Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

Re: Gondolatok ...

#26877 JP Előzmény: #26855

Annyit még hozzá, hogy láttam medvenyomot, kicsit tojtam is tőle, föl ne bukkanjon egy boccsal.... de végül, medvével nem találkoztam

Gondolatok ...

#26851 JP

Ma fölmásztam egy magas hegytetőre, cserébe, hogy hanyagoljam az árfolyamosdit a monitor előtt. Hatalmas területeket láttam be, körbe-körbe. Ha nincs magaslati ködfátyol, meg messzi települési szmogfelhők, akkor magyarországig is simán el nézhettem volna a panorámát . Az első ami eszembe jutott ott fönt, hogy Erdélyt nem kellett volna odahagyni, anno. Az ország nagyon gazdag lenne, erős gazdaságilag...és nemigen lettek volna ott gyurcsány-kaszkadőrök .....ha lettek is volna, legfeljebb egy báróságig terjedt volna a hatalmuk...

Aztán ledöglöttem a puha talajra, és elfigyeltem a környék , hoszan, hosszan elnyúló hegycsúcsait ....és ami köztük elterül: mély leejtőket, és meredek emelkedőket, ahogy kisebb-nagyobb , újabb és újabb csucsokat alkotnak, két nagy hegycsúcs között, tisztásokkal, sötét árnyéku fenyvesekkel, meredekívü völgyekkel, melyeknek alján források csörgedeznek. Persze , hogy egyből a historikus chartok jutottak eszembe a látványtól :-) , és az, hogy a tőzsdét - egyszerüen mondva - néha-néha meg kell unni !! ... és hagyni, hogy járja a saját leejtőjét, kaptatóját. Végignézve a "...mwwWvmvMvmmMmMWvmm..." szerü hegyvonulatot, a fárasztó ,és a hosszantartó le és fel baktatást, ami egy túrát jellemezne, ha egyik csúcstól a másikig kellene megjárni, metaforikus képében festve meg a tőzsde hosszútávu teljesitményét. Továbbá azt, hogy az idő mentén végigmászni egyhuzamban az egészet, emberfeletti megeröltetés. Félre kell húzódni néha, és megpihenni ... egy olyan helyen téve ezt, ahonnan lehetőségeit fontolgatva , jól belátható, behatárolható a következő "túra". Én ott a hegytetőn, ma nagyon ráuntam a tőzsdére. BUX 135OO-6OO a tippem, az újabb kaptató tetejeként.

Mindenkinek:

Sok pénzt!!

Re: Tavaszi zsongás

#25899 JP Előzmény: #25399

Szép nap volt, főleg , hogy távol voltam mindentől. Jajj de nem merek most semmit sem csinálni. Pedig egy kis megviccelőset eljátszhat a buxika. De a blue-k , nem valami erősek ezen a héten.

Bár ez még nagyon hosszú táv, de a nyugati centrumtól kapottakat, nem hinném, hogy az új keleti centrum is biztositja majd számunkra.

#25394 Lövgärdet Előzmény: #25337

A 30 pont mozgás nagyon alulexponált. Minnél nagyobb

és bizonytalanabb egy ország labilitása annál nagyobb a

tözsdei ingadozás volume.

Tehét ezekben a napokban, a kormányválság idején,

sokkal nagyobb ingadozásra lehet számítani mint 30 pont.

Egy esetleges újválasztás után, egy többségkormánnyal

stabilizálódhatna a helyzet és a tözsde is megnyugodna....

#25337 Kissherceg Előzmény: #25334

sztm mivel még maci piac utolsó szakasza előtt vagyunk, ezért vola még maradhat. Utána viszont a rendkívül izgalmas napi 30pont mozgásokra felkészülhetünk 1-3éven keresztül :) Az lesz még idegölő sztm. Maci után konszolidálódunk becsülettel :)

#25334 JP Előzmény: #25331

Volázós piacban nemigen szabad sokáig bizni, ezért a meghúzásokat a beragadt pozik sterilizálására érdemesebb kihasználni, mint a volatilitásban keletkező aljakat megvadászni. Ez még nem volt vola, eddig, de megindulhat. Intenzitásilag , vagyis hogy %-osan mekkora ugrálásokra lehet benne számitani, nem lehet ezt eléggé tudni, de várható az oldalazásnál teljesen megkülömböztethető hullámzás szerü mozgás. Ha partvonalat akarsz fogni, akkor lesz rá lehetőség.

#25331 JP Előzmény: #25328

"Az amatőrök kora visszaköszönt!" ... ezt addig kell bevállalni, amig a BUY gombot spekulánsként nyomod :-)

De nem biztos, hogy ő úgyis tett.Ezért az idézet, nem biztos, hogy aktuális. De a profik kora nem egy lineárisan végtelen valami !

#25328 Kissherceg Előzmény: #25314

:)) Igen, valószínűleg azért vagyunk itt :)

Új figyelőben van egy cikk tőzsdeklub alapítójával, starfinance vagy mi... Annak az embernek összejött, nekem is összekell :)) Megnéztem oldalát januárban kihirdette a medve piac végét és strong buy :)

#25314 JP Előzmény: #25312

Hát , nem.

Vagy hat éve olvastam egy kérdést, egy nem tőzsdés portálon, egy tőzsdézéssel is foglalkozó topikban , amit egy laikus tett fel, az általa profinak hitt , másik nickhez. Közel szószerint igy szólt a kérdés: " Ha mondjuk veszek én is egy Matáv részvényt, akkor abból meggazdagodhatok ? " Azóta hiszem , hogy a tőzsdeépületébe betévedő ,és röpködve zümmögő légy is azért megy a tőzsdére , hogy meggazdagodjon ! :-) http://www.youtube.com/watch?v=L9TKwd98bA4&feature=related

#25310 JP Előzmény: #25299

helyesbitenék:

Májusig már nemigen hiszek 10%-os spekában, amit könnyen elcsiphetnék. Lehetnek ekkora mozgások még, longra spekulálók számára értendően. Csak ahhoz - szerintem - már egyre szerencsésebb aljvadásznak kell lenni, sok figyelés....és sok sok szerencse, szerencse meg szerencse.

#25299 JP Előzmény: #25295

Májusig már nemigen hiszek 10%-os spekában, szájter úr ! :-)

Egy olyan 5% körüliekben még igen, de ahhoz változtatni kellene a strategián, és túl sokat lesállásolni :-)

"Kissebbek lettek a házak. És az ajtajaik is kissebbek lettek.

A magamfajtája még átbújik alattuk, de meg kell hajolnia"

Imigyen szóla Zarathusztra

#25295 Kissherceg Előzmény: #25292

ebbe abba érdmes lehet belenyúlkálni kedves kolléga. Előjött néhány vad az erdőből, most vagyunk a hurrikán szemében, van egy kis pihenés, ki kell használni :)

törölve

#25292 JP Előzmény: #25287

Talán még egy longra bemerészkedem a dzsungelbe , május eljöveteléig. De ha nem, akkor a mai rövidéletü (kb fél órás ) otp longom volt az utolsó ebben a hónapban. De ha jön a csoda, akkor még változtatok a perspektivámon.