frissült
2000cm3...140lovas VW motornál szurkot is önthetnél akkor is megenné azt is.....
főleg az első szériás gyártások...........:)
az elmúlt 12 évben szerencsére engem elkerült az ilyen jellegű probléma....pedig volt benzines is.. diesel is.....Japán is Francia is.....
ezek szerint mákom volt.......
KB 2003 óta én nem nyitottam fel a motorháztetőt olaj miatt(utántöltés kapcsán) egy autómban sem....és nivopálcát sem láttam 2003 óta.....ez több százezer km-t jelent.......
meg is bokrosodtam volna,ha azt kellene nézegetnem,hogy hogyan eszi az olajat és mikor öntögessek utána,nálam ez egy új auto fogalmába egyszerűen nem fér bele,nonszensz:)
Na erre egy másik példa.
2 db ecotec 16v, 1,6 opel motor. Összesen (nálam) 220 ekm-t futottak.
Ezek a motorok állítólag nagyon szerették az olajat, hiresek voltak az olajfogyasztásról.
A fenti két motor közül nálam egyik se ette.
Illetve pontosítok: a castrol olajból 5-40 (100 km-en oda vissza 200 km) sűrűn váltogatva, nem ritkán 6000-es fordulat kornyékén megette általában a 0,5 litert.
Ezt megunva egyszer beletettem 5-40 MOL olajt. Bele se szagolt. És 15.000-en nem is fogyott belőle.
Ugyanigy jártam a másik motorral is. Szóval ez erősen olajfüggő is lehet, pedig mindkettő full szintetikus volt...
Nézd, a PD TDi eszi az olajat, mióta világ a világ. 7-8 ezer kilométerenként 1 litert. Amikor megveszed, kapsz is egyet újonnan a csomitartóba. :-) Nekünk is ette a céges, a haveré, a sógorom is töltöget a Touaregbe, ez ilyen. Motorban a BMW bokszerek ilyenek. (Ugye, Ricsi? :-)
tök mindegy. Amiben részecske szűrő van olyat nem veszek. Max teaszűrő játszik a kipufogóban...
na most ezek tükrében vajon milyen lehet......tényleg kiváncsi vagyok rá......ez a Skoda Octáviákban leledző új konstrukcios diesel...mely csak 1600cm3-ivel rendelkezik.....2010-től van ,ha jól nézem....
nem igazán van még ezzel motorral a használtauto piacon Octávia......
ehhez a 2000-es 140 loerős VW,SKoda,Seat,Audi motorhoz hozzászólok én is...:))
egyik rokonom vásárolt itt Soltvadkerten szalonból,(Kévés)2006-ban egy 2000cm3...140le diesel Passatot ,fekete,szedan,jól mutatott.......ha jól emlékszem majd 7 milliot adott érte...
50.000km-ig és 2 évig birta idegileg a géppel.....utána beszámoltatta egy fekete zsir új Nissan Navarába....
az 50ezer km alatt úgy ette az olajat,hogy alig győzte után tölteni......zabálta...(10litert töltött után 50ezer alatt)
már 0 km-es kora óta.......
visszavitte...........semmit nem tudtak vele kezdeni......azt mondták neki,hogy ez teljesen normális......
végül beleunt és kidobta a házból szabályosan....
mindezek után elkezdtem vadászni azokat a vagány johnny ismerősöket akik ,ugyanezzel a motorral szerelt autókat hajtanak....pl Audi A4 ....
és mindenki brutális olajfogyasztásról számolt be.........
sőt már láttam nepper hirdetést a használtautón,hogy úgy hirdette az Audit....."nem a sok problémás 2000-es 140 lovas motorral szerelve".......
200.000 kröül szoktak előbújni apró cseprő hibák,amik lehetnek borsoosak.De akkor ha jó a régebbi kaszni is,akkor minek áldozol autóra felerslegesen ennyi lóvét,főleg hogy 2év után eladod.Akkor vegyél egy 5-6 éveset,1milla környékén,1.6-osat 180 ezerrel belepakolsz két év alatt még 120-at,asztán eladás,nem buksz rajta sokat akkor.Mert ha most veszel egyyet 2.8 ért,két év múlva eladod 1körüli áron,főleg ha begázosítod lehet kevesebbért,.
Nem tetszés kérdése.
Éves szinten 60.000 km-t megyek főleg autópálya.
A havi üzemanyag ktg különbözet (benzin 7 liter, diizel 5 liter) kalkulálva 30-35 E Ft.
Viszont az igy megnyert évi 400 E Ft-ot egy kisebb dizel javítás simán elviszi.
Ha veszel egy autót 80.000 km-el (mondjuk óra szerint van benne ennyi) két év alatt lesz benne 200.000 Km. Ez üzemanyag megtakatrításban 800.000 Ft-ot jelent a dizel javára.
Ugyan akkor egy 5 éves dizel 200.000 km-el simán elvihet ennyit nem?
(Turbó 250-300; porlasztócsúcs darabja 100 körül).
Az a bajom, hogy bármit veszek 3 év múlva cseréni kell. Kérdés, hogy addig mennyit költök rá?
Újat meg nem akarok, mert kapásból bukok 25 %-ot.
Úgy gondoltam, hogy a gáz árban a dizel alatt van.
Hát ha ez tetszik,de minek ebbe gáz? teljesen felesleges,és nem biztos hogy jót tesz neki.
Vaslahogy inkább akokr nagyobb köbcentis kéne ha gázosítani akarod.
Hát ha ez tetszik,de minek ebbe gáz? teljesen felesleges,és nem biztos hogy jót tesz neki.
Nem a kasznira megyek, hanem a fenntartásra. Tény, hogy nem egy sport motor, azonban gázzal elég korrekt lenne nem?
Mármint árban.
Lyonell-nek igaza van. Megőszülsz, mire ez gyorsulni kezd. Meg aztán a 75 ló kb a fele, az általad preferáltnak.
Régikasznis ennyiért sok,de ilyen kis benzinest nem is érdemes és nem is jó neki.
És ilyen 1.4-es esetleg 1.6-os kotlát ebből megvenni nem is szabad.1.4-es 1.6-os eszik vagy 8-10 léitert,lomha nem jók.
Lehet, hogy megőrültem.
Egy ilyen és kapásból gázosra alakítani:
vagy ez:
http://www.weltauto.hu/gwapp/gs_hu;jsessionid=64AF4698D03C00F0AA770F7FADF8F091?SVC=DETAIL&ENV=WA!hu!!4171!!!!&BTRNR=4171&BSTNR=899&RETURL= http://www.weltauto.hu/gwapp/gs_hu;jsessionid%3D64AF4698D03C00F0AA770F7FADF8F091%3FSVC%3DLISTE%26ENV%3DWA!hu!!4171!!!!%26liste.MID%3D1295943367140%26LE%3DANKER%25236&LIST.ID=1295943367140&BEZX=Skoda+Octavia+Tour+1.4+16V
unokabratyómnak van ez a típus , csak eggyel korábbi generáció, az még 5 sebességes, nagy mákja volt nagyon kevés km-rel vette talán 40 k körül volt benne és biztosan annyi, :) meg van vele elégedve.
Jéééé...
szóval 2,7 környékén már elég nagy csomagtartóval lehet kapni autókat. Ez ráadásul dízel és 6 sebességes. És nem sok km.
Hát egyre nehezebb lesz...
kár hogy sedan..
http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_2.0_cd_evolution_iii.-4413473
vmi ilyesmit szeretnék, csak feketében, picit kevesebb km nem volna baj. Elég szűk keresztmetszet. :)