Hát azért, ha logikusan gondolkodunk, akkor nem hiszem, hogy egy ilyen bonyolult írásrendszer ki tud fejlődni alig 300 év alatt, amit az álatalad említett link ír -mint egyfajta eredetlehetőség. Ha meg alig 300 év alatt alakult ki, akkor meg 1000 év alatt- amíg hivatalosan nem használták el kellett volna teljesen tűnnie...
Én azt tartom valószínűnek, hogy ez egy többezer éves írás-jelrendszer. Ami mondjuk érdekes, hogy pl. a boszniai piramisokban található fennmaradt rovásírást a székely írást ismerő emberek simán el tudják olvasni...
Azok a piramsok meg jóval ősibbek, mint az egyiptomi piramisok!
Vajon miért mondták az elméletileg távoli keletről soha itt nem élő magyarok, hogy visszajöttek őseik földjére?
Azt is hallottam már, hogy a kalandozások azok nem véletlenszerű becsapások voltak a nyugati országokba, hanem a magyarok a régi ősi elkobzott kincseiket keresték a mondáik alapján.
Az is érdekes, hogy ugye azt írják, hogy a török,szkíta perzsa írásra hasonlít ez az írás (véletlenül sem finnugor típusú dolgokra). Hogy lehet, hogy egy nép, ami előtte évezredekig/századokig hirtelen átvesz egy írástípust, ami nem az akkor elterjedt, hanem egy sokkal régebbi időben elterjedt írástípus volt- és mint azt említettem ilyen szinten megőrízte!??
Jah és még valami...
tipikus:
ró: (1211, településnév) finnugor kori szó;
olvas: (1372 után) finnugor kori szó, eredeti jelentése (meg)számol;
Hát én itt csak nagyon erőltetett hasonlóságot vélek felfedezni a finnugorokkal...
Mert ennyi és ilyen szavakat bármelyik nyelvvel találunk, pl. a törökökkel sokkal többet, de azt a 150 évre fogják, -amikor a magyaroknak már elég kialakult nyelvük volt-, de ott van pl. a Sumér Ur /Uruk városa...Hát nekem ez valahogy jobban összeköthető lenne pl. az Urak (gazdag város) városa vagy valamivel hasonlóval..
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sumer–magyar_nyelvrokonság -bár ez is inkább ott tagad , ahol tud.