http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2010/02/01/etanol_-_csokorban/?cp=1
Korábban gyullad be a motorban az üzemanyag mint ahogy azt a gyújtógyertya meggyújtaná...így lesz kopogásos égés ami nem tesz jót a motornak.
ez állítólag városi legenda....de azért remélem nem így lesz, mert semmi kedvem ezekre költeni....most az 5-ik évben olaj, olajszűró, légszűrő, pollenszűrő. aztán mást nem szándékozok cserélni....ilyen áron a benzint meg vegye meg orbán adolf és csapata.
jó kis marketing szöveg, meg tudja itt mondani valaki, h mi a detonációs égés jele, jellemzője egy motorban, üzem közben??
Az etanol, viszont kinyírja a gumi alkatrészeket, ac pumpákat, tömítéseket, stb....
"Az E85 jelzésű üzemanyag 85% bioetanolból és 15% benzinből áll. Az oktánszáma 105 a sima benzin 95-ös oktánszámával ellentétben. Ennek az az előnye, hogy növekedhet az autó teljesítménye, csökkenhet a fogyasztása, hiszen csökken a motorban lévő detonációs égések előfordulási lehetősége. Az előbb említett tulajdonságok mellett a motor élettartama is növekszik etanol használata mellett, hiszen a detonációs égések súlyosan károsítják a motoralkatrészeket."
köszi ezt teszem majd...
Állítólag a motorok sem szeretik....amelyik szereti, annak írva vagyon a használatijában, hogy etanollal üzemeltethető......
olvass utána.
Haverom felesben jár vele, Ő azt mondja jobb lett a teljesítmény, a fogyasztás ezáltal valamivel kevesebb
audi a8 4.2
Hát az tényleg sok, úgy pláne megéri. Valamikor én is mentem havi 5000 km-t, de ezek az idők elmúltak. Az utak nagyon rosszak, keskenyek, és rengeteg a hülye...nem az országúton akarok megdögleni.....Az autók érdekelnek, sokat olvasok is róluk, autósportot is figyelemmel kísérem, de a vezetés már egyáltalán nem érdekel....még városon belül sem öröm, mert állandóan vigyázni kell, hogy semmi baja/bajom ne legyen, és a hülye zsernyák se büntessen meg, mert az is kidobott pénz.
én havonta megyek 4-6000 km-t... minden nap Nyíregy 120 km... és hetente min. 1x Pest, és min. 1x vidék... szóval heti 1000-1500 km... ezért gondolkodok... pl. a héten 2x Pest, 3x Nyíregy, 1x V.namény.. ez közel 2000 km...
ezek a biocuccosok nagy átverések igazából, baromi xar az energia mérlegük, szóval a mezőgazdák esetleg jól járnak velük de a környezet nem
sajna e van
Nekem 1,6-os benzines golf plus-om van, és április óta járok bioetanollal. A téltől féltem, de bírja, persze az elektronika be van szerelve az első tankolástól. Az E85 85%-a bioetanol, 15 %-a 95-ös benzin...úgyhogy nem egészen 100 oktán...viszont a sztöchometrikus egyenértéke kisebb a benzinnél, azaz 1 literben kevesebb a fűtőérték...én csakis az ára miatt döntöttem emellett, mivel nekem a benzin nagyon drága, még úgyis, hogy évente csak 3500-4000 km-t autózom, vagyis csak a városban és a környéken megyek...viszont az elektronika 30eFt-os árát így is behozta, mivel már az első évben 35eFt-tal kevesebbért tankoltam...ez már idén tiszta megtakarítás lesz, hisze ze csak egyszeri költség, és örök garanciás....az autó 4 éves, ilyen futásteljesítmény mellett 10-12 éves koráig megtartom, akkor a karbantartáshoz szükséges pénzt ez talán behozza.
Azt is tegyük azért ide, h az etanolnak 100+ az oktánszáma (erősebb is vele a kocsi, főleg alul), úgyhgy az ár összehasonlításnál a 100-as benya árát kell nézni, nem a 95-ét.
ez így van... :)
valahol a bioetanol, mint volt kukoricatermelő jött elő belőlem...
támogassuk a mezőgazdasági termelést, és állítólag még jót is tesz...
nem értek a technikához, de ha nem rontok vele akkor szívesen támogatom a mezőgazdaságot azzal, hogy bioetanolt tankolok...
a költségmegtakarítás másodlagos, de persze az is fontos...
azt szokták mondani, h akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is :))
nahhhh, nehogy komolyan vedd ;-)
mondjuk ezekkel az átalakításokkal csak a macera van, vagy cigánykodni kell mit az lpg-vel, h megérje (pb átfejtés)
azon mindíg ki voltam akadva, h valaki megvesz egy mercit, majd beleqr egy undorító gáztartályt a csomagtartóba, osz csinál belőle egy PB sparheltot
aki spórolni akar az üzemanyagon, vegyen egy takarékos dieselt
hoppá-hoppá......meglepestés(nincs sporolás)....2 autóval is próbálva....
nekem azt mondták, ha tisztán etanolt tankolok, akkor cca. 15-20%-kal több a fogyasztás... az ára viszont most 255 körül van, a benzin pedig 355, azaz itt 30% a különbség... így megtakarítás 10-15%.. és a motornak is jobb... csak a szűrőt kell kicserélni... de még utánanézek...
mondjuk Zabás perfekt ebben...
Én nem tenném dieselbe semmiképpen.
Az adagoló kenése úgy van kitalálva, hogy (ha csak nem kerámia betétes) rövid úton hazavágja még a benzin is, amit télen előszeretettel töltögetnek bele egyesek ...