foci VB 2026
matgab Előzmény: #1512128Az is egyértelművé vált a csoportmérkőzések zárultával, hogy mennyire irányított volt itt a kieséses szakasz sorsolása.
Lássuk:
Top favoritok az Argentínok, Messi nem eshet ki. Gyakorlatilag be fognak sétálni a Zöld foki szigetek (vajon miért pont most jött a csapatkapitány megerőszakolós híre, ami már március- május óta nyilvános?) , utána Ausztrál/Egyiptom, és Svájc vagy Kolumbia. Egyik sem megoldhatatlan feladat. A döntőbe jutásért szerintem Mexikóval kell majd megküzdeniük - esetleg Angilával.
Másik ágon egyedül az Anglia - Mexikó meccs lesz kérdéses, hiszen Mexikó rendező ország , Angiában meg nagyon népszerű a foci és jó gazdag állam sok turistával. Sokat elárul az, hogy a torna utolsó Mexikóban rendezett meccse a nyolcaddöntő mérkőzése. Tehát ott sztem hazai pályán kikapnak az angoloktól. De ha aki innen bekerül a nyolc közé, azok négy között is lesznek, mert a brazilok/japánok/norvég /Elefántcsontiak sztem el fognak vérezni ezen az ágon.
A harmadik ág a halál ág (Németek, franciák, Hollandok) , innen én legerősebbnek a franciákat érzem, de nehéz útjuk lesz.
A negyedik ágon az USA simán bejut a 16 közé- ez már siker, de egy kis bírói segítséggel talán a belgákat is meg fogják verni.
Portugálok ezzel a 2. hellyel szopó ágra kerültek, de legalább elkerülik Messiéket a döntőig. Le kellene nyomniuk a horvátokat , spanyolokat , USA-t.
És így nagy kérdés lesz, hogy a Francia -Portugál kettősből ki fog a döntőbe bejutni. Ha nem a franciák lesznek ott, hanem a németek vagy hollandok, akkor a Portugálok jutnak a döntőbe, hogy ott összejöhessen a nagy dráma a Messi -CR7 döntő, amit még meg is filmesítenek Hollywoodban.
De a franciák nagyon jók, nincs köztük fehér ember sem (micsoda jó hír lenne a liberálisoknak egy fehérek nélküli győzelem a fehérekből álló Argentína ellen?) ráadásul ott lenne Mbappe, aki átveheti lassan Messi-CR7 helyét a marketing értékben...
Szóval az nagy küzdelem lenne, függne attól is, hogy CR7 milyen formában, 40 évesen a sorozat terhelés hatására milyen állapotban érkezik meg az elődöntőre (ha nem sérül meg előtte már).
Ha minden a terv szerint megy , akkor Argentína a Portugálok ellen fog nyerni a döntőben, ha nem , akkor megismétlik a katari döntőt, amit ha a franciák nyernek, azt is el lehet adni majd micsoda drámaként, ahol Messi bejelenti pályafutása végét is a vereség hatására...
Nos tegyétek meg tétjeiteket!