Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #266329Kedves Gentlemanus!
Én tényleg igyekszem minél szélesebb spektrumon keresztül vizsgálni a történelmet, de nincs az a szélesség ami befogná ezt a - itt nagyon sokat gondolkoztam, mit is írjak - szöveget. amit ideraktál... :))
Biztos sokan vannak akik nem olvassák végig, azoknak egy idézet belőle, amin már hangosan röhögtem:
"...a jelenleg a Szent Koronánkban lévő kövek közül 12 darab úgynevezett „beszélő kő” Anyahita hozományaként került Ataiszba, i.e. 8508-ban. Ezek nem akármilyen tulajdonságokkal bíró, - ahogy az Arvisurákban írják, - gondolatrezgésekre hajlamos kövek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mivel ezek a kövek a földön kívülről származnak, fluidszálasan össze is vannak kötve a származási helyükkel, így az egyfajta kommunikációs csatornaként használható. Ezért aztán akárki nem is tehette a fejére, csakis erős, arra érdemes beavatottak, különben fennállt a veszélye, hogy az illető megőrül, vagy akár meg is hal, mint ahogyan erre volt is néhány példa. Ez a legfőbb oka annak, hogy a Magyar Szent Királyi korona egyedülálló a világon."
Én imádom a sci-fit, több száz könyvem van itthon, most is olvasok egyet, ebből a szövegből is lehetne egy jó kis történetet írni, de ne haragudj, erről mint történelmi szakszövegről nem tudok mit mondani...
Egyébként szerintem mindenki azt hisz amit akar, de addig jó amíg nem kezdenek ilyeneket tanítani az iskolákban...
Azért majd mutasd meg, hol és milyen hazai történelemszemléletet magasztaltam fel...Nyilván sok megválaszolatlan kérdés van a történelemben, sok téves elmélet él még berögzülve az emberek agyában és a hivatalos történetírásban, de a válaszokat nem ilyen írásokban kellene keresni...
Ha figyelmesen olvastad az előző hozzászólásaimat, akkor kiderülhetett, hogy mivel már rég nem foglalkoztam a témával, nem vagyok napi szinten járatos a legfrissebb kutatási eredményekben, éppen ezért nem is állnék ki egyik - ép ésszel felfogható - elmélet mellett sem, de amikor még utoljára foglalkoztam a témával - lassan 10 éve, akkor még a számos kérdőjel ellenére is a finnugor elmélet volt elfogadott, de nem éppen a korábban tanított formákban és egyre több módosítással...
De most már tényleg érdekel a dolog és mint ígértem utána fogok járni, hogy is áll a "hivatalos" álláspont, már ha létezik még ilyen...