a tájleírás szép volt :)
a tájleírás szép volt :)
Annyit még hozzá, hogy láttam medvenyomot, kicsit tojtam is tőle, föl ne bukkanjon egy boccsal.... de végül, medvével nem találkoztam
Ma fölmásztam egy magas hegytetőre, cserébe, hogy hanyagoljam az árfolyamosdit a monitor előtt. Hatalmas területeket láttam be, körbe-körbe. Ha nincs magaslati ködfátyol, meg messzi települési szmogfelhők, akkor magyarországig is simán el nézhettem volna a panorámát . Az első ami eszembe jutott ott fönt, hogy Erdélyt nem kellett volna odahagyni, anno. Az ország nagyon gazdag lenne, erős gazdaságilag...és nemigen lettek volna ott gyurcsány-kaszkadőrök .....ha lettek is volna, legfeljebb egy báróságig terjedt volna a hatalmuk...
Aztán ledöglöttem a puha talajra, és elfigyeltem a környék , hoszan, hosszan elnyúló hegycsúcsait ....és ami köztük elterül: mély leejtőket, és meredek emelkedőket, ahogy kisebb-nagyobb , újabb és újabb csucsokat alkotnak, két nagy hegycsúcs között, tisztásokkal, sötét árnyéku fenyvesekkel, meredekívü völgyekkel, melyeknek alján források csörgedeznek. Persze , hogy egyből a historikus chartok jutottak eszembe a látványtól :-) , és az, hogy a tőzsdét - egyszerüen mondva - néha-néha meg kell unni !! ... és hagyni, hogy járja a saját leejtőjét, kaptatóját. Végignézve a "...mwwWvmvMvmmMmMWvmm..." szerü hegyvonulatot, a fárasztó ,és a hosszantartó le és fel baktatást, ami egy túrát jellemezne, ha egyik csúcstól a másikig kellene megjárni, metaforikus képében festve meg a tőzsde hosszútávu teljesitményét. Továbbá azt, hogy az idő mentén végigmászni egyhuzamban az egészet, emberfeletti megeröltetés. Félre kell húzódni néha, és megpihenni ... egy olyan helyen téve ezt, ahonnan lehetőségeit fontolgatva , jól belátható, behatárolható a következő "túra". Én ott a hegytetőn, ma nagyon ráuntam a tőzsdére. BUX 135OO-6OO a tippem, az újabb kaptató tetejeként.
Mindenkinek:
Sok pénzt!!
Szép nap volt, főleg , hogy távol voltam mindentől. Jajj de nem merek most semmit sem csinálni. Pedig egy kis megviccelőset eljátszhat a buxika. De a blue-k , nem valami erősek ezen a héten.
Bár ez még nagyon hosszú táv, de a nyugati centrumtól kapottakat, nem hinném, hogy az új keleti centrum is biztositja majd számunkra.
Ajjaj, ma nagyot eshetünk!:(
A 30 pont mozgás nagyon alulexponált. Minnél nagyobb
és bizonytalanabb egy ország labilitása annál nagyobb a
tözsdei ingadozás volume.
Tehét ezekben a napokban, a kormányválság idején,
sokkal nagyobb ingadozásra lehet számítani mint 30 pont.
Egy esetleges újválasztás után, egy többségkormánnyal
stabilizálódhatna a helyzet és a tözsde is megnyugodna....
sztm mivel még maci piac utolsó szakasza előtt vagyunk, ezért vola még maradhat. Utána viszont a rendkívül izgalmas napi 30pont mozgásokra felkészülhetünk 1-3éven keresztül :) Az lesz még idegölő sztm. Maci után konszolidálódunk becsülettel :)
Volázós piacban nemigen szabad sokáig bizni, ezért a meghúzásokat a beragadt pozik sterilizálására érdemesebb kihasználni, mint a volatilitásban keletkező aljakat megvadászni. Ez még nem volt vola, eddig, de megindulhat. Intenzitásilag , vagyis hogy %-osan mekkora ugrálásokra lehet benne számitani, nem lehet ezt eléggé tudni, de várható az oldalazásnál teljesen megkülömböztethető hullámzás szerü mozgás. Ha partvonalat akarsz fogni, akkor lesz rá lehetőség.
"Az amatőrök kora visszaköszönt!" ... ezt addig kell bevállalni, amig a BUY gombot spekulánsként nyomod :-)
De nem biztos, hogy ő úgyis tett.Ezért az idézet, nem biztos, hogy aktuális. De a profik kora nem egy lineárisan végtelen valami !
:)) Igen, valószínűleg azért vagyunk itt :)
Új figyelőben van egy cikk tőzsdeklub alapítójával, starfinance vagy mi... Annak az embernek összejött, nekem is összekell :)) Megnéztem oldalát januárban kihirdette a medve piac végét és strong buy :)
Hát , nem.
Vagy hat éve olvastam egy kérdést, egy nem tőzsdés portálon, egy tőzsdézéssel is foglalkozó topikban , amit egy laikus tett fel, az általa profinak hitt , másik nickhez. Közel szószerint igy szólt a kérdés: " Ha mondjuk veszek én is egy Matáv részvényt, akkor abból meggazdagodhatok ? " Azóta hiszem , hogy a tőzsdeépületébe betévedő ,és röpködve zümmögő légy is azért megy a tőzsdére , hogy meggazdagodjon ! :-) http://www.youtube.com/watch?v=L9TKwd98bA4&feature=related
tőzsdére szerencsét próbálni jöttél, nem ? :))
helyesbitenék:
Májusig már nemigen hiszek 10%-os spekában, amit könnyen elcsiphetnék. Lehetnek ekkora mozgások még, longra spekulálók számára értendően. Csak ahhoz - szerintem - már egyre szerencsésebb aljvadásznak kell lenni, sok figyelés....és sok sok szerencse, szerencse meg szerencse.
Májusig már nemigen hiszek 10%-os spekában, szájter úr ! :-)
Egy olyan 5% körüliekben még igen, de ahhoz változtatni kellene a strategián, és túl sokat lesállásolni :-)
"Kissebbek lettek a házak. És az ajtajaik is kissebbek lettek.
A magamfajtája még átbújik alattuk, de meg kell hajolnia"
Imigyen szóla Zarathusztra
ebbe abba érdmes lehet belenyúlkálni kedves kolléga. Előjött néhány vad az erdőből, most vagyunk a hurrikán szemében, van egy kis pihenés, ki kell használni :)
Talán még egy longra bemerészkedem a dzsungelbe , május eljöveteléig. De ha nem, akkor a mai rövidéletü (kb fél órás ) otp longom volt az utolsó ebben a hónapban. De ha jön a csoda, akkor még változtatok a perspektivámon.
állítólag beindultak a carrytradesek is :) Lehet lebuktam :)
az tény,. hogy van pár egyéniség itt... :))