különböző taxisok voltak persze, de akkor is túlzás amit írsz:) Jófejek voltak és persze egyik este 11kor vitt át, másik reggel 4kor vissza :)
Írtam - 8an voltunk:)
különböző taxisok voltak persze, de akkor is túlzás amit írsz:) Jófejek voltak és persze egyik este 11kor vitt át, másik reggel 4kor vissza :)
Írtam - 8an voltunk:)
biztos nem ugyanaz a taxis vitt téged...:) Vagy nem hajnalban...
Tavaly voltunk több, mint 2 hetet aktív turistaként Tenerifén és Gran Canarián, minden saját szervezésben. Autót béreltünk, vásárolgattunk, szállodában laktunk, mindezt fejenként 250e körül, ebből csak a repjegy volt 90 (mellesleg elég nehéz volt összeszervezni, mert nem oda érkeztünk ahonnan hazarepültünk)
Szerintem nem volt drága, befizetve ennyi pénzért 1 hetet kaptunk volna.
Kaja kint olcsó, csak ne lett volna annyira meleg. Miattam strandolni nem nagyon strandoltunk, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat.
nemnem... most voltam füreden hétvégén. Taxival Csopakra!!!!!! 8ember 2500ért vittek át, előtte meg 3500 volt... tehát nem füreden belül, hanem szomszéd falu
ja...Az időjárás kiszámíthatatlan, az emberek mogorvák jellemzően és a szolgáltatások színvonala általában botrányos (taxi Füreden 2-4 km 4-6 ezerért!).
Kell egy hetet külföldre menni, már csak azért is, hogy az ember ne hallja a híreket!
Arról nem is beszélve, hogy a tengeri sós levegő (főleg az Adriánál) milyen jó hatással van a tüdőre!
Meg a tengert amúgy is jobban szerettem mindig, mint a Balcsit, más a feeling. Ettől függetlenül a Balcsira is le kell menni rendszeresen!
Nem árt egy kicsit kiszakadni ebből a szürkeségből ami az országban van, már csak azért is hogy lássa az ember, hogy van olyan, hogy egy országban működnek a dolgok, lehet autópályákat gyorsan és olcsón építeni, lehet városokat fejleszteni, szépíteni, kerékpárutakat építeni! Környezettudatosan viselkedni!
Persze szép és jó Magyarország, kicsi, sárgásodik, savanyú, de a mienk és szeretendő! :)
Illetve ha nyaralni megyek az a célom, hogy a család jól érezze magát. Ha szakad egy hétig az eső, akkor nem érzi jól magát az ember, mert akkor Pesten is tudunk kulturálódni, nem kell napi 15ezres szállást fizetni. Illetve a külföldi nyaralás egyéb célja a környezet változás. Más kultúra, más nép, más szokások, más ételek, tengeri kaják. Nálam ez is szempont.
Adria kristálytiszta víz pedig képes vonzani a belészerelmesedő látogatókat. Igazi gyöngyszemek a szigetek, történelmi kis falvak, szép települések, mediterrán hangulat, kabócák és minden ami ezzel jár.
Kb. ennyi
JA és nem mindegy az itthoni szúnyoginvázió sem, nem lehet megmaradni vízpart mellett itthon, annyi a szúnyog. Átléptűk a határt hazafele, és lapáttal szedtem le a szúnyogréteget a kocsiról, ráadásul két órát mostam a kocsi elejét, mert olyan zsíros bogarak voltak, hogy valami kegyetlenség, hiába volt jó minőségű ablakomosó, semmit nem mosott, kente a rengeteg bogarat itthon.
Itthon horro árak vannak!
Görögbe Korfura/studió 12 nap repülővel: 69190 HUF
Kréta: 8 nap: 55490
Santorini: 11 nap 79990
Az, hogy az ember külföldre megy nyaralni az azért is van, mert nem olcsó egy nyaralás. Mi majdnem olcsóbban jöttünk ki, illetve pont annyiért voltunk kint trogirban, mint itt a Balatonnál. Magyarország is kiváló csak nem mindegy, hogy gyerekekkel a partról nézzük csak a vizet itthon többszáz ezer forintért, és kényszer programra megyünk a szakadó eső miatt. Aki dolgozik fix időpontra tervezi a nyaralást a szabdságolás miatt, annak itthon elég nagy lutri így százezrekért víz mellé menni.
Kint 10ezer/napért nyaraltam 4fővel. Balatonnál 15ezerért kaptam ilyen appartmant, és egész déli parton olyan ár körül van.
Ennyi a magyarázat. Két hete 18fok körül volt a Balaton árvíz idején, kisgyerek nem annyira élvezi azt, de felnőtt sem. Ma sincs annyira strand idő, pesten orkán szél van.
A többivel egyet értek.
Matgab testvérem, a munkám is ezzel kapcsolatos. :)
Tehát ismernie kell az embernek mindent, ami e kis hazával kapcsolatos.
Tájakat, rendezvényeket, szolgáltatókat.
Gondoltam felhívom szíves figyelmeteket pár érdekes rendezvényre.
Tessék kimozdulni mindenkinek a kis családjával, felfedezni itthon minden fát, bokrot.
Elmenni a legeldugottabb kistelepülésekre, tájakra.
Megszállni a kis falusi fizetővendéglátóknál, bejárni biciklivel a környéket.
A nehéz helyzetben lévő hazára kell minden fillért költeni Matgab testvérem.
Minek Adriára menni, mikor a Balatontól, Velencei-tótól, Tisza-tótól nincs szebb a világon?
Én is bejártam a fél világot.
De mindig dobogó szívvel jöttem haza.
A magyar alföld ( Hortobágy, Bugac, stb. ) illatától nincs jobb illat a világon.
Csonkahonon kívül csak az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyar testvéreimre vagyok hajlandó költeni.
Hogy is mondta a nagy Radnóti Miklós:
Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.
.... Hát valahogy így érzek én is.... ahogy kiváló költőnk
Ja, elég kemény!
Én nagyon örülök, mert így nem kell vadásznom a neten a programokat.
Tiszavirágzás volt amíg elvoltam?? volt valaki?
gentle, te aztán nagy programvadász vagy! Biztos nem unatkozik a családod melletted! :)
KURULTAJ 2010 - Hun népek össztalálkozója
2010. augusztus 06-08.
Bugacpuszta
Egy nyári kirándulási helyszín: Holdvilág-árok:
XX. Csángó Fesztivál - Jászberény
2010. augusztus 03-08.
http://www.csangofesztival.hu/
http://www.youtube.com/csangofesztival
5. HATÁRMENTI VILÁGZENEI FESZTIVÁL - PANYOLA
2010. július 23-24.
http://www.panyola.hu/main.php?page=hirek&newsid=133
EUROFOLK Fesztivál - 2010. július 29.-augusztus 01.
Marcali, Balatonkeresztúr, Balatomáriafürdő, Balatonberény
Eurofolk Fesztivál Marcali - Néptánccsoportok Nemzetközi Fesztiválja minden évben, július utolsó illetve augusztus első napjaiban kerül megrendezésre.
A fesztivál célja, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassa a különböző országok különféle kulturáját, népzenéjét, táncait énekeit és egyben népviseletét. A fesztivál ideje alatt a várost vidám tánccsoportok lepik el, esténként gálaműsorokkal, táncházzal szórakoztatva mind a helyieket, mind az idelátogató turistákat.
Az esti műsorok mellett napközben a város több pontján illetve a kistérség több településén utcatánccal, illetve játékos tánctanítással egészül ki a program.
Az első fesztivál 2002-ben került megrendezésre. 2010-ben immár hatodik alkalommal köszönthetjük a világ számos pontjáról érkező együtteseket. A négy napos rendezvény során általában 8-10 együttes mutatja be saját népi kultúráját.
2009-ben a néptáncot kiválóan kiegészítendő, nagysikerű koncert színhelye is volt a város központjában felállított fesztiválsátor: a Csík Zenekar népi hangzásával óriási sikert aratott.
Az Eurofolk Fesztivál a kéthetes Nemzetek Fesztiválja rendezvénysorozat része. A Nemzetek Fesztiválja néptánccsoportok, fúvószenekarok, mazsorettcsoportok fellépéseivel, könnyűzenei és népzenei koncrtekkel kiegészülve a Dél-Nyugat Balaton egyik kiemelt nyári rendezvénye.
SAVARIA Történelmi Karnevál - Szombathely
2010. augusztus 20-22.
Én ismét megköszönöm ezeket a jó programokat, megérkeztem, fogok közülük válogatni.
A „Jazz és Bor fesztiválja” idén tizenegyedszer a Balaton partján
Idén július 15. és 18. között rendezik meg a XI. „Jazz és a Bor fesztiválját” a Balaton déli partján. A szervezõk célja, hogy a klasszikus nyaralás keretein belül csempésszék a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes mûfajt.
A július közepén megrendezésre kerülõ balatonboglári fesztivál minden este 7 órától várja látogatóit, a koncertek pedig egy órával késõbb, 8 órakor kezdõdnek. A mediterrán hangulatú udvaron esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat. A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtja a fesztivál jobbnál jobb borok bemutatásával. Ahogy azt a fesztiválozók már az elmúlt években megszokhatták speciális fesztivállogóval ellátott üvegpoharakból kínálják a szõlõbõl készült nedût a magas színvonalú zene mellett.
Idén a fellépõk között szerepel többek között az Oscar Hanson Trio, a Babos Projekt Special, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, valamint a Modern Art Orchestra is. A koncertek és borkostolók mellett a fesztivál ideje alatt a Mûvelõdési házban Kiss Attila András Jazz Portrék kiállítása is megtekinthetõ. 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes és az apróságokat játszósarokkal is várják.
A XI. "Jazz és Bor fesztiválja" vonzerejéhez tartozik, többek között, hogy a Balaton adta lehetõségek és a környék turisztikai és építészeti nevezetességei, egész napos programcsomagok összeállítását teszik lehetõvé.
A fesztivál helyszíne: Balatonboglár, Mûvelõdési ház udvara (Árpád u. 17.) További információ és a részletes program az alábbi oldalon található: http://www.jazzesaborfesztivalja.eu
Meggyfesztivál Pándon
Nagy a készülõdés Pándon, ahol szombaton rendezik meg az elsõ meggyfesztivált, gazdag gasztronómiai és kulturális programot kínálva a látogatóknak.
A Pest megyei falu vezetése az utóbbi években ismerte fel, hogy a messze földön híres pándi meggy meghozhatja a helybélieknek is a felemelkedést. Ezért meggyfaültetési akciót szervezetek, ennek keretében eddig 150 facsemetét, õsszel további 300 fiatal pándimeggyfát ültetnek a falu utcáiba, hogy a nyár elején ide látogatók kedvükre lakmározhassanak majd e gyümölcsbõl.
Az elsõ meggyfesztivál lázba hozta az itt élõket, a falu apraja-nagyja a jeles napra készül. Eddig több mint harmincan neveztek be a meggyeslepénysütõ, és húszan a meggyes ételeket fõzõ versenyre. Minden háziasszonynak van titkos, csalhatatlanul a legfinomabb pitét varázsolni képes receptje, aminek alapján elõrukkolhat majd a mûvelõdési ház elõtt zajló megméretésen. A fõzõversenyen a fõtt csirkehússal dúsított, tejszínes pándimeggyleves, a sültekhez passzított meggyszósz viheti el a pálmát, de sikere lehet a csokis-meggyes lekvárnak és Zila László mestercukrász ez alkalomra készülõ óriás meggytortájának is - mondta a polgármester.
Szomjan sem maradhat senki a fesztiválon, mert itt kínálgatják majd az ország legnagyobb meggyfröccsét, a 230 literes pohárban, jégben hûtött meggybor-szóda egyveleget. Az evés-ivás mellett egész nap népi táncosok, fúvósok szórakoztatják a publikumot, lesz kirakodóvásár, este pedig utcabálon perdülhet táncra a sokadalom.