"liberális.. a szabadság lenne a fő eszméje ehelyett a szabadosság..mindent lehet amit a törvény nem tilt vagy ami ügyvéddel védhető...
ez a baj.. törvénnyel a morál a belső tartás és érték az nem pótolható..törvény az csupán a többség által elvárt viselkedés kereteit adja..
rász@arhatsz az asztalra..szellenthetsz étteremben.. hazudhatsz.. semmi nem tiltja.."
ezeket én írtam..
én nem lennék ellene a liberalizmusnak..sőt az én gondolkodásom is az de konzervatív értékrendek tartásával..viszont elutasítom a szögletességet a tekintélyelvű társadalmat..a petőfi féle szabadság szerelem e kettő kell nekem..ez a szabadság az ami nekem fontos.
Ne feledjük az önként vállalt kötelezettség az hozzátartozik a szabadsághoz.
A szabadsághoz az is hozzátartozik senki ne jöhessen be a privát zónámba..csak ha én beengedem... a privát zóna védhetősége akár fegyverrel is az is beletartozik a szabadság fogalmába.
Én engedném pl a bukósisak nélküli motorozást..(ma egy motoros fél órát öltözködik mire elindul..minek?)de ha baleset éri a mókust ne a társadalomra rója a többletterheket.. ezt egyéni biztosítási lépcsőkkel lehetne elérni.. alap motoros felszereléssel alap díj.. csökkent felszerelés magasabb díj... persze kellő fedezettel ha esetleg az alapdíjas csóka csökkentett felszereléssel bukna.. ezt a rendőr is büntethetné..
de ezt lehetne biztonsági öv nélküli vezetés..vagy a korsó sörnyi alkohollal történő vezetés.. de legyen a másik oldalon valami.. ha igy okoz balesetet valaki akkor tuti a min 30napos letöltendő helybetopi..közmunkán és esténként a kóterban..
a lényeg mindig legyen választás a szabadság irányába.. de a többletteher is ide menjen.