Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

VAR

#1512224 matgab Előzmény: #1512222

több helyen, pl. itt.
https://www.facebook.com/CalebNoe.TV/videos/croati...

Bár a videokon olyat nem láttam, ahol megvárták volna amíg a portugál csávó fejéhez lévő hozzáérést is mutatnák. Pedig hát azon lehetne látni, hogy a két hullám magassága mennyire eltérő.

Gyakorlatilag a FIFA oda jutott, hogy totál elcsalják az egész világbajnokságot. Ezt csinálták már 2002-ben óta. Bár kétségkívül 2002 óta most a legnagyobb mértékben.

Aprópó, jegyezzük fel az újabb 1:1-es telitatlálatom is...

VAR

#1512220 matgab Előzmény: #1512210

Azért hozzátenném, hogy a horvátoknak igaza van a VAR szídásával kapcsolatban.

Amilyen tizit kaptak a portugálok, azt a kedvezményezett csapatok ellen soha nem fújták volna be.

Ugyanakkor a horvátoktól meg elvették az utolsó góljukat, mert hozzá ért a horvát játékos haja, amit semmi más nem érzékelt, csak a labdában lévő nagyon érzékeny chip.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor máskor nézik ennek a chipnek a jelzéseit, mert egyedül egy másik csalásnál az EB-n, amikor a németeknek akartak befújni egy tizit a dánok ellen akkor láttam.

Pedig sokszor lehetne ezt a chip-et nézni, hogy ért-e labdát a védő játékos a szabálytalansága előtt pl., De ilyen esetekben nem nézegetik, csak akkor amikor egy marketing szempontból kedvezményezett csapat javára kell ítélni.

Ráadásul a horvátok esetében a labda mozgásán egyáltalán nem lehetett látni a labda mozgásának pörgésének változását. Úgyhogy azt, hogy jelzett-e a chip valakinél valamit, azt épp bemondásra kell elhinnie a világnak. Arról nem is beszélve hogy azon a grafikonon amin a chip kilengését jelzik előtte és utána is lapos volt a görbe, pedig tizedmp-ekkel később a portugál védő is hozzáért a labdához. Annak a sokkal erőteljesebb hozzáérésnek a kilengését miért nem lehet látni az ábrán??

Na mindegy, egyértelmű, hogy egy kedvezményezett csapatot akár 2-3 góllal is támogat a FIFA/UEFA maffia... #csakalove

a nőkön veri el a port

#1512219 matgab Előzmény: #1512210

https://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2026/2026/07/c...

Csaknem 25 millió forintot nyert egy Pest vármegyei Tippmix-játékos

A fogadó 3527.50-es összszorzót ért el, miután helyesen tippelte meg a Spanyolország–Ausztria mérkőzés első félidejének pontos eredményét, a Portugália–Horvátország találkozó végeredményét, valamint a Svájc–Algéria meccs kimenetelét és gólszámát. Utóbbi találkozón Svájc 2–0-ra győzött, ezzel vált teljessé a nyertes szelvény.

Valaki megjátszotta a tippjeimet? :-)

foci VB 2026

#1512209 matgab Előzmény: #1512186

Spanyol - osztrák és a Portugál- horvát meccsek telitalálatok lettek.

A Svájcot este majdnem átírtam 2-0-ra, de aztán mondtam, hogy mindegy most már nem írok a fórumon sem, akkor hagyom 1:0-on.

Mai tippek:

Ausztrália - Egyiptom: itt Egyiptom egy sötét ló nekem és talán Ausztrália is. Mindkettő egy jobban védekező, de közepesen gyenge csapat, valószínűnek tartok egy viszonylag gólszegény mérkőzést. Tippem legyen 1:1 (de lehet 0:0, 1:0, 0:1, is). Továbbjutónak Ausztráliát gondolom amúgy.

Argentína - Zöld foki szk. Legyen bármilyen szimpatikus is egy kis csapat szereplése (a zöld fokiak amúgy nem is nagyon azok), de egy Messivel felálló Argentína ellen nem lesz esélyük. Körömszakadtuk védekezni fognak, de nem lesz esélyük. Messi pont az ilyen csapatok ellen brillírozik a legjobban, tőle gól vagy gólpasszt várok és legalább 2:0-ás argentín győzelmet. (Messi amúgy sem eshet ki a döntőig).

Tippem 2:0

Kolumbia - Ghána: 2 ellentétes típusú csapat. Nem kiemelkedő csapatok, de ez azért már a jó kategóriájúak. Tippem 1:1

És még azt is megtippelném, hogy Ghána fog vezetni és Kolumbia egyenlít a 85. perc után valamikor (+85).

Bárki továbbjuthat, de hajrá Kolumbia!

foci VB 2026

#1512189 TrendMan Előzmény: #1512186

Úgy látom nagyon hasonlóan tippeltünk a tegnapi nap folyamán.

A Szenegál - Belgium egészen elképesztő volt, a belga kapitány a 80. perc környékén már egy papírt írogatott, szerintem a lemondását fogalmazta meg.

Általános tapasztalat, hogy amelyik csapat (általában afrikai) az elején erősen kezd és vezetést szerez, az nem tudja átmenteni ezt a mérkőzés végéig.

Mind az angolok, mind a belgák szarul játszottak és semmi mást nem csináltak, mint felpörgették a játék ritmusát és úgymond 'káosz-pillanatok' során értek el gólokat a mérkőzés vége felé.

(Ez a Chaos-Momente kifejezés még Dárdai szókincséből származik abból az időből, amikor a Herthánál vezető edző volt.:-)

Kongó nekem egyébként nagyon tetszett.

foci VB 2026

#1512186 matgab Előzmény: #1512169

A tegnapi nap tippjeit is sikeresnek ítélem meg, bár ezek az afrikai csapatok többet mutattak , mint vártam.

Anglia a bekapott gól után szenvedett és nem igazán volt hatékony, de Kane végül duplájával 2:1-et hozott , míg az én tippem az volt, hogy Kongó nem talál be (2:0).

A Szenegál Belga meccsen 2:0-ra vezettek már az afrikaiak és a 85. perc környékén - rápillantgatva a belgák impotens játékára már azt gondoltam, hogy ezt a fogadást elbukom, de a belga csoda segített , 2:2-re felhozták az eredményt. Ilyen fegyelmezetlenséget, figyelmetlenséget az afrikai csapatok simán össze tudnak hozni, no meg a magyarok persze. Normál európai csapat ezt lehozta volna már 2:0-ról. Az 1:1-es tippem így szintén nyerőnek ítélem meg.

USA Bosznia: telitalálat volt 2:0, nincs is mit hozzáfűzni, egyre inkább érik az, hogy a Final 4-ban ott legyenek az Argentínok, Mexikóiak , USA (nagyon esetleg Portugália) és a franciák.

Mai tippjeim:

Spanyol - Ausztria 3:0 (lassan már csak beindulnak a spanyolok, bár az osztrákok biztos bunker focit (kontrázással) fognak játszani, tehát lehet, hogy nagyon nehezen fogják feltörni őket.

Portugál - Horvát: végre egy jónak ígérkező meccs. Azért ezek a horvátok már nem a 8 évvel ezelőtti horvátok- kivéve Modric, aki még 50 évesen is a Real Madridban és a válogatottban fogja nyomni, ha így megy tovább- és itt sztem a Portugálok 2:1-re fognak nyerni.

Svájc - Algéria: Algériát nem nagyon láttam játszani, ezért teljesen fekete lónak számít ez a mérkőzés, de szerintem megpróbálnak ők is védekezni, de néha el fogják veszíteni a kontrollt és olyan támadásokba fognak belefutni, ahol a svájciak gyors ellentámadást fognak felépíteni. Svájci győzelem abszolút biztos, de szerintem egy soványka 1:0-lal meg fognak elégedni a helvétek.

foci VB 2026

#1512171 TrendMan Előzmény: #1512169

Eltaláltam a Mexikó - Ecuador eredményt, szépen menetel Mexikó és én is feljöttem a céges tippversenyben a második helyre 113 versenyzőből :-)

A Francia meccsre 3:1-et tippeltem, na ott az eredményt nem találtam el.

foci VB 2026

#1512169 matgab Előzmény: #1512165

Francia Svéd meccs tükörsima volt. Én 2:1-et tippeltem, azt gondoltam, hogy Gyökeresék hátha találnak egy gólt, de - már amennyit láttam nem volt rá lehetőségük.

Elefántcsontpart- Norvégia 0:2-t tippeltem, de itt azért Elefántosokban bőven benne volt a gól. A norvégok azért annyira nem meggyőzőek nekem , mint amennyire azt a selejtező sorozatban végigtolták. Lehet, hogy az olaszoknak tényleg semmi keresnivalójuk nem lett volna a VB-n?

Mexikó -Ecuador: itt elfelejtettem tippelni, de ha tippeltem volna, akkor ez a 2:0-ás eredmény abszolút a várt eredmény.

Ma nagyon meglepődnék, ha folytatódna a Anglia ellen folytatódna a Kongói eredményesség, tippem: 2:0

Belgium Szenegál meccsen szinte mindegy ki jut tovább, mert nem ez a fél fog a 8 közé kerülni.

Tippem: 1:1 (és tizenegyesekkel Szengál)

USA Bosznia: toronymagas esélyes az USA. Nem azért, mert annyival jobbak lennének Boszniánál (ugye ez lehetne akár a magyar válogatott is helyette, de hát ugye az azok a fránya ír meccsek), hanem azért mert ő a házigazda és a FIFA meg velejéig korrupt. Tippem itt is 2:0

Amúgy érdekes morális kérdést vet fel, hogy míg a FIFA fenntarthatósággal meg mindenféle újra hasznosítható (amúgy a franc se akarja visszavinni a rendezvény végén, mert marha nagy sor van, inkább csak extra bevételre hajaznak itt is) zöld vackokkal reklámzozza magát, addig Infantino minden meccsre magángéppel megy. Ezzel az utazgatással a VB rendezvénye alatt egy átlagember 78 évi karbonlábnyomát használta el... Nem semmi! Kvázi pont olyan, mint a parlamentünket 20 fokon tartó kormány, akki azt mondják az embereknek, hogy ne használják a klímát esténként...

foci VB 2026

#1512165 TrendMan Előzmény: #1512162

Szerencsémre ilyen mennyiségben azért nem nézem a meccseket, hogy ez az összes helyzet előttem legyen.

Viszont az nagyon érdekes, hogy itt az egyenes kiesésben minden csapat, amelyik vezet 1:0-ra, úgy tesz, mintha ezt ő simán át tudná menteni az idő lejártáig, pedig ez még egyetlen csapatnak sem sikerült.

foci VB 2026

#1512162 matgab Előzmény: #1512157

Nem azt mondom én sem, hogy mindegyik meccs irányítva lenne. A házigazdákat és az Argentínokat nyilván nagyon nyomják. Illetve azt is el tudom képzelni, hogy a rendezők nagyon szeretnének egy CR7- Messi döntőt a végén...

Ja ami még nyilvánvaló VAR csalás volt és nem említettem meg, az a Kolumbiaiak Portugálok elleni fejes gólja. Nem volt olyan kamera állás ahonnan ne lett volna egyértelmű, hogy a rúgás pillanatában a portugál védő beljebb áll, mint a kolumbiai támadó. De behúzták a számítógépes szimuláción, hogy les volt. Azt akárhányszor néztem, kizártnak látom, hogy les lett volna.

A legnagyobb csalás azért még mindig az angolok elleni szenegáli tizi elcsalása volt.

Mondjuk a tegnapi német meccsen nem teljesen értem, hogy Musiala szándékos törlesztése után hogyan maradhatott a pályán. Mert ugye ilyen hasonló törlesztés esetén , ahol még nem is alácsúszott Sallai az ír meccsen, csak a törlesztés szándéka miatt - simán kihívta a VAR a bírót és ki is állították.

foci VB 2026

#1512157 TrendMan Előzmény: #1512154

Biztos futnak a háttérben olyan tervezetek, amelyek valaki előzetes elgondolását szolgálják, de azért minden párharcnál nem vizionálok ilyet.

A hollandokkal az történt, hogy belesustorogtak Koeman fülébe, hogy 5 védővel, stabilan álljon fel és erre feladta a szokásos támadóbb holland játékot.

foci VB 2026

#1512154 matgab Előzmény: #1512130

Tegnap a Brazil Japánt 2:1 megint telibe találtam.

Viszont a Német Paraguay meccsre 2:0-t tippeltem, a Holland - Marokkóra 2:1-et.

Azt, hogy a németek meg fognak küzdeni Paraguay-jal azt sejtettem. Az első tippem 1:0 volt, de gondoltam, ha a németek találnak egy gólt, akkor esetleg Paraguay kitámad és akkor találtak volna még egy gólt. Ehelyett a para-k lőtték az első gólt, erre nem számítottam és kibekkelték.

A Holland 1 gólos győzelem simán jöhetett volna, de a 91. percben sajnos kiegyenlítettek. Nem láttam a meccset, de az eddigi holland foci elég meggyőző volt eddig, nem tudom ezen a meccsen mi történhetett.

Viszont lehet ennek az lesz az értelme hogy Kanadát is benyomják, mint rendező országot a 4 közé? Azért az durva lenne... Mert Marokkót és Francia/ Paraguay-t kellene ehhez lenyomniuk. De ha nyolc közé jutnának , az is sikernek minősülne abszolút.

Durva lenne egy olyan final 4 , hogy Kanada, USA, Mexikó és Argentína...

a csapatszerkezet minden .. (?!)

#1512153 TrendMan

Ebben a megállapításban akár még lehet is igazság.

Bár a németeknél a legnagyobb betliző épp a csudálatos Florian Wirtz volt.

Az meg milyen fintora a sorsnak, hogy amikor a kapitány (külső nyomásra is) végre beteszi a kezdőbe Undav-ot, akkor egyből rossz döntésnek bizonyul és belebukik a csapat.

Narancssárga nélkül is kicsit színszegény lesz a vb.

https://telex.hu/sport/2026/06/30/ronald-koeman-ho...

Zlatan Ibrahimović 2026. március 8-án

foci VB 2026

#1512150 Spade Előzmény: #1512130

nagyon érdekes ez a foci vb. Alapvetöen tükrözödnek a társadalmi problémák., Ahogy a hollandokat és a németeket elöntotték az afrikai játékosok, az kiherélte a focijukat mert elvesztettrék a fő karakterüket. pl a németek óriási akarását vagy a hollandok ki-ki elsöprő lendületét.Tehát nemcsak az országukat baszta agyon a migri, hanem a kulturájuk részeként a focijukat is.