Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: Nyitó

#205255 rbbj11 Előzmény: #205252

ne mondjál már ilyen hleséget neki...nehogy elmenjen egy ilyen tanfolyamra!!!! Ott van Nyilasi cikke is, h. ne a sajátommal jöjjek, elég korrektül le van írva, mire jók ezek a tanfolyamok...

Inkább itt a fórumtársakkal összehzunk egy ingyenes tanfolyamot neki, 100x többre megy vele! Én vállalok két órát, herceg és a többiek ha betársulnak, kész is a tanfolyam...

#205252 Spade Előzmény: #205249

Ezt a h@lyeséget felejtsd el h nem tudsz már tanulni, kezdj el úszni mert belökted magad a mélyvízbe.Ahogy amikor gépkocsit vezetni tanultál sem gondoltad h azért mert 2 kanyart már sikerült bevenned tudsz vezetni, hanem gyakoronod kell, úgy gondold itt is. Az agyadat kell először is kinyitnod, a gondolkodásodat megnyitni. Menj el egy fizetős tőzsdetanfolyamra, de ne valamilyen bétes f@szságra egy olyanra amit drágán mérnek, h legyen motiváció arra h oda is figyelsz. H mit tanítanak konkrétan és az működik-e az tök mind1 (azt majd papiron kipróbálod) , a lényeg h a gondolkodásmódot elsajátísd...

kb. ennyi...

#205249 Euroman Előzmény: #205242

nyugodtan értheted rám is, nem sértődöm meg.

nem hiszem, hogy tudok változni, mert egyrészt már nem vagyok fiatal, másrészt nekem az élet más dolgaimban sincs koncepcióm...napról napra próbálok túlélni... mondjuk vasárnap este legjobban a péntek délutánt várom, mert a melóm közel 20 év után nem hoz lázba, és amúgy is a hétvégét szeretem a legjobban, mert akkor barkácsolhatok, kirándulhatok, alhatok...

koncepcióm annyiban volt, hogy 290 fölött nem nagyon vettem, mert éreztem, hogy az nem sülhet el jól...bár 2009 április végén volt olyan hogy hét elején vettem elég sokat 290-ért, és pénteken már 297-ért ki is tárazhattam...na az tetszett.

Aztán 280 alatt sávosan vettem...tehát nem mindent egy összegben nyomtam be...ez jónak tűnt, de 270 alatti árfolyammal nem számoltam...ennyi erővel 250-nel is számolhattam volna, és még mindig a partvonalon várnék.

Ha meg másképp alakul a helyzet, és kivárok, akkor meg azon mérgelődhetnék, hogy kimaradtam az egészből.

Szóval értelek, igazad is van, de nálam nem hiszem hogy működne.

#205248 Csokigyáros Előzmény: #205220

nagyjából mindenkivel egyetértek...

de a bajnai ténykedése a fidesznek is kedvezett, hiszen a "piszkos" munkát megcsinálta helyettük... világéletemben jobbra szavaztam, de gordon munkáját elismerem... senki nem csinálta volna jobban... uff!

#205242 Spade Előzmény: #205237

Egyrészről az a mondás h a bikapiacon mindenki okosabbnak látszik mint amilyen valamint h a x@r is megtanul repülni, persze ez nem Rád értve.

DE!! a koncepció az nem azt jelenti h a jövöbe látsz hanem h hipotéziseket állítasz fel (persze mennél értelmesebb, annál működöbb lesz), és előre meghatározod h mikor van az amikor azt a hipotézist elveted, vagy megerősítve látod. Ha nem lesz koncepciód biztos lehetsz benne h előbb vagy utóbb mindent elbuksz....inkább előbb....és ez megint csak nem b@szogatás.....szal változz amilyen gyorsan csak tudsz, amíg maradt elég pénzed az ujrakezdéshez, azt javaslom

#205238 rbbj11 Előzmény: #205237

Nyilasi megjósolta, szinte napra pontosan a kezdetét, és ő 50%-ot mondott az indexekben, ami jócskán meghaladásra került, de azért az 50% is extra szép, aki kitartott addig..

És Nyilasi azért nem volt az egyetlen...

#205237 Euroman Előzmény: #205231

Tényleg nincs koncepcióm mert nem látok előre, mint ahogy szerintem senki sem lát előre....nem hiszem hogy bárki is tavaly ilyenkor megjósolta volna ezt az emelkedést....sem a hosszát sem a mértékét...azonkívül ilyen hosszan ekkora megszorítás még sosem volt Mo-n, tehát nem kalkuláltam azzal, hogy ez ilyen hatásokat vált ki...a görögökben az tetszik, hogy mernek hőbörögni, ellenállni, mi meg hagytuk magunkat lemészárolni az imf vezérelte barom bajnaitól...ami viszont nem tetszik, hogy a görögök sokkal nagyobb bérből sem hajlandók leadni...szerintem itt , részben az időjárás miatt is már kihaltak volna.

Én 2004-2008 között is "csak" így kereskedtem, és számomra jó eredménnyel, de az is igaz, hogy bika piacon nehezebb hibázni.

A 250-es eur-tól természetesen csak akkor félek, ha előbb jön, mint a 280...ha már hufban leszek, akkor jöhet, mert legalább be tudok vásárolni, és várni a mielőbbi újbóli 270-et....

Az is lehet, hogy kapzsi vagyok, de a bukás előtt stabilan megcsináltam egy havi 6-7 eFt-ot, és ez minden szempontból nagyon hiányzik....lehet mondani miért nem vettem 1500 alatt otp-t: egyrészt mert nem bíztam benne (ezért nem vettem annak idején kárpótlási jegyért sem), másrészt én nem bírok hetekig, hónapokig várni....a jól menő időszakban is 5-6 napos swingekre szálltam be...mondjuk jó sok volt a brokidíjam, de sokszor sikerült a piacot lefölözni...

Más: vakmajom már megint látta ezt az emelkedést...nem tudom miből..usa február végén nagyon gyengének mutatta magát, a hétfőt kivéve március eleje sem volt fényes....ennek a tegnapi emelkedésnek a csütörtök napvégi felhúzás ágyazott meg, bár arra a katasztrófa lakásadatra más válasz is jöhetett volna...bár ha arra még több short nyílik, akkor az NFP adat még nagyobbat robbant volna....csak hát ahogy egy equilor cikk írta, azt is megcsalják, utólag lefelé módosítják, ami már kevés embernek tűnik fel

#205231 Spade Előzmény: #205219

Kedves Euroman,

Nemtom miért parázol annyira h 250 lesz a Zejró, de ez (is) sztem azt mutatja h valahol közel vagyunk időben a forduláshoz, és ezt nem g@ciségből mondom, hanem segítésképp.

Én is azt gondolom kb. mint Sanguis h fordulat május-juniusban mindenképp várható....és nyerővel szállhatsz ki végül....de ne légy kapzsi !

Amúgy meg a legnagyobb baj h nincs igazán koncepciód, valahogy úgy felépítve h mi várható a világban mi várható itthon és mi az a jelenség ami miatt totál elveted az egészet. Úgyanigy TA-t se használsz, aminek a következtében úgy jársz h ha nem tudod hova akarsz menni nem is jutsz oda, Sztem kezdj el koncepciózusan gondolkodni és papiron játszani és kialakítani valami stratégiát, ami müködik is legalább papiron, mert eddig a legjobb döntésed az votl h nem mertél beszállni semmibe. (jó)Stratégia nélkül ugyanis biztos a bukás.

#205223 rbbj11 Előzmény: #205222

sztem igen szorosan követi a tözsdénket...10e-s hatinak megfelek a 300-310es ärfolyam, és korábban a spekik mértékétöl meg pär mäs fontos dologtól függöen 22.000 feletti hatinál 230-260as ärfolyam. Szoval teljesen a helyén van a mostani árfolyam sajnos. Kell a HUF magyar rv-t venni :)

#205222 Kissherceg Előzmény: #205220

Egyébként ennyire erős forintnak sem tudok semmilyen racionális magyarázatot, hiszen deviza hiteleseken kívül, senkinek sem jó. Megint irreálisan erős, mint 230alatt, de akkor is csak short pozi felvételekhez erősítették be a legények....

Egyébként nálam elmélkedés tárgya euro helyett a dollár vétel.

#205220 Euroman Előzmény: #205217

Köszönöm Herceg!

Én is utálom, hogy a nyugat így favorizálja ezt a **** bajnait és oszkót...

Nevessetek ki, de ha a hiradóban bármelyiket meglátom, felteszem a fejemre a jó kis sony dj fejhallgatómat (ami nincs olyankor bedugva sehová, de jól szigetel), hogy ne halljam a hazugságait és ha igazán rossz a kedvem, akkor a melegítőgatyám is letolom és a képernyő felé tartom a csupasz seggem....

Tudom gyerekes, de nekem akkor is jólesik...

Nem tudom jön-e hozzánk látogatóba (Győrben a napokban volt), de ha eljönne, én biztosan odamennék, és kiabálnék egy pár szaftosat....pedig az elmúlt 20 évben nem tettem, úgy látszik midlife koromra hülyülök meg..:)

#205219 Euroman Előzmény: #205214

Sziasztok!

Köszönöm a sok baráti és hasznos hozzászólást.

Igen, ezért IS nyitottam ezt a fórumot, de azért is mert itt időről időre leírom amit gondolok, ami velem történt.

A kérdésekre a válasz, hogy igen cashben van, nincs tőkeáttét (egyszerű "paraszt" biznic, kint dolgozóktól apránként összevettem, persze a valódiságot profival ellenőriztem). Tehát határidő nincs, csakhát korábban havonta, 2 havonta volt egy jó kiszálló, most meg marhára beszorult 270 alá. Visszaváltási kényszer sincs, mert kb. 6 hónapi életre való huf-ot meghagytam, meg a havi jövedelem is huf-ban keletkezik, tehát spórolósan meg lehet élni. (Mondjuk a legalján tudnék még egy pár ezret bővíteni...javíthatatlan vagyok...:) )

Évekig azért nem lenne jó benne lenni, mert szerintem idén még lesz 250 körüli, alatti beszálló, és akkor jó lenne, ha lenne miből beszállni, és nem kellene azt eur-ban végig ülni. Én most csak emiatt az árfolyam és összeg beszorulás miatt vagyok ideges..2008 nyarán nem voltam ideges, mert tudtam, hogy a 230-240-es beszálló mindenképpen jó lesz...ugyanígy 2008 október-december 255-268-as beszállóim voltak, és az is elég hamar jó lett, ráadásul nem is inogtam meg túl hamar...2009 júniusi beszállók már nem lettek jók, de volt miből leátlagolni, így szeptemberre pénzemnél voltam...októberi beszállók november eljére nagyon jók lettek, és a novemberi beszállók is december elejére, csak akkor alig táraztam ki, mert januárra komolyabb esést vártam...na ez nem jött be, és a januári jó beszállókra már nem volt eszköz, ugyanúgy ahogy most sincs...ha az eur is ment volna a usd-chf párossal a huf ellenébe, akkor február elején legalább egy 285-ös kiszállónal kellett volna lenni. De sajnos ez az átkozott csak 272-ig ment, azt meg nem ítéltem jó kiszállónak...persze utólag már az lett volna, persze csak egy részösszegnyi swingre...és sajnos a csúcsok is egyre lejjebb jönnek...stooq-on nézem 1-3-5 hónapos időtávra, van itt fej-váll, ford. fej-váll, duplaalj meg minden, de összességében egy eur gyengülő trend látszik...ezt a cikket az erős 265 támaszról én is olvastam, remélem igazuk van...na az meg hogy a zloty 14 hónapos csúcson van az is egy vicc....bár ahogy nézem az olyan 2008 novemberi árfolyam, és a huf is akkortájt 265nél volt, mert 300bp-s kamatmelés után pár napig 255 volt, aztán szépen elment 265-270-ig.

Más: Hagyónak jól rálépnek a tökére remélem:

http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20100306/hagyo_nokia_dobozban_kapta_millioit/

Mire jó egy nokiás doboz:))) Ha sikerül visszaváltanom én is kipróbálom :)) persze nem adom hagyónak...

Re: még hogy rettegni az EURban....

#205218 Balázs István Előzmény: #205056

Most olvasom csak a topikot, suby, ez szép volt!....

Mélyen egyet tudok érteni, EUROMAN, szorítok!

#205217 Kissherceg Előzmény: #205214

Én meg egyetértek Robbajjal és Sanguissal, választások után mszp demonstrációt fog tartani a tőzsdén és Ftban, hogy őket mennyire szerették és mennyire nem jó, hogy vesztettek, iletve ez a "nyugat" reakciója. Kizárólag ennek tudom be, hogy a magyar piacot ennyire túlhúzták, mert ezzel is a kilábalás t és a stabilitást akarják sugallani. Választásokig gyengülésre nem számítok, utána pedig csak annak a mértéke kérdéses szvsz.