Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Liberalizmus

Netmaster Előzmény: #226270

Ez valami SZDSZ-es vállfaj lehet. :)

Amit te írsz, az a szélsőséges önzés. Nem mondom, hogy van egy konkrét liberalizmus, mert ugyanazok a szavak mindenkinek kicsit mást jelentenek. Aki komolyan veszi a liberalizmus lényegét, a személyes szabadságot, az nem hagyja figyelmen kívül és nem csorbítja a társadalom többi tagjának személyes szabadságát sem. Már csak azért sem, mert a társadalom az a közösség, amiben élni legtöbbünknek nem csak természetes, hanem muszáj. Mégis hova hagyja el az ember ezt a teret?

Nem véletlenül linkeltem néhány hete egy videót horvát fogyatékosok beilleszkedéséről. Tudom, egyesek szerint valami világvégi szanatóriumban lenne a helyük, mert több megértést és áldozatot igényelnek a társadalomtól mint legtöbb embertársaik, ők sem illeszkednek a normába. Nézz körül és láthatod, hogy az átlagtól, az elfogadottól mind különbözünk valamiben, valamennyire. Az én értékrendem szerint az a feladatunk, hogy megtaláljuk egymásban a közöset, hogy mindenki lehetőségéhez mérten legyen tagja és építője a közösségnek.

Nem kell az önzésről szólnia a dolognak, az legfeljebb a gazdasági elit célja, mint ahogy a nacionalizmusnak sem kell a más nemzetekkel, nemzetiségekkel szembeni ellentétekről szólnia a nemzet közössége helyett, mellett.