Nyitó
EuromanÜdv! Mi nem nagyon férek bele más fórumokba, ezért nyitottam saját nevem alatt egyet.
Jobban érzem magamha sikerül kiírnom magamból a gondjaimat, mert amúgy nincsvel megbeszélni. Ha nem felel meg a fórum az elvárásoknak, akkor Kissherceg, mint Gazda úgyis törli majd.
Ha nem ír ide más, az sem baj, viszont ha írhatok, az nekem úgy könnyebb, és talán másnak is tanulságos lesz, az amiket beírok. Blogot nem akartam, mert annyi okosságot nem tudok mondani, ami azt megtöltené.
Szóval a mai naphoz mindenkinek őszintén gratulálok, akit illet.
Én szokás szerint ülök az eur-ban, és attól rettegek, hogy beesik 265 alá. Mert akkor állítólag egy sávnyit, kb. 15 Ft-ot menne lefelé, kb. 250-ig, és akkor végképp reménytelen lenne a helyzetem.
2008 óta semmilyen kockázatos dologba nem mertem, merek és nem is fogok merni belépni, mert azt a veszteséget nem tudom mentálisan feldolgozni. Ezt nem gondoltam kockázatosnak, de mégiscsak az, sőt bukót is termel szépen, még ha eddig nem is realizáltam. Ráadásul totál illikvid, legalábbis úgy ahogy én csináltam, teljesen cash-ben.
Már tavaly nyáron is volt egy rossz szériám, amikor nem tudtam kiszállni, sőt szeptemberben amikor hetekig 271 volt folyamatosan rávettem, aztán október 23-a előtt, mikor 264 lett, csak lestem. Szerencsém volt mert november elején ki tudtam szállni, de aztán november közepétől december elejéig megint vettem. Ennek egy részétől december 10-e körül megváltam, de mivel akkor 280-ig is elment, bíztam a 290-ben. Most gyakorlatilag 3 hónapja be vagyok fagyva és elég rossz érzés látni, hogy minden más hozna. És ha ki is tudnék szállni, akkor se mernék már se kötvénybe, se részvénybe belépni, mert mindegyik óriási emelkedésen van túl.
2008 júliusáig egész jól ment, és akkor egy óriási pechszériába kerültem. Ráadásul szeptember elején abba akartam hagyni, de sajnos egész október végéig csináltam. Akkor úgy döntöttem, hogy szünetet tartok, rendezem a gondolataimat. Hát ez a szünet immár másfél év lett...és sajnos egész nap a gép előtt ülök, mert a munkám is odaköt, és közben folyamatosan a gazdasági oldalakat nézem, mert más nem érdekel. Csakhát semmi hasznom nincs belőle. Mondták már, hogy bízzam másra a pénzem, de annyira bizalmatlan lettem, hogy ezt sem teszem meg. Szóval ez nemcsak anyagilag de lelkileg is elég kilátástalan helyzet. Na most röviden ennyi...
A célom az, hogy más ne kövessen el ilyen hibát, mint én. Ha valami történik velem, cvagy sikerül valamerre egy kicsit is elmozdulnom, akkor azt pár sorban mindig tudatom. lehet, hogy önzés volt ezt a fórumot megnyitni, de máshol nem akarok offolni, és itt magamat is vissza tudom majd olvasni, és talán meglátom, hogy hogyan változott a dolgokról a véleményem.