Re: Na vajon hol cserélik le a 4 éves gépeket?
matgab Előzmény: #271793Mondjuk spec nekem Sólyom szimpatikusabb, mint Schmidt.
De majdhogynem azt mondanám én is leginkább Kukorellyvel értenék egyet.
Abban teljesen igaza van zabásnak, hogy a közti elnököt meg közvetlenül kellene megválasztani, persze jó lenne az egész választási rendszert átalakítani. 5 évente választás, félidőben önkori + közt elnöki választással.
Ez biztosíthatná azt leginkább, hogy a kormány ne tudjon 5 évig a nép ellenében kormányzni, max 2,5-ig és a választások ritkuslásával pénzt is spórolhatnánk-nem is keveset.
Valahogy nekem ez a Schmidt valahogy nem szimpatikus teljesen. Oké jó sportoló, oké több nyelven beszél, oké nemzetközi karriert is befutott, de soha nem saját teljesítmény alapon produkált a sportolói karrierjétől eltekintve.
Másrészt meg valóban egy kádár alatti pártfunkci hogyan fogja a rendszerváltást véghezvinni?
Nem azt mondom, jobb lesz, mint Göncz, vagy a nem is tudom hirtelen kicsoda, aki követte, de én sem vagyok abban biztos, hogy ő lenne jó államelnök-e.
Sólymot meg nem alázták meg, sőt inkább felhívta a nemzetközi figyelmet arra, hogy a környező országokban az alapvető EU-s minimálkövetelményeket sem tartják be.