogy az oda nem illő embereket leszállította a sofőr.

Habár, ahoyg észrevettem már nagyon eltávolodtunk a topik címétől :)

#354079 hosszhuszár Előzmény: #354075

A gyerekeim élménye, valóban színes volt, olyan pirosas.....

Sajnos, hogy megtörténnek ilyen esetek...

#354071 hosszhuszár Előzmény: #354070

Sziasztok.

Arról nem is beszélve, hogy milyen "fazonokkal" találkozol a bkv járművein....

Több éve egyszer próbálkoztam, busszal elmenni, a bnv-ről, a garai-ig, barátommal.

Amikor odaértünk a buszmegállóba, mondtam neki, inkább menjünk gyalog......és nem azért mert nem szeretem az embereket, de akkor olyanok álltak a megállóban, hogy nem szívesen utaztam volna velük...inkább gyalogolok....

Kb 1 hónapja a gyerekeim jöttek haza moziból, társasággal....bkv-val.

Riadtan telefonáltak, hogy menjek értük az örsre, mert előttük esett le a lépcsőn egy részeg ember, tiszta vér, és ők már nem mernek tovább bkv-ni haza felé......

csak a BKV-hoz szólnék …

#354070 Ricsi

csak a BKV-hoz szólnék

Akármerre jártam, 1 jeggyel lehet 1 órát utazni. Vagy nagyobb városokban amíg ki nem jössz a metróból, addig. A logika is azt mondja, te nem tehetsz róla, hogy a busz nem visz el háztól-házig, te azt akarod utazni, és miért kerülne többe, ha 5 járművel mész. Az még neked okoz kényelmetlenséget. Ha bárhová eljutnék 1 Eur-ért (mert általában annyi a jegy), akkor lehet, hogy értelmetlen az autó.

Amíg pesten laktunk a XVIII. ker-ben, elmentünk gyerekekkel az állatkertbe. Tőlünk az 3 jármű, nem is sok. Kellett volna vennem 30 jegyet. Azokra a számokra nem emlékszem, nézzük a maiakat.

30 jegy az 10 rugó kb. Ennyiből tudok venni 30 liter benzint. Abból kb 10* jártam volna meg az utat, de 5* biztosan. Szóval hagyjuk ezt a BKV témát szerintem, mert ez csak az anyagiak, arról nem is beszéltünk, BKV-val legalább másfél óra egy irány, autóval meg max 30 perc. Tehát összességében 5* olyan drágán és kb 3* olyan lassan mehettem volna tömegközlekedéssel.

Re: Turi ügyben

#353967 Hathor Előzmény: #353918

Ok. köszi. majd szívesen meghallgatom a beszámolót.

Örülök, ha első körben működik Nektek!

#353959 joepappa Előzmény: #353956

ja értem:) persze a bevételből. elsején nyitottunk tizedikén kellett fizeni az első bérleti díjat meg a második árubeszerzést és erre nem kellett az üzlet rendelkezésre bocsájtani újabb készpénzt a működéshez, hanem az üzletben keletkezett bevételből származó pénzet használtuk erre.

#353956 hosszhuszár Előzmény: #353953

Aha, köszi, mos tmár értem.....:))

Majd egyszer belejövök talán én is...))

szerk

konkrétan erre gondoltam....

és az üzlet bérleti díját már bevételből fedeztük

#353953 joepappa Előzmény: #353944

haszonkulcsról beszéltm ami alatt az áru árrést értettem, az üzlet két alkalmazottal bérleti díjjal és rezsivel egy havi fix összegbe kerül, minnél nagyobb a forgalom annál nagyobb az elábé bevétel különbözet amiből finanaszírozzuk a működést, és megfeleő bevétel szinten eredményt termel.

#353948 joepappa Előzmény: #353939

én nem értek a ruhához, a beszerzésbe nem is folyok bele, én csak a pénzügyi osztály vagyok, hogy milyen osztály fingom sincs.

#353939 Sumér harcos Előzmény: #353935

na igy ok.....mert azt hittem nyers bála.....úgy rohadt drágáltam volna:)

igy nincs rossz áron,a válogatott beszerzési forrásod.....gondolom extra-1-2 osztály vegyesen lehet....

#353935 joepappa Előzmény: #353928

nem a nagyker válogatja kategorizálja mi mibe kerül ebből tudunk mi választani meiket hozzuk el és azt mérik le. sajnos nincs külföldi kontakt de így is jó haszonkulcsal tud működni.

#353919 hosszhuszár Előzmény: #353909

Adnék egy ötletet kolléga...

Elfekvő árukészleteket is meg lehet venni, manapság, 1-2-3 ft/db áron.....

Lelőhelyek:

GARAY tét, józsefvárosi piac.....( már ők is török, olasz cuccokat árulnak)

Pl a garain bemész minden üzletbe, és elmondod, hogy elfekvő készleteket vásárolsz fel, 300ft-ig.....

Ha akkor azt mondják nincs nekik ilyen ott hagysz egy névjegyet, biztos, hogy hamarosan keresni fognak.

Ja a szinyeit kihagytam...

#353918 joepappa Előzmény: #353909

két hete nyitottunk használt ruha boltot Monor legforgalmassabb részén, ha jövhéten látom már a forgalmi adatainkat ha érdekel beszámolok róla. az árut bruttó 525-600 forint/kiló áron kapjuk, saját válogatás(mondjuk én hozzá nem érek írtózok az egésztől) és válfásan áruljuk. eggyenlőre annyit látok hogy a második árubeszerzést és az üzlet bérleti díját már bevételből fedeztük, ha hó végén tudok fizetést is adni az embereknek meg leszek elégedve.

#353909 Hathor Előzmény: #353854

A berendezés tiszta sor. Tudom mennyibe kerül a polcrendszer, reklámtábla, babák, állványok, fogasok stb.

Szerintem manapság nem szabad üzlethelységet venni, hacsak nem ott akarja az ember leélni az életét egy munkával. Havi 50-100.0000ért megéri bérelni, főleg ha 5-10-20MFT annak az üzletnek a tulajdonjoga. Ki kell számítani kamatszinttel kb. Meg nem is maad rajtad az üzlet gondként.

Annyira nem lovalom bele magam a témába, ellenben ha találnék egy 200-300Ft/db-os forrást olyan ruhákra, amiket vettem itt ott, akkor mindenképpen megérné szerintem.

Amennyiben nem a gagyit adod, több a használható cucc, mint a használhatatlan, ócska, otvaros, akkor szerintem jól működhet, csak a beszerzési forrást kell felkutatni. Helyszínekre vannak ötleteim, mint mondtam üzletek vannak dögivel kiadók..

#353902 Hathor Előzmény: #353837

Nem voltam két órát így most válaszolok.

Azért jobb az autó pesten is, mert egy BKV jegy 330Ft kb.,

én a XVI.kerületben lakom. Bejutni a nyugatihoz például 3 jármű. Oda vissza 6 jármű. Ezt beszorzom 330Ft-tal, akkor kb 2000Ft-ért bejutok a nyugatihoz 2x3/4órás menetidővel. Ez szerintem nonszensz. El van itt minden szállva a kis bérekhez. Jön ilyenkor a kérdés, akkor hogyan utazok BKV.n lógva.. cink nem cink lógok a buszon. És amikor bementem a nyugatihoz akkor csak egy ügyet intéztem el 2000Ft-ért.

Életem folyamán egyszer kapott el ellenőr. Leszállított és kért egy ezrest a megállóban. Ezzel több maradt zsebben, mint ha állandóan venném a jegyeket. Persze nem ez a cél, hogy lógjunk, de irreális az a szolgáltatás nyujtás, hogy 10percet várok a megállóban, utána úgy szállok fel a buszra, hogy nyomom a hasammal a tömeget beljebb, egy lábon állok, mert a másikat nem tudom lerakni, kapszkodni nem tudok mert nyomorgok valahol és a tömeg tart, közbe szagolom a fokhagymás büfiket körülöttem, a 7es a kanyarban kivágja a tömeget jobbról balra, nincs lengéscsillapító a buszon és egy kátyuban azt hiszed leszakad a derekad..

Na de vannak kivételek is, ez a tömör gyönyöre a BKVnak, persze vannak üresebb, komfortosabb buszok is. Ez késztetheti az embereket kocsi mellé.

Én, hogy miért járok néha BKV-val azt elmondtam.