Múlt héten megvettem a repjegyet. (Bud-Kijev-Bkk)
Előző nap 168k volt, én 189ért vettem délelőtt, délután 205 lett, másnap 237 már és utána 327.
Ha lenne ajánlati könyv már beállnék eladónak :))
Múlt héten megvettem a repjegyet. (Bud-Kijev-Bkk)
Előző nap 168k volt, én 189ért vettem délelőtt, délután 205 lett, másnap 237 már és utána 327.
Ha lenne ajánlati könyv már beállnék eladónak :))
Itt egy promo film néhány thai szigetről, hátha más is kedvet kap - mondjuk egy OTP rallye után. :-) Ma beszereztem egy fontos kelléket egy pofás búvárkés formájában, így majd vadászni is tudok, a horgászás nekem uncsi. :-))
Kambo vízmot lehet a határon, meg E-visa formájában a neten is venni. Viszont 25 dolcsi, amíg a Thai - jelenleg akcióban - ingyenes.
A Thai vízumra értettem, Kambodzsába belépésről 0 infóm van.
Nem csak belépési kell - ha jól emlékszem ...
;)
Jah, még itthon vagyok a 7en, csak 7 végén délelőttönként van programom.
Hú, hát biztos jól fogod magad érezni. Előre foglalni bármit tényleg teljesen felesleges.
Ha Kambodzsába is mész talán arra kell figyelni hogy többszöri belépésre jogosító legyen a vízumod. (Legalábbis azt hiszem.)
Bazsy, most hétvége neked jó?
De jó lesz már neked, napozzál sokat :)
Brutto 3 hét, de az utazást leszámítva 2,5. Remélem elég lesz, csokibarnán akarok haza jönni. :-)
Meddig leszel ott ?
Nah, megvan a Thaiföldi repjegy (februárban megyek), mást nem foglalok előre, mindent ott intézek. Nem mertem utazási irodának fizetni a repjegyért sem, inkább közvetlenül a légitáraságnak. :-)
Kambodzsába is átmegyek, oda már találtam útitársat is, úgyhogy csak nem veszek el. Sok infot gyűjtöttem már, meg csinálom is folyamatosan, de ha vki már volt, s van jó tanácsa, azt megköszönöm.
azt a pénzt otthagynád egy utazási irodánál is..a jó programok meg fakultatívak amiért extrán kell mindig fizetni..
sőt én úgy látom, hogy magánzóként még jobban is jössz ki anyagilag és nem kell
a pénzedért kompromisszumokat kötnöd..oda mész ahová akarsz..amikor akarsz..azt eszed amihez ingerenciát van és nem azt amit éppen a csumiban eléd löknek stb..stb..
ha meg repülős az út és nem autós...hát most már vannak nagyon jó repjegy árak csak meg kell találni..
és nem vagy kitéve, hogy egyik napról a másikra megszűnik az utazási iroda..lásd a mostanit..Aeroviva :((
Igen, a tapasztalat, a nyelvtudás, na meg a pénz, az különösen fontos, hogy menjél bárhova is :)
gyerekkel (gyerekekkel) sem bonyolultabb..
egy szoba mindig van, ha nem az egyik helyen akkor a szomszédban..de mindig van
én tudom mert mi csakis magán utazunk és nagyon ritkán foglalunk előre bárhol a világon..
és működik..persze a nyelvtudás nagy úr :)) anélkül én sem mernék elindulni..
Nem kell sok minden el kell indulni aztán majd odaérsz valahová, valamikor. :) Kicsit gagyog az ember külföldiül már el lehet lenni, meg kell egy kis pénz hozzá. Szerintem sokkal jobb így mint a csoportterápiák utazásszervezőkkel. Persze akik pici gyerekekkel indulnak azokat megértem ha biztosra mennek.
Igazad van abban, hogy "ki az a hülye, aki manapság még utazási irodával utazik???"
DE, ha azt vesszük, hogy a magyarok nagy része nemhogy külföldön, de még a Balatonnál sem volt, abból azt lehet leszűrni, hogy - sajnos - mint minden más téren, a magyar utazási kultúra, ill. az ahhoz szükséges ismeretek a béka segge alatt is csak pár méterre vannak. Nekem is egyszer el kellett mennem még vagy tíz évvel ezelőtt Délkelet-Ázsiába a h....e és pénzszívó Neckermannal, hogy utánna már saját szervezésű utakat bírjak megtenni évente akár többször is. A másodiknál már azonban eszembe sem jutott befizetni sehova. Kb. feleannyiért tudok ottan ellenni szépen, talán jobban, mint a befizetettel. Az Aerovivával kénytelen voltam elmenni Mauriciusra. Hát, még nem tapasztaltam ekkora lenyúlást soha. Félnapos fakultatív programért elkértek fejenként 25K-t, míg egésznapos programot egy tökjó taxisofőrrel, aki idegenvezető is volt, háromtagú kiscsaládunk kijött 6K-ból. Emiatt én azt gondolom, hogy ez az utazási iroda a sima befizetők pénzlenyúlásával egy "szivességi kasszaként" működött az egyébként "ingyen" utazók számára. Tökjól elvált a saját pénzből befizetők taxisofőrt fogadó olcsó fakultatív kirándulása a már itthon csillagászati összegekért befizetett kirándulásokat igénybe vevőktől. Maga Mauricius még az itthoni mértékkel mérve is egy nagyon olcsó hely. Hát, ennyit a bazidrága, reklámokra hatalmas összegeket elverő és és pont most hogynem bedőlő utazási irodáról.
Vannak ennél sokkal jobbak, sokkal olcsóbb szervezők, így nem kár értük (csak a "hálások" sajnálhatják).
Pá, megyek Délkelet-Ázsiába (4 ország, saját szervezés), legközelebb január második felétől leszek. Legyetek el szépen :)