Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyugdíj (előtakarékosság)

Re: ÖNYP

#466379 banyaiz Előzmény: #466377

Nincs ilyen, hogy mindenre adó vsz, gyógyszerekre le tudod hívni, nem kell ilyen ló**** kártya stb. Bejelentesz családtagokat akik gyógyszert fogyasztanak, kérnek róla számlát, amilyen gyógyszer árak vannak , ha pár embert beszervezel hamar le lehet hívni szép summát. De csak egy ötlet.

#466378 banyaiz Előzmény: #466377

Az jó, teljes ep körre 32% adó, tényleg? Nekem sincs most ott lóvém pár 10 k-t kellene még lehívnom.

#466377 Kissherceg Előzmény: #466376

Nem, tévedés. Változtak a kedvezmények. Már közel 40% az adó és a költség összesen, így már nem akkora buli oda utaltatni. Egyébként is tré az EP kártya. Most 0 az egyenlegem, meg is szűnik :)

#466376 banyaiz Előzmény: #466375

EP-nél csak akkor ha adóköteles termékre hívod le, persze ott is be van szűkítve adómentes kör.

Mond meg adják otp részvényben, támogatni kell a céget. :)

Vagy a saját céged adná neked mint munkavállalónak? mert akkor más a leányzó fekvése.

#466375 Kissherceg Előzmény: #466374

egészségpénztár is fos, sikerült lenullázni... Meg is szüntetem. 32% az adó rajta + a havi kezelési díj. Rossz vicc már ez az egész...

Ami neked jó, hogy OTPnél van a SZÉP kártya program, annak kedvező az adózása, így várhatóan sokan kiváltják.

"A 2012. évtől kezdődően a munkáltatók SZÉP kártyán, annak három alszámláján biztosíthatnak munkavállalóik számára béren kívüli juttatásokat szálláshelyhez, vendéglátáshoz és a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó elektronikus utalványok formájában. A 2012. évtől a szálláshely utalvány évi 225.000 Ft, a vendéglátás utalvány évi 150.000 Ft, a szabadidő utalvány évi 75.000 Ft értékben adható a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatás kategóriában 30,94% adóteher mellett."

#466374 banyaiz Előzmény: #466373

Nagyon átvariálták már ezt kezdetektől akkor úgy volt a cég kapott adókedvezményt, dolgozó kapott kedvezményt 10 év utáni ki lehet venni adómentesen, mindenki nyitott. Most már nem vonzó annyira.

ha te mondhatod meg milyen formában adják kérd egészségpénztárba, bár az is fos már, de gyógyszer számlák ellenében apránként lehívod adómentesen.

#466373 Kissherceg Előzmény: #466372

cafeteriát kellene elköltenem, de jobb helye van nálam a pénznek, mint 20évre egy banknál.. Elég gyászos a történet..

#466372 banyaiz Előzmény: #466370

Takarékoskodni akarsz, vagy miért akarsz nyitni az nem derült ki?

Én annak idején azért nyitottam mert ahol dolgoztam be akartak fizetni, aztán még én is hozzátettem, akkor még úgy volt 10 év után ki lehet venni adómentesen. Most éppen 20 év után. Ha ez a tendencia folytatódik lehet még nyugdíjas korban is csak adó mellett lehet kivenni. Csak nem, azért meredek ez az állandó variálás, nem ösztönzi a polgárokat megtakarításra.

#466371 banyaiz Előzmény: #466370

Ezt lenyúlni azért nem fogják vsz, az már azért durva lenne. :) Ha munkáltatód fizet be akkor ajándék. Ha mégis lenyúlják pech. :)

#466369 banyaiz Előzmény: #466368

mkb-nál végig. 10 év után volt kb 55% hozam , teljes tőkére azt kivettem 10. év után . Pontos hozamot nem tudok mert apránként ment be a tőke nem is időarányosan. Csak azt néztem 10. év végén mennyi tőke ami azon felül volt hozam máris vettem ki adómentesen, mert ezek a nyikhajok már szimatolgattak a pénztárak körül. Most 3 évente kiveszem a hozamot, aztán 20. év után a tőkét. Ez idő alatt be nem fogok fizetni.

#466367 banyaiz Előzmény: #466363

Nekem van 12 éve, még 8 évig lesz a terveim szerint, akkor adómentesen hozzáférek. Persze ha a ****k közben nem variálnak a törvényekkel. :)

ÖNYP

#466363 Kissherceg

van valakinek? Van értelme, mert jelen körülmények között 40 évre a nyugdíjtól egy kicsit bátor ötletnek tűnik... :)

Re: hozamgarancia

#263739 banyaiz Előzmény: #263718

ilyesmi is elképzelhető ha változatlan formában sokáig így marad. Ami még nagyobb gond vsz, hogy a rendszerváltás óta eltelt 20 évben rengeteg a fekete munkás, és az aki minimálbér után fizet járulékot. Viszont 10-20 év múlva kezdenek nyugdíjba menni ezek az emberek. Nincs az a tőzsdei növekedés ami azokon a számlákon (ha van egyáltalán nekik) érdemi nyugdíjat hozna össze addig. és ez milliós nagyságrendet érint az országban.

#263718 ikszf Előzmény: #263715

Hát ez az, és attól tartok, hogy részvénypiaci bezúgás esetén nem lesz életképes, és nem tudják miből kifizetni, mert kiapad a garancia alap. (bár ez mondjuk a betétalapra is érvényes)

#263715 banyaiz Előzmény: #263703

ja azt nem tudtam újabban 5 éven belül egyszer válthatsz megmaradjon hozamgar. akkor tényleg jobb békésen pihenni részvényes portfólióban. Érdekes szabályozás. :D

#263703 ikszf Előzmény: #263683

jah, akkor mindegy lesz

de amit írsz nem feltétlen igaz, ugyanis én most 3 év után az eredeti befizetés 90%-án állok, míg hozamgaranciával (100%*1,08*1,06*1,04) valahol 119% körül. (ha 5 éven belül megcsinálok egy oda-vissza váltást, akkor bukom a hozamgaranciát). Vagyis ha most leváltom, akkor 90%-ról kéne feltornászni kockázatmentes hozammal 119%-ra.

De a kockázatmentes hozamot meg így is úgyis megkapom részvénytúlsúlyos portfólióban is. Pont ezt mondom, hogy részvénypiaci bukó esetén is kapod az inflációval megegyező hozamot (persze teljes 30-40 éves időre vetítve).

Ha bukna a portfólióm, akkor megkapom a biztos hozamot, ha "nyer", akkor meg kapod a részvénypiaci hozamot.