http://www.sg.hu/cikkek/72801/a_satan_iranyitja_a_jatekfejlesztoket
Először morogni akartam, h nix felirat, de érthetően, tisztán beszél.
:)
A tudás, istené - ez meg egy afféle, vallásos topik lenne, vagy mi ...
Tehát vitázzunk, tehetségünk szerint!
;)
Remélem nem volt még, vallásukban érzékenyek ne nézzék. :)
Még nincs kiforrva a történet, kevés a tudás:)
Már értem, mire értetted, amit értenem kellet volna elsőre!
Most pedig hallgatlak ...
Te hogyan látod?
Ez a besorolás, hogy ortodox, cionista és neológ szemlélet. Ezek voltak a választási lehetőségek elvileg a szerző szerint a zsidó vallásúak számára.
Identitásra pedig, hogy most zsidóság nemzet, vallás vagy mindkettő. Ennek boncolgatása is megér egy misét.
Melyik szemléletre és identitás tudatra is érted?
Sajnos, nálam ez így kusza ...
Igen igaz amit írsz, csak nagyon érdekes volt ezt a szemléletet olvasni a zsidó vallásról és identitás tudat változásról. Mindegyik vallás hasonló alapokon nyugszik, benne van az asztrológia is, de sajnos nem vagyok vallástörténész:)
Szerintem minden vallásnak van alapja.
Tudom, hülyeségnek hangzik de mindjárt leírom mire is gondolok.
Az összes vallásban benne van a jó és gonosz örök harca, ahol a véget nem érő küzdelmük soha nem záródhat le. Ilyenek az emberek. Ilyenek vagyunk mi. Ha valóban fellép egy "gonosz" a történetben akkor feltétlenűl megjelenik az ellenoldal képviselője is. Hogy éppen melyik van hatalmon az mindíg azon múlik, az ember, hogyan viszonyul hozzájuk.
A zsidóságról és cigányságról esik legtöbbet szó az utóbbi időben. Általánosságban. Sajnos. Az én gondolatmenetem szerint mindíg az ember az, aki választ. Az ember az, aki megválszthatja az élete útját. A többi csak a környezet, amit az ember formál maga körül a maga formájára.
Az élet szerintem egy olyan játék, ahol biztos, hogy nem nyerhetsz, döntetelnre sincs esélyed és ki sem szállhatsz ...
A zsidóságra talán leginkább jellemző Nahum Goldmann megjegyzése, aki a következő módon ítéli meg saját népét:
„Több vagyunk, mint egy nemzet, vallás vagy civilizáció, mindez együttvéve vagyunk, s ezért nincs a földön még egy nép, mint a miénk.”
milyen liberális, szabadelvű, emberi egyenlőségben gazdag mondat
Marx:
„Mi a zsidóság világi alapja? A gyakorlati szükséglet, a haszonlesés. Mi a zsidó világ kultusza? A kufárkodás. Mi a világi istene? A pénz.”
Ennek a tragikus történetnek talán nem kellett volna így alakulnia, hiszen a nem is oly távoli korokban a zsidóság előtt három valódi alternatíva kínálkozott, melyek a következők voltak: az ortodox, a neológ és a cionizmus irányzatai. Másképpen: lelki, szellemi és anyagi irányok. Még másképpen: asszimilációs, emancipációs és harci irányok. Sajnos ma már látjuk, hogy a zsidóság - akarva, akaratlan -, beteljesítve ezzel történelmi küldetését, egyértelműen ez utóbbi utat, vagyis a cionizmus, anyagi, harci útját, az egész emberiséggel szembeni globális konfliktus útját választotta.
http://kuruc.info/r/9/55876/ szintén a támakörhöz tartozik.
ez is érdekes elmélkedés - http://kuruc.info/r/7/56049/
miket találok ma :D
http://kuruc.info/r/7/56134/ hosszú, érdekes írás.
Ezt akartam leírni én is erre. :)
Mindet lehet tömören megfogalmazni, és azt tovább bontani.
A 10 parancsolat, és az egész Biblia, de az összes többi Szentírás is, ennek a két utasításnak részletes kibontása.
Én nem tudok neked mondani, mert nem ismerem a vallásokat. De az én Uram nekem azt tanította, ha megütnek jobb felől, tartsam oda a bal orcámat is.
És hogy a gonoszt jóval győzzem meg. És még sok ilyet tudnék neked mondani, de ahogy megismertelek, ismered ezeket.
Pont az a szép a kereszténységben, hogy nincsenek jók és rosszak. Vannak bűntelenek (megtértek), és bűnösök. És nekem, mint bűntelennek, célom, hogy megismerd ezt az állapotot, mert hitem és SZEMÉLYES!!!!!! tapasztalatom alapján ez sokkal jobb.
De tenni érte nem tudok. Csak az Uram tud megszabadítani. És ha te nem akarod ezt, mert nem látod be (vagy át), hogy ez jobb lenne neked, nekem semmi jogom és eszközöm ahhoz, hogy téged erről meggyőzzelek. Elmondom, bemutatom, aztán ez vagy megtetszik neked, vagy nem.
Jézus is járt-kelt mindenfelé. Aki odajött, annak beszélt Isten országáról, a bűnről, az emberi lét értelméről. Aki nem jött oda, annak nem beszélt. Ez nem erőszak, nem kötelező. Kifejezetten szabadon választott. Választhatsz, érdekel-e egy jobb élet, vagy nem érdekel?
És én nem vagyok jobb vagy rosszabb, mint más. Te sem vagy sem jobb, sem rosszabb mint más. Legalábbis ebből a szempontból.
Én azt tudom mondani, és ezt látom és tapasztalom, akik a környezetemben megtértek, mind azt mondják, most jobb nekik, mint előtte. És miért hazudnának, így elhiszem. És azt is hiszem, neked is jobb lenne az életed. De ha nem akarod, ...