Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: Nyitó

#205213 rbbj11 Előzmény: #205151

bocsi, de én azt nem feltétlenül javaslom.Bár vannak rajta okos dolgok, de véletlenül se hagyatkozz arra a pozibelépőknél, amit ír... (l. pl. Fonterősödés, ami folyamatosan ellenkező irányba megy, de még sorolhatnám. Voltak jó időszakai, de most nem az van).

Az általános érvényű írásokat viszont érdemes ott olvasgatni.

#205211 rbbj11 Előzmény: #205118

ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem vagy egyedül az elképzeléseddel, és nem csak 1-2 ember látja és várja, amit te

#205190 Amatoregy Előzmény: #205151

Euroman,

nekem az jött le, hogy a Ft-ot kp-ben átváltottad, eur-ra. Jól értem?

Ha igen akkor ne siránkozz!

- Nem tőkeáttételes pozíció

- Nincs lejárata.

Ergó mindenféle veszteség számítás csak arra jó, hogy magadat idegesítsd vele.

Van cash és kész. Ha visszamegy akkor visszaváltod.

Addig meg keres egy őrült bankot, aki eur betére 4 % körül fizet (már lassan több mint a ft) és ülj nyugodtan...

#205151 Waszeitung Előzmény: #205047

Ezt a topikot azért nyitottad hogy más is hozzászólhasson,így megteszem én is:szval nem tudom hogy a deviza melyik ágát műveled,forex,certi vagy csak szimplán bevásároltál,de ahogy írod a műfaj érdekel,de nem saját kútfőből meritesz,hanem másokra hagyatkozol,ebben a szakágban nem biztos hogy ez hozza az eredményt.

Mások ezt sztem meg fogják erősíteni,én úgy gondolom hogy a deviza a legingoványosabb terep amit választani lehet van előtte pár lépcsőfok,így talán érdemesebb lenne már csak a sikerélmény miatt is velük tevékenykedni,bár a könnyű kenyérkereset távol áll most mindtől...

Ha mindenáron kereskedni akarsz akkor keress egyszerűbb instrumentumot,bár a tipp lehet elcsépelt,de egyszerű és nagyszerű,a magyar piacon az Oti lehet ilyen....és ne az ésszerűséget keresd ezen a piacon mert az alapján már régen csődbe ment volna mki,én pl ezt a részvénypiaci ralit gyakorlatilag végigshortoltam,így némi tapasztalattal rendelkezem hogy mit nem kellett volna :D

Szval a lényeg:keress kevésbé kockázatos instrumentumot,több lépcsőben szállj be és oszd meg az erre való tőkédet,akkor bővíts ha nyerőben vagy,ne menj dühből szembe a piaccal hogy:"már régen 300felett kellene járni",mert a 266 euro nem a valóságot jelöli és nem lepődnék meg ha akár 250 alá kerülne már csak a hecc miatt is...

A TREND legyen veled és javaslom DLPH blogját tanulmányozni (bár nem ez a reklám helye),az iszapszemű rája megjárta már többször a hadak útját,sok olyan gondolat olvasható tőle ami hasznodra válhat!

Sok pénzt és ráncmentes homlokot!

Re: nincs cím

#205120 rbbj11 Előzmény: #205113

260 legyen az utolsó, végső stopod. Ha az alá megy, akkor tényleg mehet 250re. De ez csak egy tanács

#205118 rbbj11 Előzmény: #205102

olvashattad tőlem is, hogy komoly gyengülést várok választások környékén...nem sanguis az egyetlen mohikán ebben. Sztem ha szétnézel, még párunktól olvashatsz hasonlót.

#205116 Sanguis Előzmény: #205107

Nincs itt semmiféle zloty mizéria. Csak a carry "végzi a dolgát". És ez "életveszély" a forintra nézve. Ezért mondtam, hogy ha a jobbik lesz a befutó, akkor olyan menekülés lesz a forintból, hogy mindenki csak pislogni fog. Ezért felelőtlen politika a FIDESZ részéről amit csinál, vagyis, hogy előre beharangozza a 2/3-os többségét nemzetközi szinten. De mi mást lehet várni tőlük a buta nagyképúségen kívül?

ha nem szálltál ki a kép…

#205113 Suby66

ha nem szálltál ki a képzeletbeli stoppnál - úgy érzed, ki kell ülnöd.

vagy kiülöd és nyersz, vagy lenullázódsz és lenyeled a maxikakszit.

és közben megőszülsz, és kiábrándulsz, és felhúzod a Martens bakancsot és embereket versz.

vagy....

kigondolsz valamit (más befektetés, vagy másik végső stop - tényleg az uccsó - ,vagy más biznic megoldás ami pénzt hoz, vagy kiszálsz és lemelózod és soha többet nem csinálod, vagy....)

és cselekszel.

és boldogabb leszel, mert úgy érzed a kontroll újra a kezedben van. :)

én a saját középtávú kp …

#205109 Suby66

én a saját középtávú kp jurómat nem bántom, max majd ha az arany unciát 1000 USD alá nyomják, veszek kicsit ...a középtáv az 1-2 éven belüli nekem.

a középtávú juróm másik része földgázban van, ETFben 2x tőkeáttétel (most sacc 20% veszteségben), de ezt kiülöm (max 40% minusznál szállok majd ki, de a beszállóm az 5 éves minimum közelében volt, szal arra spekizek, hogy felmegy) - mert nem sietős, kb. nyárra vagy késő őszre várom a nagyobb mozgásokat

rövidtávon, 6 hónaposon belül, HUFos a portfolióm (én sem hiszek a HUFban, ezért csak rövidtáv). DKJ, MNB, osztalékozó rv-k

DT-re pedig ezek a fedezet.

ui. sztem elég necces kp EURból ki-be ugrálni, túl nagy a spread (sokat veszítesz a beváltásnál). szintúgy az aranynál.

#205107 Euroman Előzmény: #205103

ezt én is így gondolom...de ha a képzeletbeli stop működne, akkor már rég életbe lépett volna, mert sajnos jelenleg is 1M rajta a bukó, ami bár a 2008-as bukónak csak töredéke, de a család jelenlegi helyzetéhez képest viszont nagyon sok...én jelenlegi eszem szerint 280-nál már dalolva eladnám, de ha tényleg 250 lesz (nyilván nem egyik napról a másikra, de én exit stratégiában nagyon gyenge vagyok), akkor azzal a 2008-as veszteség megduplázódna.

Ezt az egész zloty mizériát nem értem...hogyan lehet egy mély recesszióban lévő országot és egy recessziót elkerülő, jóval egészségesebb gazdaságot egy kalap alá venni?

#205104 Sanguis Előzmény: #205102

Mert be fognak rosálni a jobbik nagyarányú választási eredményétől. A FIDESZ okostojások már most úgy tárgyalnak Brüsszelben, hogy övék a 2/3. A sötétség nagy úr.

a lényeg hogy tartsd mag…

#205103 Suby66

a lényeg hogy tartsd magad az eredeti tevhez (ha volt) és max akkor szálljál ki, amikor vagy elérted az elképzelt nyerőt (vagy felljebb nyomod a stoppodat, ahogyan a profik teszik) vagy elérted az elképzelt vesztőd (kiüti a stoppod).

szal számold ki a maxi veszteséget, amit elbírsz és állítsd be a stoppod ezek szerint (ne a TA vezesen, mert a profik tudják, hogy hova rakják a pánikos TA-zók a stoppokat). ha nyerőben leszel max told felfelé a stoppodat.

tökmindegy hogy kp vagy rv vagy hati....mind ugyanúgy kezelhető.

ui. én a jövőbe nem látok, amit a múltkor leírtam csak egy profi tréjder véleménye volt (nem is biztos, hogy igaz).... de ez nem kellene, hogy befolyásolja a véleményedet és elbizonytalanítson. max infót kaptál, hogy egy másik ember hogyan gondolkozik.

#205102 Euroman Előzmény: #205100

engem ez komolyan érdekelne, hogy mire alapozod ezt?

mindenki azt mondja, ha politikai stabilitás lesz, és legitim kormány (bajnai nem az, a kutya sem választotta meg), akkor fog csak igazán erősödni a forint.

TE viszont komoly gyengülést jósolsz. A guta megütne, ha 4 hónapig őrizgetném, és aztán a nyerő előtt szórnám ki...viszont én most nem érzem, hogy akár csak 280-ig is elmenne, mert ha az ország valós helyzetét néznék, akkor a bux sem tarthatna ott, ahol van.

az elképzelésedet ne add fel

#205101 Suby66

What Every Trader Needs to be Successful

1.A method. Any time you enter or exit a market, it must be for a predetermined reason that will also apply in the future.

2.Discipline to follow the method. Without discipline, you really have no method in the first place.

3.Experience. The School of Hard Knocks is the only school that will teach you the emotional aspects of investing, and the tuition is expensive.

4.Acceptance of responsibility. Don't blame the news, "insiders," "floor traders," or "THEM" for your losses. Accept responsibility, and you will retain control of your ultimate success to the extent that the market allows.

5.Accommodation of losses. The perfect trading system does not exist, so your method must deal with taking losses.

6.Acceptance of huge gains. When the big winner finally comes along, you need the self-esteem and confidence in your method to take all that it promises.

#205099 Sanguis Előzmény: #205094

Mert ez ami ma volt közel sem nevezhető tőzsdézésnek. Megint pár szélhámos- és ez szó szerint - játéka volt.