Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Schmitt Pál lesz az államfő

#272136 Ozzy_ Előzmény: #271834

Magyarul legyen diktatúra és egypártrendszer, ahol ellenvetésnek helye nincs.

Valóban jó ötlet.

Schmitt nem való elnöknek ez nem kérdés.

Ex-komcsi. Egy normális rendszerváltás után már lógott volna.

Biztos lett volna alkalmasabb figura, de talpnyalóbb nem.

Re: Na vajon hol cserélik le a 4 éves gépeket?

#272135 Kissherceg Előzmény: #272132

csináltam facebookon civil kezdeményezés csoportot, lehet csatlakozni, akik szeretnének :)

#272132 Sumér harcos Előzmény: #272058

mondjuk "pukett vagy koszamuin" gondolom nem ropognak a molotov koktélok:)

#272044 gentlemanus Előzmény: #272008

Figyelj ide Matgab,

Én nem mondtam, hogy nem támogatom a népszavazást.

De, támogatnám, ha a népszavazás intézményét nem egy puha intézményhez, jogkörhöz kellene társítani, hanem a népakarat kinyílvánítása igenis egy fajsúlyos jogkörhöz kapcsolódna, mint a jelenlegi miniszterelnöki funkció pl. Nem ér a népakarat semmit, ha fajsúly nem társul mögé.

Tehát a véleményem az, hogy ehhez totál át kéne strukturálni az egész ke. intézményt és igenis Orbán Viktoréknak fel kellene vállalniuk, hogy ehhez a problémakörhöz hozzányúlnak. Ha tetszik egyeseknek, ha nem. Magam részéről Orbánt látnám szívesen egy erős fajsúlyú köztársasági elnökként a lentebb leírtaknak megfelelően.

Nem te lúzerezted le Schmittet, hanem Netmaster kolléga.

#272012 matgab Előzmény: #272008

ez pont olyan, mint azt sem hiszem el, hogy Pintér Sándornál nem tudtak az egész fideszben egy alkalmasabb belügyest találni...

Mindjárt visszahozzák a Dájcsot és akkor rohanok a Jobbikra szavazni, vagy Thaiföldre!

#272008 matgab Előzmény: #271978

Gentle,

De pont azért kellene bevezetni a közvetlen szavazás intézményét, hogy ne egy bólogató János legyen a közti elnök szerepköre, hanem a nép által legyen legitim módon választva, és nem a parlamenti folyosók mutyi keretei között legyen a személye eldöntve!

És erre a Fidesznek hosszú távon gondolnia kellene, mert nem mindig lesz kényelmes 2/3-a a későbbiekben!

Valamint szögezzük le nem előre lúzerezzük le, hanem annak a véleményemnek adtam hangot, hogy én nem látom , hogy ez az ember egy annyira karakán, jogilag képzett, önálló gondolkodású ember lenne -minden egyéb kvalitása ezen kívül tiszteletre méltó- amilyennek egy államfőnek lennie kell(ene). Valószínűleg ennek a hmmm tutyi mutyiságnak köszönhetően soha nem sikerült semmilyen szavazást direkt módon megnyernie eddig, csak a Fidesz hátszelével került be ilyen olyan poziciókba.

És nem előre, mert ugye Schmidtnek múltja is van és itt ne mondja nekem senki, hogy nem lehetett érvényesülni az elmúlt rendszerben csak akkor , ha pártfunkcivá váltál, mert pl. mi sem halltunk éhen -sőt- és mégsem voltak a szüleim, se párt tagok, sem hamburgeresek.

Szóval szerintem a megtisztulást nem azzal kellene kezdeni, hogy egy volt miniszterhelyettest kinvezünk államfőnek!

#271978 gentlemanus Előzmény: #271879

Matgab testvérem

Én el tudom fogadni Sólyomot is, nem azért írtam, amit írtam, csak

1)

elvárom, hogy hatékony legyen az államirányítási struktúra, és kellően, ésszerűen kooperatív és józan, a különböző szintek között - Magyarország érdekében.

2)

Akárki is lesz az elnök, teszem azt Sólyom, Schmitt vagy bárki, akkor ne lúzerezzük le előre, mert a MI elnökünk lesz, a lúzerezéssel magunkat degradáljuk.

#271966 GáborGábor Előzmény: #271879

Megkövezhettek de az eddigi felhozatalból, a legjobb választás, Sólyom lenne.

#271886 Zabás Előzmény: #271879

szerintem is a választásokat úgy kéne időzíteni, hogy egyenlő időközök legyenek köztük!

#271879 matgab Előzmény: #271793

Mondjuk spec nekem Sólyom szimpatikusabb, mint Schmidt.

De majdhogynem azt mondanám én is leginkább Kukorellyvel értenék egyet.

Abban teljesen igaza van zabásnak, hogy a közti elnököt meg közvetlenül kellene megválasztani, persze jó lenne az egész választási rendszert átalakítani. 5 évente választás, félidőben önkori + közt elnöki választással.

Ez biztosíthatná azt leginkább, hogy a kormány ne tudjon 5 évig a nép ellenében kormányzni, max 2,5-ig és a választások ritkuslásával pénzt is spórolhatnánk-nem is keveset.

Valahogy nekem ez a Schmidt valahogy nem szimpatikus teljesen. Oké jó sportoló, oké több nyelven beszél, oké nemzetközi karriert is befutott, de soha nem saját teljesítmény alapon produkált a sportolói karrierjétől eltekintve.

Másrészt meg valóban egy kádár alatti pártfunkci hogyan fogja a rendszerváltást véghezvinni?

Nem azt mondom, jobb lesz, mint Göncz, vagy a nem is tudom hirtelen kicsoda, aki követte, de én sem vagyok abban biztos, hogy ő lenne jó államelnök-e.

Sólymot meg nem alázták meg, sőt inkább felhívta a nemzetközi figyelmet arra, hogy a környező országokban az alapvető EU-s minimálkövetelményeket sem tartják be.

#271834 gentlemanus Előzmény: #271760

Zabás és Netmaster kolléga urak,

1)

Sólyom elnök úr leamortizálta, megaláztatta magát a román és szlovák incidensekkel, és magán keresztül így sajnos az egész magyar köztársasági elnöki hivatali intézményt

2)

Ti nagyon nem értitek a lényeget ebben a történetben. Egy hatékony, jól együttműködő, kooperatív egészet, összhangot kell kialakítani a köztársasági elnök - miniszterelnök - parlamenti hivatali háromszögben, ezáltal felerősítve az ország irányításának hatékonyságát, a jelenlegi irányítási egységek közötti összhangot, ezáltal lehetővé tenni azt, hogy egy kekeckedő stílus kiiktatásával növelni lehessen az adott intézmények rangját és méltóságát.

3)

A magyar rendszerben jelenlévő köztársasági elnöki intézmény nagyon gyenge, és korlátolt, inkább csak reprezentatív intézmény, éppen ezért sokkal jobban ki van téve azoknak a helyzeteknek, mint amelyekbe Sólyom elnök úr sajnálatosan többszörösen is belefutott. Sokkal nagyobb erkölcsi támogatottságot jelent egy köztársasági elnök számára, ha egy hatalmas parlamenti támogatottságú párt választja meg, mert sokkal nehezebb kikezdeni is.

4)

Csak a memóriáját szeretném felfrissíteni egyeseknek, hogy egyedül a Fidesz volt az, aki az erkölcsi vereséget szenvedett Sólyom László köztársasági elnök segítségére sietett és támogatásáról biztosította a román és szlovák megaláztatásokkal szemben. Miközben azok a helyzetek, amelyekbe Sólyom úr egyáltalán belekényszerülhetett, a szoclib kormányok áldásos külpolitikájának volt köszönhető.

5)

Nem hinném én, hogy a Fidesznek bábu állítása lenne a célja, mert ezzel a saját maga által állított köztársasági elnököt fogja leamortizálni, amely józan pártnak nem lehet a célja. Ezzel csak saját magának kreálna problémát. És felesleges a tekintetben is prejudikálni, hogy akkor Schmitt úr csak és kizárólag a Fidesz érdekeit képviselné.

6)

Egyébiránt mi is a probléma Schmitt úr befolyásával? Az EU-t többségben irányító Európai Néppárt alelnöke is volt, míg Orbán Viktor haza nem hívta.

7)

Nem engednél pártpolitikust állítani? Ez jó vicc. Akkor nem sipákoltatok, míg a liberálista körök által támogatott Sólyom volt köztársasági elnök jelölt. Ő sem volt több, mint egy volt alkotmánybírósági elnök. Mennyivel kevesebb akkor Schmitt úr parlamenti elnökként, vagy az EU-t irányító Európai Néppárt volt alelnökeként? Több nyelven beszél, kiváló diplomata, széleskörű nemzetközi elismertsége van. Szóval?

8)

Ami pedig egyébként az egész ke. intézményt illeti, nekem a következő az igen határozott véleményem: feleslegesnek tartom a hatalmi intézmények ennyire szétbontottságát, sokkal hatékonyabbnak és fajsúlyosabbnak tartanám az amerikai típusú elnöki rendszer bevezetését. A köztársaság elnöke egyben miniszterelnök is lenne, a ke. intézmény kellő súlyával és hatalmával együtt. Mert a jelen rendszerben fenntartasz egy köztársasági elnökségi intézményt a maga költségeivel, fenntartasz egy kormányzati szerkezetet, fenntartasz egy parlamenti struktúrát. Minek ennyi különálló hatalmi struktrúra? Ennek a kérdésnek a bűnében ti rettegő liberálisták is nyakig benne vagytok: mert 12 éve másról se szól a közbeszéd, csak arról, hogy jön a Zorbán, aki most aztán maga lesz a megtestesült ördög és meneküljön mindenki, amerre lát, éppen amerre az orra hegye áll. És Orbán kénytelen megőrízni a struktúrát, hogy joszt se tudjátok rámondani a verdiktet, ahelyett, hogy lesz@rná az egészet, és tenné, amit egy erős állam kiépítésének irányvonala indukálna. Felesleges idehozni a lengyel példát a népszavazással, mivel az egy FÉLELNÖKI RENDSZER, sokkal fajsúlyosabb elnöki jogkörökkel, és pont magának a lengyel elnöki intézmény súlyának a megőrzése védelmében van népszavazás kiírva.

Nos én támogatom a te népszavazásodat, ha te nem Zorbánozol, és belátod, hogy az ország érdeke lenne egy erős önálló magyar köztársasági elnöki jogkör, Orbán Viktorral az élén.

#271764 Netmaster Előzmény: #271749

Na figyi, bármilyen társítást köztem és az elmúlt évek kormányzása közt kikérek magamnak, ezt remélem csak viccnek szántad (annak viszont nem volt jó).

Majd ha Vágó jelölését bejelentik hivatalosan, lehet arra is reagálok, de most az Index címlapról jövök, és ott csak az egyik esemény vezető hír. Habár nem tudom, mi szükség lenne rá, Gyurcsány is pattog az utóbbi időben, de annyira nem érdekelnek a hülyeségei, hogy már a róla szóló híreket sem olvasom, nemhogy kommentáljam.

#271760 Zabás Előzmény: #271749

ennek semmi köze a libi beállítottságnak, józan parasz ésszel sem találhattak volna alkalmatlanabb embert erre a pozícióra, mint ezt a ripacsot!

Nem hiszem el, hogy a FIDESZ nem tudott volna egy komolyabb befolyásosabb embert jelöltet állítani! Ittt az volt csak a lényeg, hogy füttyszóra táncoló bábút állítsanak jelöltnek!

Én eleve nem engednék pártpolitikust jelöltetni és népszavazás útján dönteném el a kinevezést!!! mint Lengyelországban!!! /na ez a liberalizmus eszme, hogy a nép dönthessen ezekben a kérdésekben/

Ennél az embernél még Sólyom is 1000X inkább!!

Re: Újra egy eljárásban Szilvásy, Herényi és Dávid Ibolya

#271751 Sumér harcos Előzmény: #271305

nem tudom miért,de úgy érzem,ezeknek semmi bajuk nem esik majd az "Ég egy adta Világon"

Re: Földet ért az utolsó Hiller-ejtőernyős

#271750 Sumér harcos Előzmény: #271282

igy könnyen lehet vigyorogni....

kiesnek az egyik helyről....kész picsa-meleg málé jön a másik....

#271749 gentlemanus Előzmény: #271744

Netmaster, látod ezért vagytok szánalmasak ti liberálisták.

Nem emlékszem rá, hogy ugyanilyen élű kritikádat olvastam volna pl. Vágó úr jelölésével kapcsolatosan.......

Ennyit tudtok.....

Nemhiába ide került az ország a 4+8 éves ténykedéseteknek köszönhetően....