Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: KURULTAJ

#276728 Kissherceg Előzmény: #276725

különböző taxisok voltak persze, de akkor is túlzás amit írsz:) Jófejek voltak és persze egyik este 11kor vitt át, másik reggel 4kor vissza :)

Írtam - 8an voltunk:)

#276724 Alex74 Előzmény: #276718

Tavaly voltunk több, mint 2 hetet aktív turistaként Tenerifén és Gran Canarián, minden saját szervezésben. Autót béreltünk, vásárolgattunk, szállodában laktunk, mindezt fejenként 250e körül, ebből csak a repjegy volt 90 (mellesleg elég nehéz volt összeszervezni, mert nem oda érkeztünk ahonnan hazarepültünk)

Szerintem nem volt drága, befizetve ennyi pénzért 1 hetet kaptunk volna.

Kaja kint olcsó, csak ne lett volna annyira meleg. Miattam strandolni nem nagyon strandoltunk, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat.

#276722 Kissherceg Előzmény: #276720

nemnem... most voltam füreden hétvégén. Taxival Csopakra!!!!!! 8ember 2500ért vittek át, előtte meg 3500 volt... tehát nem füreden belül, hanem szomszéd falu

#276720 matgab Előzmény: #276715

ja...Az időjárás kiszámíthatatlan, az emberek mogorvák jellemzően és a szolgáltatások színvonala általában botrányos (taxi Füreden 2-4 km 4-6 ezerért!).

Kell egy hetet külföldre menni, már csak azért is, hogy az ember ne hallja a híreket!

Arról nem is beszélve, hogy a tengeri sós levegő (főleg az Adriánál) milyen jó hatással van a tüdőre!

Meg a tengert amúgy is jobban szerettem mindig, mint a Balcsit, más a feeling. Ettől függetlenül a Balcsira is le kell menni rendszeresen!

Nem árt egy kicsit kiszakadni ebből a szürkeségből ami az országban van, már csak azért is hogy lássa az ember, hogy van olyan, hogy egy országban működnek a dolgok, lehet autópályákat gyorsan és olcsón építeni, lehet városokat fejleszteni, szépíteni, kerékpárutakat építeni! Környezettudatosan viselkedni!

Persze szép és jó Magyarország, kicsi, sárgásodik, savanyú, de a mienk és szeretendő! :)

#276719 Hathor Előzmény: #276715

Illetve ha nyaralni megyek az a célom, hogy a család jól érezze magát. Ha szakad egy hétig az eső, akkor nem érzi jól magát az ember, mert akkor Pesten is tudunk kulturálódni, nem kell napi 15ezres szállást fizetni. Illetve a külföldi nyaralás egyéb célja a környezet változás. Más kultúra, más nép, más szokások, más ételek, tengeri kaják. Nálam ez is szempont.

Adria kristálytiszta víz pedig képes vonzani a belészerelmesedő látogatókat. Igazi gyöngyszemek a szigetek, történelmi kis falvak, szép települések, mediterrán hangulat, kabócák és minden ami ezzel jár.

Kb. ennyi

JA és nem mindegy az itthoni szúnyoginvázió sem, nem lehet megmaradni vízpart mellett itthon, annyi a szúnyog. Átléptűk a határt hazafele, és lapáttal szedtem le a szúnyogréteget a kocsiról, ráadásul két órát mostam a kocsi elejét, mert olyan zsíros bogarak voltak, hogy valami kegyetlenség, hiába volt jó minőségű ablakomosó, semmit nem mosott, kente a rengeteg bogarat itthon.

#276718 Zabás Előzmény: #276715

Itthon horro árak vannak!

Görögbe Korfura/studió 12 nap repülővel: 69190 HUF

Kréta: 8 nap: 55490

Santorini: 11 nap 79990

#276715 Hathor Előzmény: #276709

Az, hogy az ember külföldre megy nyaralni az azért is van, mert nem olcsó egy nyaralás. Mi majdnem olcsóbban jöttünk ki, illetve pont annyiért voltunk kint trogirban, mint itt a Balatonnál. Magyarország is kiváló csak nem mindegy, hogy gyerekekkel a partról nézzük csak a vizet itthon többszáz ezer forintért, és kényszer programra megyünk a szakadó eső miatt. Aki dolgozik fix időpontra tervezi a nyaralást a szabdságolás miatt, annak itthon elég nagy lutri így százezrekért víz mellé menni.

Kint 10ezer/napért nyaraltam 4fővel. Balatonnál 15ezerért kaptam ilyen appartmant, és egész déli parton olyan ár körül van.

Ennyi a magyarázat. Két hete 18fok körül volt a Balaton árvíz idején, kisgyerek nem annyira élvezi azt, de felnőtt sem. Ma sincs annyira strand idő, pesten orkán szél van.

A többivel egyet értek.

#276709 gentlemanus Előzmény: #276672

Matgab testvérem, a munkám is ezzel kapcsolatos. :)

Tehát ismernie kell az embernek mindent, ami e kis hazával kapcsolatos.

Tájakat, rendezvényeket, szolgáltatókat.

Gondoltam felhívom szíves figyelmeteket pár érdekes rendezvényre.

Tessék kimozdulni mindenkinek a kis családjával, felfedezni itthon minden fát, bokrot.

Elmenni a legeldugottabb kistelepülésekre, tájakra.

Megszállni a kis falusi fizetővendéglátóknál, bejárni biciklivel a környéket.

A nehéz helyzetben lévő hazára kell minden fillért költeni Matgab testvérem.

Minek Adriára menni, mikor a Balatontól, Velencei-tótól, Tisza-tótól nincs szebb a világon?

Én is bejártam a fél világot.

De mindig dobogó szívvel jöttem haza.

A magyar alföld ( Hortobágy, Bugac, stb. ) illatától nincs jobb illat a világon.

Csonkahonon kívül csak az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyar testvéreimre vagyok hajlandó költeni.

Hogy is mondta a nagy Radnóti Miklós:

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,

tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,

s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,

de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,

az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,

s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,

s a gyárak udvarában komondor hempereg;

és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,

a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,

s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,

ím itt e kő, de föntről e kő se látható,

nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

.... Hát valahogy így érzek én is.... ahogy kiváló költőnk

#276707 Hathor Előzmény: #276672

Ja, elég kemény!

Én nagyon örülök, mert így nem kell vadásznom a neten a programokat.

Tiszavirágzás volt amíg elvoltam?? volt valaki?

#276672 matgab Előzmény: #276666

gentle, te aztán nagy programvadász vagy! Biztos nem unatkozik a családod melletted! :)

EUROFOLK Fesztivál

#276631 gentlemanus

EUROFOLK Fesztivál - 2010. július 29.-augusztus 01.

Marcali, Balatonkeresztúr, Balatomáriafürdő, Balatonberény

Eurofolk Fesztivál Marcali - Néptánccsoportok Nemzetközi Fesztiválja minden évben, július utolsó illetve augusztus első napjaiban kerül megrendezésre.

A fesztivál célja, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassa a különböző országok különféle kulturáját, népzenéjét, táncait énekeit és egyben népviseletét. A fesztivál ideje alatt a várost vidám tánccsoportok lepik el, esténként gálaműsorokkal, táncházzal szórakoztatva mind a helyieket, mind az idelátogató turistákat.

Az esti műsorok mellett napközben a város több pontján illetve a kistérség több településén utcatánccal, illetve játékos tánctanítással egészül ki a program.

Az első fesztivál 2002-ben került megrendezésre. 2010-ben immár hatodik alkalommal köszönthetjük a világ számos pontjáról érkező együtteseket. A négy napos rendezvény során általában 8-10 együttes mutatja be saját népi kultúráját.

2009-ben a néptáncot kiválóan kiegészítendő, nagysikerű koncert színhelye is volt a város központjában felállított fesztiválsátor: a Csík Zenekar népi hangzásával óriási sikert aratott.

Az Eurofolk Fesztivál a kéthetes Nemzetek Fesztiválja rendezvénysorozat része. A Nemzetek Fesztiválja néptánccsoportok, fúvószenekarok, mazsorettcsoportok fellépéseivel, könnyűzenei és népzenei koncrtekkel kiegészülve a Dél-Nyugat Balaton egyik kiemelt nyári rendezvénye.

Savaria Történelmi Karnevál

#276621 gentlemanus

SAVARIA Történelmi Karnevál - Szombathely

2010. augusztus 20-22.

Re: Jazz és Bor fesztivál

#276592 Hathor Előzmény: #276589

Én ismét megköszönöm ezeket a jó programokat, megérkeztem, fogok közülük válogatni.

Jazz és Bor fesztivál

#276589 gentlemanus

A „Jazz és Bor fesztiválja” idén tizenegyedszer a Balaton partján

Idén július 15. és 18. között rendezik meg a XI. „Jazz és a Bor fesztiválját” a Balaton déli partján. A szervezõk célja, hogy a klasszikus nyaralás keretein belül csempésszék a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes mûfajt.

A július közepén megrendezésre kerülõ balatonboglári fesztivál minden este 7 órától várja látogatóit, a koncertek pedig egy órával késõbb, 8 órakor kezdõdnek. A mediterrán hangulatú udvaron esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat. A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtja a fesztivál jobbnál jobb borok bemutatásával. Ahogy azt a fesztiválozók már az elmúlt években megszokhatták speciális fesztivállogóval ellátott üvegpoharakból kínálják a szõlõbõl készült nedût a magas színvonalú zene mellett.

Idén a fellépõk között szerepel többek között az Oscar Hanson Trio, a Babos Projekt Special, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, valamint a Modern Art Orchestra is. A koncertek és borkostolók mellett a fesztivál ideje alatt a Mûvelõdési házban Kiss Attila András Jazz Portrék kiállítása is megtekinthetõ. 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes és az apróságokat játszósarokkal is várják.

A XI. "Jazz és Bor fesztiválja" vonzerejéhez tartozik, többek között, hogy a Balaton adta lehetõségek és a környék turisztikai és építészeti nevezetességei, egész napos programcsomagok összeállítását teszik lehetõvé.

A fesztivál helyszíne: Balatonboglár, Mûvelõdési ház udvara (Árpád u. 17.) További információ és a részletes program az alábbi oldalon található: http://www.jazzesaborfesztivalja.eu

Meggyfesztivál Pándon

#276588 gentlemanus

Meggyfesztivál Pándon

Nagy a készülõdés Pándon, ahol szombaton rendezik meg az elsõ meggyfesztivált, gazdag gasztronómiai és kulturális programot kínálva a látogatóknak.

A Pest megyei falu vezetése az utóbbi években ismerte fel, hogy a messze földön híres pándi meggy meghozhatja a helybélieknek is a felemelkedést. Ezért meggyfaültetési akciót szervezetek, ennek keretében eddig 150 facsemetét, õsszel további 300 fiatal pándimeggyfát ültetnek a falu utcáiba, hogy a nyár elején ide látogatók kedvükre lakmározhassanak majd e gyümölcsbõl.

Az elsõ meggyfesztivál lázba hozta az itt élõket, a falu apraja-nagyja a jeles napra készül. Eddig több mint harmincan neveztek be a meggyeslepénysütõ, és húszan a meggyes ételeket fõzõ versenyre. Minden háziasszonynak van titkos, csalhatatlanul a legfinomabb pitét varázsolni képes receptje, aminek alapján elõrukkolhat majd a mûvelõdési ház elõtt zajló megméretésen. A fõzõversenyen a fõtt csirkehússal dúsított, tejszínes pándimeggyleves, a sültekhez passzított meggyszósz viheti el a pálmát, de sikere lehet a csokis-meggyes lekvárnak és Zila László mestercukrász ez alkalomra készülõ óriás meggytortájának is - mondta a polgármester.

Szomjan sem maradhat senki a fesztiválon, mert itt kínálgatják majd az ország legnagyobb meggyfröccsét, a 230 literes pohárban, jégben hûtött meggybor-szóda egyveleget. Az evés-ivás mellett egész nap népi táncosok, fúvósok szórakoztatják a publikumot, lesz kirakodóvásár, este pedig utcabálon perdülhet táncra a sokadalom.