Csak nem arra célzol, hogy Putyin fosztogatásról beszélt, de a tolmács osztogatásnak fordította?
És most mindkét fél elégedett.
Csak nem arra célzol, hogy Putyin fosztogatásról beszélt, de a tolmács osztogatásnak fordította?
És most mindkét fél elégedett.
Az 1 éves szankciómentésségben szerintem annyi van, amennyit Orbán mond.
Eltudom képzelni, hogy Trumpal megbeszéltek valamit, hogy ha nem választják újra, akkor beleállnak és szankcionálni fognak mindent... ha marad, akkor húzzák, évente egy pofavizit keretében bejelentik, hogy megegyeztek még egy évről, meg vásárolunk x tankernyi lng-t némi fegyvertémával megspékelve..
Orbánék meg úgy keretezik, ahogy jó nekik a választásokra.. amcsi részről nem mondhatják, hogy addig adnak menteséget, amíg Orbán van hatalmon, azt mondják, hogy egy év...
Ez is spekuláció, ki mit lát bele az infók alapján... talán egy év múlva okosabbak leszünk..
Nem lehet egyszerű a diplomácia, megvannak a protokoll eljárások.
Ott van a Meloni eset is, amikor Trumpal tartottak sajtótájékoztatót, és belekavarodott a fordító, vagy félrefordított valamit, egyből átvette és saját maga oldotta meg. Az is igaz, hogy Meloni értette miről van szó, Orbán nem tudom mennyire tud oroszul, talán az angol neki is jobban megy, mint a ruszki nyelv... a lényeg, hogy négyszemközt jól menjen a fordítás, ha ugyanígy ment, s így egyezkednek, akkor kurva nagy szarban vagyunk.. :)))
A valóság nagyon sokszor olyan, mint egy film.
Az ember köpni-nyelni nem tud, csak a döbbenet.
Ez arra is rámutat, hogy a kultúránk mennyire törékeny és a máz rajta sokkal vékonyabb, mint hinni szeretnénk.
Egyébként ez a hozzáállás, amit a vadász 'urak' tanúsítottak semmivel sem több vagy kevesebb, mint amit az SS-legények mutattak a második világháborúban.
Ugyanaz a szellem velünk él és amint a külső körülmények megváltoznak, már elő is bújik.
Amennyire rálátok, hasonló tárgyalási helyzetekben a tárgyaló delegációk szeretnek úgy tekinteni a tolmácsra, mint egy szükséges rosszra, ami szinte ott se kellene, hogy legyen.
Ergo, ha a tolmács kérdez valamit vagy felvet egy problémát, hirtelen mindenki kiesik a szerepéből és elkezd feszengeni.
Tehát a tolmácsra ez mindenképpen rossz fényt vet.
(Érdemes a képen megnézni, hogy a magyar oldal /Orbán is/ , de különösen a tolmács hölgy milyen ugrásra kész helyzetben feszít a széken, ezzel szemben az orosz oldal relaxáltan hátra dől és diktálja a körülményeket.)
+++
Manapság már azt is simán el tudom képzelni, hogy a tárgyaló delegációk nem is bánják, ha a tolmácsolás kétértelmű, mert akkor mindkét fél azt az olvasatot prezentálhatja, ami számára kedvezőbb.
Tréfás kérdésem:
Ha az AI vezérelte tolmácsgépek olyan jók, akkor miért nem azokkal folyik a tolmácsolás?
Ez szerecsen mosdatásnak tűnik.
Ha nem hall, akkor azt nagyon kínos jelezni, mert ezzel nyilván azt mondanák, hogy Putyin érthetetlenül beszél. De azért erre készülni lehetett volna és betenni a tolmács fülébe előre valami akusztikai jelerősítőt vagy akármit.
Ha meg ő nem értette 2. emberként, amit Putyin mondott, akkor gondolom a sorban a negyedik , ötödik ember még annyira sem értette.
Mondjuk az ilyen diplomata eseményeken bármit mond, ha széepn udvarisan mond valamit, azzal már sokat nem hibázhat elvileg, mindenki bólogat helyesel, aztán hazamennek és megbeszélik, hogy a szakbizottságok miben egyeztek meg.
Persze ha ilyen minőségű a tolmácsolás, akkor az felveti azt a kérdést, hogy nem emiatt van-e az, hogy az USA-ban a politikusaink engedmények a szankciók alól örökkét halottak, addig az amerikaiak azt állítják, hogy max 1 évre... Lehet az is valami tolmácsolási hiba volt?
Reméljük elkapják a barbárokat.. elvileg már a lista megvan, olaszoknál kezdődik a vadászok levadászása...
az ember a legbetegebb állat a Földön.
Aztán mégis mi lettünk az a rákos sejt, aki túlburjánzott elszaporodott.
az, amikor olvastam a hideg rázott :-/
másik topikba tettem be, euronews részletekbe menően lehozta a cikket #1508415
Nemrég volt valami esemény Venezuelában, ott megjelentek kínai katonai arcok.. gondolom ez bőszítette fel Trumpékat, hogy már nem is titkolják, hogy katonailag támogatják Maduróékat.. ha ténylegesen nekimennek, ezzel azt akarhatják megmutatni, hogy Amerika az Amerikaiaké legyen szó északról, vagy délről.. az sem mellékes, hogy erőt demonstrálnak..
Szerintem Trump erőt akar mutatni egy kevésbé kockázatos világpolitikai színtéren azért, hogy másutt könnyebben és hatékonyabban tudjon érvényesülni.
Igen, a kínaiak ezt az odamegyek, katalizálom a folyamatokat és kilapátolom a hasznot hozzáállást jól elsajátították, de nekik ez a második természetük és ezt már évszázadok óta űzik az általuk elérhető régiókban.
Az USA, mint önmagát a világ domináns erejeként aposztrofáló hatalom nem tevékenykedhet mindenütt csupán a háttérben.
Remélem azért nem lesz még egy helyen nyílt háború.
Sokkal okosabbak a kínaiak az amerikaiaknál.
Az USA idegen hatalomként odamegy , szétlő mindent- nyilván megutálja őket mindenki egy életre, odatesz egy bábkormányt, amit megpróbál az ottani nép majd megdönteni, de az amerikai hadsereg segítségével jó drágán hatalomban tartják, aztán a hadsereg kivonulása után a rendszer összeomlik.
A kínaiak meg adnak finanszírozást, építenek infrastruktúrát, aminek a fedezete az ország logisztikai és nyersanyag bázisa. Nyilván nem tudják fizetni, ezért a kínaiak megszerzik a fentieket.
Utána sokkal kevesebb pénzből hatalmon tartják az amúgy is hatalmon lévő helyi autokratikus uralkodót és közben elkezdik a kitermelést az országban, miközben az új modern infrastruktúra segítségével gyorsan , egyszerűen szépen kitalicskázzák az értékeket az országból.
Elmúltam már 18 többször is, de ilyen soha nem fordult velem elő... :-)
Mondjuk lehet többször kellett volna szaunáznom...
Szerencsére a korod stimmel ;-)
Hogy velem soha nem volt ilyen..! Mondjuk nem is vagyok svéd...
Ezek után a férj sem érezheti túl jól magát.
Szerintem arra vár, hogy hátha egy 18 éves lány az illetlen szerveit fogdossa egy hangulatos szaunában.
De hiába.