Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Tanulságos esetek

Re: tőzsdemesék :D

#30129 Kardj Előzmény: #30123

igen ezt egy másik oldalra irtam először

Nem csak másik TOPIKBA egy nagyon jó fej emberke honlapjára aki azóta "eltünt" :D

tőzsdemesék :D

#30121 Kardj

Első trade -m egyike!!

Humet és a követő stop.

Miután kellően sokat buktam a phillel, valahogy jó lett volna visszahozni a pénzt. A brókerem "elég sokat" segített.

Egy két mol , otp üzlet után amivel visszhoztam kb. 1-2%-ot, valami más kellet másra vágytam :-)

Egy december végi napon mikor mol longban csücsültem egy óvatos kérdést tettem a bróker felé: TE figyú ez a humet ez mi??

Válasz az szar semmi halott cég.

Mikor már másodiknapon ment 20%-t ismét kérdés BE kéne ebbe szálni nem, cseréljük le az éppen zuhanó molt humetre. Válasz: Hááát én nem tenném mert szar.De azért csak tedd meg jött az elhatározott válasz!! :-))

Kaszinó következett full tőke humetbe. Marha nagy mákom volt sikerült még vagy 2-3 napot kifogni napi 20%-l.

Ekkor használtam a követő stoppoot úgy hogy az előző napi záró vlt az eladási ár és felette kb+ 10%-al az aktiválási. Egyszer csak kivágott a stop, szerencsére így megmentettem a hasznom, majd azt hiszem kb 2-nap múlva vissza vettem a humi-t és még egy körre befizettem.

Mondanom sem kell szerencsém volt és így sikerült a bukómat ill. amég egynéhány %-t hozni rajta!!! na jó összesen a bukó és ezen nyerő után kb +65-70 %-ban álltam, de öregedtem vagy 1015 évet a hét alatt úgy hogy ettől óvok mindenkit, h mindent egy lapra tegyen föl!!!

azért kíváncsi lennék va…

#16403 Kugli

azért kíváncsi lennék valami statisztikára mennyivel ugrott meg az értékpapírszámlák mennyisége mondjuk november óta!

Re: nincs cím

#16402 big-ebuy Előzmény: #16391

jó magam is 2éve augusztusba kezdtem semmi ta ,semmi tudás némi könyvtől eltekinve amik semmit nemértek.....

innentől végig bukó,hati,otp stb mint sokan másik is a lecsorgásba ....én se tudtam mi is vérmedve ,mi ez a hatalmas volatilitás a piacokon ...hogy kell ezt sikeresen lekereskedni....

ta kezdem érteni 70%ba már képbe vagyok sztem...ez fontos...enélkül halál és most nézem csak 1bő hónapja nem csoda buktam ennyit....

tanulság részemről:

-medvepiacon kis pénzzel kell nyomni....naggyal csak nagyobb trendfordulóknál kell adni -venni .....de kikell bírni 50%esést tőkére

-piac árazza a gazdaságot keményen

-mikor nemtudom irányt ...ellenpozi....is kell ...előbb utóbb fordulhat(elég egy rosz hír(lásd a usa bank bukóját 1éve) kifuttattni jót.....én hibám a roszat nem mindig zárom és ez középtávon jó .....ebbea rallyba tőke kell hozzá

-nagyobb trendforulóknál figyelni...

-rv-k túladottak elméletileg ha leesünk naposon túladottra sztem jó beszálló nagy pakkal....és türelem nem gond nem a alja IDŐ ÉS KILŐ EGY SZINTEN AZ TUTI (max extrém globális helyzetbe kockázatos nagyon)

- nem kell mindig kereskedni..ezt a ide-oda ugrálást aki 100%lekereskedi igen profi...szinteken venni-adni

-talán röv. ennyi

Mindenkinek sikeres trédelést!!!!

Sziasztok! Elmesélném é…

#16391 Kugli

Sziasztok!

Elmesélném én is a saját történetemet hátha valakinek segít valamit!

Én is mint ahogyan nagyon sokan válságban kezdtem el nyomni az ipart mint lelkes újonc(még mindig az vagyok) először elképzelni sem tudtam hogy müködhetnek a dolgok még most is nagyon sok minden kétséges számomra!

A lényeg az hogy októbertől az év végéig 120%-ot hoztam a kezdőtőkémet tekintve! Ennek nagy része a book rallynak köszönhető, hála érte!

Attól fogva azt hittem engem itt már semmi baj nem érhet itt követtem el ez első tipikus baklövést!

Elkezdtem otp-t vásárolgatni ami ugye rohamosan megzuhant 3300-ról 2600 környékén dobtam az egészet a fenébe megkaptam az első pofont!

Az egészben az a szörnyű hogy az azt követő rallyból teljesen kimaradtam, azt hiszem olyan nem sokszor fog előfordulni hogy vételi oldalon milliós tétel van az otinál!

Azóta kisebb nagyom vételek eladások, de oti megint majdnem megszívatott amikor 1200ig nyomták, de nem adtam szerencsére múlt héten megszabadultam tőle!

Most egy kis osztaléktúrát tervezek elsőkörben telekom aztán majd meglátjuk!

Végére pár tanács amit magam alapján szűrtem le:

-akármi történik soha ne hidd hogy valaki vagy ebben a forgatagban

-ne hagy magad befolyásolni olyannak akit nem ismersz

-kerüld a huhogókat

-ne legyen kereskedési kényszered,ne érezd hogy kimaradtál valamiből mindig lesz egy következő kör

És végül sok sikert Mindenkinek!

Re: A jó pap is holtig tanul!

#16002 BudFox Előzmény: #15279

Herceg - most már tudjuk hogy ki állt annak a hátterében :D

#15660 Atesz11 Előzmény: #15626

Én meg pont a bikapiac végefelé kezdtem el tőzsdézni.Persze akkor nem tudtam,hogy az a vége.1 hónap alatt 20%-os profit,örültem mint majom a farkának,nem kellett volna előre örülnöm,mint utólag kiderült akkor az is keresett aki nem akart.Halvány gőzöm nem volt milyen 1 medvepiac.Stopot ugye miért is használtam volna.Akkor még nem is voltam tisztában vele.A 2000 Ft környékén vett Pannenergyt 2007 végén eladtam kb 1500-on.Egyéb papírokkal dettó így jártam.Aztán 2008 kora tavaszán ráakadtam DLPH blogjára,azóta is olvasom.A pf-re talán ha 10szer írtam összesen;a viták miatt nem sok kedvem volt!:)Meg persze most ezt a blogot olvasgatom.Az október 8.-án indult vérengzésből nekem is kijutott rendesen.Hetekig kész voltam utána.

Rosszkor kezdtem,TA ismeretek nélkül.Nem volt aki a fejemre koppintson,hogy mit ne csináljak stb.Majd én megmutatom;aztán jött a medvepiac.

De a kedvem ezek ellenére nem ment el a tőzsdétől!

#15626 csapa Előzmény: #15527

Ez érdekes amit írsz.....s felettébb elgondolkodtató.

A Kezdők topikjában talán ki is fejthetnéd hogy ezt konkrétan hogy is alkalmazod, ha lenne rá egy kis időd.

http://stocklandyard.hu/forum/topic/52

Lehet ez egy tanulságos jó stratégia!

#15527 BudFox Előzmény: #15489

Röhögni fogsz...Stop -ot azóta se használok...:-)))

Inkább az a taktikám, hogy egy 40 -50 % -os esést is kibírjak....annyit veszek, vagy annyi kontraktus indítok.

Az rémiszt meg hogy beteszem a Stop ot..és 15 % ot bukok ha eléri...én pedig sokszor nem találom el a beszállókat...

#15489 csapa Előzmény: #15279

Basszus....akkor én kis pályás vagyok ezen a téren is hozzátok képest......ez megrémiszt.

Kezdőfiucska: Nem októberben hoztam össze a nyerőt, októberben kezdtem és év végéig jött össze három longból!

BudFox: Ezek szerint téged is megtanított akkor ezek szerint a bukó arra hogy STOP és STOP!

Azóta egyszer sem felejtetted el gondolom........

Az a legrosszabb az egészben, hogy baromira passzívvá váltam azóta......dupla fosós lett a faktor.......de majd csak ki keveredek belőle.

#15279 Kissherceg Előzmény: #15276

-70% teljes tőkére egy nap alatt :) Nem tudtam finanszírozni bux hatin 25%os esést sajnos, de egyszer majd elmesélem :)

Pontosabban csak 20perc alatt, nem kellett egy nap sem, kivédhetetlen volt...

#15276 Waszeitung Előzmény: #15225

Bakker abban az ominózus longos bulin én is benyaltam,tiszta happy hangulat volt,záróban beverték iszonyat,másnap is esett vagy 1000 pont körül pikkpakk,én sem hittem el a 2 nap alatti majdnem 2000pont esést :(

otp bukta

#15237 kezdofiucska

Én tavaly zakóztam szépet otp-n.

Mikor nyáron /7000 fölötti otpnél/ mindenki arról hadovált, hogy már 6000 alá nem megy, akkor én úgy gondoltam, hogy igen és azt feltételeztem, hogy 5900-at törni fogja, akkor a 2006-os mélypontok, 5200 felé majd megfogják. Ennek megfelelően 5900 alatt sávosan vettem, egész 4700-ig. A greg napon szépen beragadtam vele, de elhatároztam, hogy beleülök és kivárom, míg visszamegy.

Bírtam még 3000 felé is tavaly ősz vége felé, 1000 db részvénnyel ragadtam be, egy nap indítottam ugyanannyi db-bal daytradet és valahogy elbénázhattam, mert a ker. rendszer más bekerűt szórt ki, mint én akartam, aztán végül kiszórtam ott a másik 1000 db-ot is. Egy kisautó ára úszott el ezzel a mókával, aztán persze még űbereltem sokmindennel, azóta is ezeket próbálom ledolgozgatni...

#15233 big-ebuy Előzmény: #15225

na én pont így jártam....vettenm otp 2500-2300 esett beshortoltam egy idő után fedezetként kísérgettem ...9800nál nem néztem ta meg ritkán amúgy is ....nem vettem észre dupla alj, meg túladott erre nem zártam ...mint kezdő nézek azóta mert nem zártam ,nem hittem ekkora rallyiba se ta nem néztem ..most nézem 4 napja de már késő..igaz tőkére jól vettem fel hatit és nem nyitottam rá többet.....lassan fordul 12400körül de már kiülöm és megvárom a korrekciós szintet ....bár most elég nehéz lesz mert erősek a hazai papírok de LONGGAL KEZDEM PÓTOLNI BIZONYOS SZINTEKEN ..OTP .....esetleg újabb short .....KEZDŐKÉNT MINDENFÉLEKÉPPEN ÓVATOSAN MERT MÉG VAKMAKJOM IS ÍRTA TEGNAP OLYAT HOGY TANÍTJA PIAC....TA tudni kell nagyon ,,..netről lehet tanulni meg élőbe ......jó kereskedést

#15225 BudFox Előzmény: #14669

Én is írjak ?....

oké írok valami szépet én is :

Tavaly Október 11 -én...azthiszem akkor volt....Herceg tudja..pontosan :D

Elég szép haszon összejött már a Bux0812 -vel..longolgattunk, shortolgattunk..persze csak kevés kontraktussal, mert még tanulni kellett..

17600 nál jártunk már délután..egy longot indítottam...

és emlékeztek biztosan...zárás előtt fél órával elkezdett esni +7 % -ról...de nagyon....

átment minúszba.... felfüggesztés..és még a záró szakaszban is esett...-15 % -on állt meg ha jól emlékszem..

Herceg -et is felhívtam..ő sem akart hinni a szemének.

Másnap ugyanúgy esett...azthiszem a nyitáskor már lement a - 15 % -ra..aztán ott sokakat likvidáltak..de szerencsére délután visszajött picit..

És hétfőn emelkedett jó sokat... úgyhogy a longom éppenhogy kitartott..vagyis a fedezet.

és még igy is elég nagy bukóval tudtam csak kiszállni..

A tanulság ? :

- Határidős kereskedésnél rakjatok stop -ot.

- Egyszerre csak kevés kontraktussal dolgozzál...és ha nem jött be akkor ne nyissál rá újabb tételeket....csak amikor már biztos vagy a dolgodban.

- Csak annyi konrtaktussal dolgozzál hogy még egy ilyen nagy...30-40 % -os bukást is át tudjál vészelni..ha netán mégse raktál be stop -ot - (ejnye :D)

- Csak ott lépjél amikor valami támaszhoz érkezik a BUX - és onnan fordul..tehát ne a bollinger közepén nyissál, mert onnan kissebb az esély a győzelemre.

- Kontraktust maximum ennyit nyissál : Megnézed mennyi pénzed van a számlán..kiszámolod hogy maximum mennyi kontraktust tudnál indítani, és ezt elosztod 5 -el...maximum 4 -el.. és kész.

Na ezek jutottak eszembe...aki kezdő csak óvatosan az elején.