Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#289413 Amatoregy Előzmény: #289352

nekem új volt. Turbo melegítés és lehűtés napirenden.

Részleteket lásd a dühi topikban. Amikor már a 8 sorozat porlasztócsúcs tömítés ment ki 1 hónap alatt akkor besokalltam.(igaz azt már nem márkaszervízben cserélték...)

Szóval a mai dízelek már nem a régiek.... (1,6-osban 110 ló egy kicsit sok...)

#289411 Ricsi Előzmény: #289409

Ez a ford hibája, mert mercik és bmw-k elszaladgálnak erősebben is automatával, és nincs velük gond.

Nekem volt Scorpio Coswo…

#289405 Ricsi

Nekem volt Scorpio Cosworth-om, elmentem vele 12 literrel. Pedig 2 évente felújíttattam a váltót, mert megette, ahogy én toltam neki. Az automata hátránya:(

#289404 Kissherceg Előzmény: #289401

ezért tettem le róla, V6osnak meg szép a hangja. Használtan turbost nem vennék, mert megsül és vehetek új kocsit:)

#289401 Waszeitung Előzmény: #289396

"csak 6 és 8 ezer közt érdemes pörgetni a motort" mert ott adja le a 192LE-t,jah így már érthető a 12-13l :D

Mazda 6 1,8-2L benzines gondolom 130le körül van,az gondolom elvan ennél kevesebbel is...

#289398 banyaiz Előzmény: #289394

Egyik ismerősömnek volt egy Nissan primerája, kb 150.000 km-el vette, beletett vagy 200.000-et és egyszer állt meg, vmi elektronikai kütyü megadta magát, párezer Ft-ból megúszta, ezen kívül semmi gond nem volt.

Szóval ki kell fogni, mert néha tényleg hall az ember durva sztorikat.

#289394 Waszeitung Előzmény: #289390

Meg tudnák csinálni hogy annyit elmenjen,de az autógyártóknak a gyártásnál talán még nagyobb üzlet az alkatrészkereskedelem :( Egy kuplunszett vagy fékjavítás is csak kopó alkatrészek cseréje így nem számít meghibásodásnak de sokba tud kerülni gyári alkatrészekkel,ha nincs megfelelő utángyártott alkatrész,amúgy a japán dieselmotorokról sem hallottam még sok rosszat,mondjuk jót se :D

Mikor statisztikatanárnőnk mesélte hogy a valószínűszínűségszámítás mennyire használtos pl a gépgyártásnáll akkor ha tovább gondolja ezt az ember akkor kicsit elmegy a kedve a vadkapitalizmustól.

Nincs valakinek egy busz…

#289392 Ricsi

Nincs valakinek egy busza csütörtökre kölcsön? Kisbusz, 9 személyes, vagy 6, és raktér. Egyszerűen egyik kölcsönzőben sincs. Szívesen kifizetem a kölcsönzési díjat, de most ez nekem kellene.

#289390 banyaiz Előzmény: #289381

jaja én is ezen spekiztem, eleinte dízel érdekelt, de annyi helyről hallom amit te is mondasz, hogy dízelmotor meghibásodás újabbaknál. Azt gondolnám egy ilyen dízelmotornak 400.000-et el kellene mennie komolyabb gond nélkül, ezek szerint mégsem így van?

Herceg: Egész pontosan az volt abban a tesztben, hogy 100.000 km-ig a kötelező szervizen kívül nem volt szervízlátogatás. Na persze lehet a Mazda rendelte meg a tesztet ezt nem tudom. .D

#289389 Waszeitung Előzmény: #289383

Az ST vmi sportváltozatot takar,hány pacis?

Honda Integra 1.8L motor is van vagy 190paci,mindenféle feltöltés nélkül,az sem ehet gondolom 6lityi alatt :D

#289381 Waszeitung Előzmény: #289377

Mazda 6 benzin akkor inkább,dieselt eleve drágábban kapsz,drágább a fenntartása,sztem egy 1,8 - 2 L motor azért már mozgatja a kasznit és a fejed sem zabálja le.

#289379 Kissherceg Előzmény: #289377

focusok drágább, mint a mondeok :) nem köllenek. Fenntartási költséggel számolnék, akkor 1literes corsat veszek :) Amint írtam lejjebb 1.4es fogyaszt 8-9körül, akkor ez a2,5es eszik 15litert arányaiban jobb szvsz. Én nem akarok 12-13literrel számolni,mint írják mert úgyse sikerül. Azért kellene először a 204Le, mégis kevesebb, nem akarok hirtelen nagyot ugrani. Ami még fontos, hogy nem turbos, hanem szívós szvsz

Én úgy tudom nem a mazda vezeti azt a lsitát, csak nem jut eszembe melyik, mert olvastam Én is:D Tavaly volt ez mazda 6os, amit a német diplomáciáról árultak 60.000kmmel :)

Persze a többi típus amit írtam, mint hunda accord, bmw 525-528, mercedes C200kompresszor szép variánsok, de mind 10felett fogyaszt sztm

#289377 banyaiz

Focusban is van St széria nem tudom az milyen lehet, kisebb kasznival brutál lehet ez a motorerő. :D

Nekem a fenntartási költség is nagyon számítana , mennyit fogyaszt stb, pár literrel többet eszik 100-on akkor már 20.000 km-nél 200.000,-Ft különbség azért nem mindegy.

Ezért inkább Mazda 6 párti vagyok, olvastam vhol egy német autóklub teszten közép kategóriában 100.000 km-ig ennél a típusnál volt legkevesebb meghibásodás, persze ez se garancia.

Azért ez a Ford nagyon király lehet V6-os motor 220 lóerő, csak gondolom leenné a gatyádat ha nyomnád neki rendesen, és ha már ilyened van miért ne nyomnád. :D