Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A jó pap is holtig tanul!

BudFox Előzmény: #14669

Én is írjak ?....

oké írok valami szépet én is :

Tavaly Október 11 -én...azthiszem akkor volt....Herceg tudja..pontosan :D

Elég szép haszon összejött már a Bux0812 -vel..longolgattunk, shortolgattunk..persze csak kevés kontraktussal, mert még tanulni kellett..

17600 nál jártunk már délután..egy longot indítottam...

és emlékeztek biztosan...zárás előtt fél órával elkezdett esni +7 % -ról...de nagyon....

átment minúszba.... felfüggesztés..és még a záró szakaszban is esett...-15 % -on állt meg ha jól emlékszem..

Herceg -et is felhívtam..ő sem akart hinni a szemének.

Másnap ugyanúgy esett...azthiszem a nyitáskor már lement a - 15 % -ra..aztán ott sokakat likvidáltak..de szerencsére délután visszajött picit..

És hétfőn emelkedett jó sokat... úgyhogy a longom éppenhogy kitartott..vagyis a fedezet.

és még igy is elég nagy bukóval tudtam csak kiszállni..

A tanulság ? :

- Határidős kereskedésnél rakjatok stop -ot.

- Egyszerre csak kevés kontraktussal dolgozzál...és ha nem jött be akkor ne nyissál rá újabb tételeket....csak amikor már biztos vagy a dolgodban.

- Csak annyi konrtaktussal dolgozzál hogy még egy ilyen nagy...30-40 % -os bukást is át tudjál vészelni..ha netán mégse raktál be stop -ot - (ejnye :D)

- Csak ott lépjél amikor valami támaszhoz érkezik a BUX - és onnan fordul..tehát ne a bollinger közepén nyissál, mert onnan kissebb az esély a győzelemre.

- Kontraktust maximum ennyit nyissál : Megnézed mennyi pénzed van a számlán..kiszámolod hogy maximum mennyi kontraktust tudnál indítani, és ezt elosztod 5 -el...maximum 4 -el.. és kész.

Na ezek jutottak eszembe...aki kezdő csak óvatosan az elején.