Új dieselt, 3 évig használni, eladni, és előről.....
Szerintem.
Zsebbe nyúlós, ha a motort javítani kell.
izzitó gyertya, porlasztó csúcs, adagoló, -kontra-, gyertya, trafó, gyertya kábel....
Új dieselt, 3 évig használni, eladni, és előről.....
Szerintem.
Zsebbe nyúlós, ha a motort javítani kell.
izzitó gyertya, porlasztó csúcs, adagoló, -kontra-, gyertya, trafó, gyertya kábel....
valaki egyszer mondta, hogy évi 40ekm fölött érdemes dieselt venni..
mondjuk azt is mondják, ritkább a meghibásodás is...
engem ma már nem zavar annyira a diesel, mint ezelőtt 10-15 évvel... akkor érezhető volt a különbség (szagilag)...
Alkatrész árak:
"és a diesel jobban tarja az árát... "
Arra akartam célozni, hogy a dieselt drágábban veszed meg, mint a benzinest, drágábban szervízelteted, drágább az alkatrész hozzá...
ha mindezt összeadod, lehet, hogy jobban megérné benzinest venni, mert olcsóbb, stb.....
Te tudod.
A legjobb S-type-ok azonban 2004 elejétől készültek, ezek már kifejezetten ajánlható alternatívák a német hegemóniától megcsömörlött, ezért egy stílusos, sajátos presztízzsel bíró felső-középkategóriás limuzinra vágyók számára. Ekkor alaposan átfazonírozták a köténylemezeket, az orr-részt és a lámpákat, az alumínium karosszériás XJ-hez kapcsolódva könnyűfémből készült a motorháztető, és mindehhez szépen átdolgozott, jóval minőségibb anyagokból összeállított belteret prezentáltak. Óriásit javítottak az összeszerelési minőségen és a megbízhatóságon egyaránt, még gazdagabb lett a fukarnak eddig sem nevezhető alapfelszereltség, és bevezették az S-type egyik legharmonikusabb erőforrását: egy dízelt. A Peugeot-Citroën-Ford dízel-kooperációjának csúcsterméke, a 2.7-es, biturbó V6-os, itt 207 lóerővel és 435 Nm-rel. Szériában remekül kapcsolható hatfokozatú ZF kézi váltóval szerelték, megfutotta a 230-at, 8,5 másodperc alatt a százat, és átlag 8 liter körül fogyasztott.
sajnos nagyon sokat megyek... cca. 60-70 ekm / év...
az audinál a szabályozással van a gond, elvileg mivel típushiba azóta korrigálták, és elhagyták ezt a pdtd motort...
és a diesel jobban tarja az árát...
http://totalcar.hu/magazin/hirek/225813/
Bár tudom ez XJ de a motor sztem ua, tehát ez egy Peugeot-Ford közös szerkezet.
Ugyan nincs mit, Te többet segítettél, már....
A váltó nálad, nem fog tönkre menni, ha már típus hiba......??????
Szerintem az Audid, sokkal jobb autó volt, nint a jaguár, de ez csak az Én véleményem.....
Audiból tanulva, kell neked diesel?
Tudsz annyit spórolni az üzemanyagon, hogy megérje?
hát mindenhol a 2004 év a vízválasztó... és a dieselt dicsérik...
alszok rá még egy párat...
köszke mindenkinek...
Ezt vártam, köszi... átgondolom... most törlesztettél... :)))
tényleg köszi, hogy ennyit foglalkoztál vele...
amúgy nekem él Londonban egy haverom, és kinn nagyon olcsó az alkatrész, csak egy jó szerelő kell..
a km valós, egy debreceni orvos proff az első tulaja... csak megjött neki a legújabb...
5000 km-nél volt egy váltó csere, ami a gyenge pontja állítólag...
láttam a szervízkönyvét... mindig szakszervízben volt javítva..
a sérülésre rákérdezek, köszi mégegyszer....
Itt olvass róla:
Itt egy használt teszt. Többet nem tudok hozzátenni a témához.
http://totalcar.hu/tesztek/2009/08/02/uriember_lehetsz_benne_nyugodt_nem/
Tetszettek a jaguárok, de nem vennék, nem vagyok elfogult, de téged már rabul is ejtett, ezt érzem.
Szép az autó, talán jó is, de ez a diesel motor, nem tudom honnan jött, ez jaguár, vagy milyen motor?
Én úgy tudom ford, vagy bmw...
a 119e talán, hihető, de szerintem ennyi km alatt nem használódik el a kórmány annyira, hogy a képen, a kormány bal oldalán, már nincs a bőrnek színe, ettől függetlenül, lehet valós a km.
Az eleje szerintem sérült volt, nem tudom milyen mértékű, de ha megnézed, a az autó jobb oldalán, a jobb első sárvédő, és a motorháztető találkozását, elég fura, mintha egy ék alakult volna ki, hézag helyett, és ezen az oldalon, szinte nincs hézag, a másik oldalon, viszont van, az első törésről árulkodik szintén, hogy a hűtőmaszk, hotorháztető, és köténylemez találkozásánál. szintén a jobb oldalon, el van csúszva, míg a bal oldalán jó.
A bal oldali, első, hátsó ajtózár, ami az oszlopra van szerelve, mindnél fényezett?
Amit látok még, hogy az első féktárcsának akkora vállai vánnak, mint neked...:)) szerintem csere érett, de ezt az aktuális elvégzett szervízben, amit írnak, illett volna kicserélni....
Egyébként, még soha nem is mentem ilyen autóval, ezért nem ismerem.
A 119e km jól hagzik, de azt tudni kell, hogy az öszzes nyűgje most fog kijönni, szerintem, amik, elég költségesek, jaguár szinten, igaz, még nem néztem alkatrész árakat, de ezt hallom, hogy horror....
És mintha úgy rémlene, a jaguárnak ez a diesel konstrukciója, nem igazán sikeres....
Mindettől függetlenül, az autó szép, látszik rajta, hogy nincs lelakva, hihető a 119e km, de sérült volt, az biztos, ha kis mértékű, nincs gond, a színe is egyforma.., jó helyen javították..( ha nem ilyen egy jaguár...)
Alkudj, többet, válság van, szerintem nem állnak érta sorba, én 3,5-et ígérnék érte......
Próbálj ki ebben az árkategóriában egy mercit.....na, mindegy, nem akarlak lebeszélni róla, már nagy a szerelem..::))
http://www.autonavigator.hu/hasznaltauto/titkos_tipp_jaguar_s-type-634
itt nem írnak rosszat erről...
Ha esetleg másnak van tapasztalata, kérem ne fojtsa magába... :)))
előre is köszi... nagyítható óriás képek!!!!
Kb 8-ra hazaérek, és átnézem, már amit képről látni....
Józsi,
megnéztem ezt a ragadozót...
ez egy Jaguár Magyarországnál vásárolt egygazdás csoda... kiderült ismerem a gazdáját, biztos hogy mindig garázsban állt, és csak 119ekm van benne... csoda full... és diesel, ami állítólag jól tartja az árát... ha 4-ért ideadják, valszeg megveszem...
még gondolkodok rajta egy pár napot, de nagyon arra áll a szénám, hogy megkérem 4-ért...
http://www.hasznaltauto.hu/auto/jaguar/s-type/jaguar_s-type_1.tulajdonos-4250009
tudom nálad ez nem autó, de érdekel a véleményed (még ha elfogult is...:)
Nekem Micujaim volt hosszú ideig Zabás ( az elején volt egy pár évig Opel Astra ), de soha sem hagyott cserben. Nagyon jó kocsi. Szóval én Mitsubishi fun vagyok. :)
Mindent megprobáltam:)))