:-)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251027/washing...
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20251027/o...
Ha valamire kvára berág Trump, az az ha valaki nem ismeri őt el "tévedhetetlen" vezetőnek.
Orbánnak ezen a nyilvánosság előtti kijelentésére, hogy Trump hibázott és majd ő kimegy diktál neki (visszavonatja a szankciót), ha erre Trump ha nem azt reagálja le, hogy kioszt Orbánnak egy sallert esetleg hasonló módon dominálja le, mint Zelenszkijt azon a bizonyos találkozón, akkor nagyon csalódnék saját ember-ismeretemben.
Sztem Trump - amilyen személyiség- soha nem fogja hagyni, hogy valaki egy mini ország vezetőjeként meg főleg- fölé helyezze magát. Erre az egyetlen természetes reakciója a földbe döngölés vagy a teljes elutasítás (nem hajlandó találkozni vele , amíg Orbán nem jár kanosszát) lesz.
apropó ,most jut eszembe, valójában én minden nap olvasok könyveket.
Bogyó és Babócát, meg Brunót, meg Süsü a sárkányt, Borit, meg az ERdei focibajnokságot... Meg hasonlóakat. :-)
Dettó nálam is. Szakmai dolgokat, gyakorlati labokat stb. megcsinálom és elolvasom évente több ezer oldal (ami kézzel fogható gyakorlati információ) kb., de a könyvekre egyszerűen nincs időm és nem is vonzanak. Elég rövid az ember élete így is ha mindig csinál valamit...
A másik a Netflixes egybites moslék gyártás és a Marvel saga 2 filmek miatt a sorozatok, filmek sem érdekelnek már annyira. Sokszor előre látható mi lesz és így unalmas tovább nézni. Az a durva, hogy megnézek 1 régebbi(90-2000-es évek eleje) filmet ott meg a lassúság idegesítő, mert jelenleg annyira nagy intenzitással és gyorsan jön a data, hogy az agyam egyszerűen unatkozik az akkori filmek alatt :\
én rontom az átlagot , már sok éve nem olvastam el egy könyvet sem.
Sok mindent olvasok, leginkább cikkeket (gazdasági, vagy történelmi leírásokat, elemzéseket, sportot, esetleg politikait). De tényleg az elmúlt 15-20 évben kimaradtak a könyvek. Ha van szabadidőm (na az nincs sok), akkor meg inkább nyomok egy PS-t.
Pedig régen rengeteg könyvet olvastam.
Azok számára, akik felvették azt a szokást, hogy elektronikus adatközvetítő eszközön keresztül próbálnak olvasni, már csak a következők megértését tudom javasolni:
Egy mega trend, hogy minden emberi szokást, amelyet a történelem folyamán analóg módon folytatott az ember, most elektronikus úton is megpróbálunk lemásolni. De ettől ez még nem jó vagy nem helyes és pláne nem egészséges.
Nekem is ez volt, jó kis 60Hz-es Iphone kijelzőt bújtam 1 hónapig autóhirdetéseket nézve apró betűk, sok paraméter. Utána észrevettem a romlást. Azóta telefon és kis kijelző időket próbálom minimalizálni és olvasni is jó fényviszonyokkal próbálok, normális betűmérettel. A Kindle sime bejött, de a háttérvilágításos vagy tablet annyira nem :\ .
Elalvás előtt tabletről olvasok, nekem ugyanaz.. öregszel, menj szemészhez. :-)
Az szép :)) Gratulálok!
Én 12ig jutottam, az is igaz, ezt a szintidőt tartom évek óta. Idén kevesebb fog összejönni, mert karira kaptam egy ebookot, s azon kezdtem el olvasni januártól, annyira fáradt a szemem, hogy nem bírtam pár oldalnál többet olvasni, bő 5hónap alatt bírtam kiolvasni egy könyvet, mondtam oké köszi, visszatérek a klasszikus papírhoz, azóta visszaálltam az átlag 1hónapra.. másoknak bejön, semmi bajuk, tuti fordítva vagyok bekötve.
Lölő fizeti a Hatvanpusztai építkezést? Á dehogy, a miniszterelnök úr csak belenyúlt a saját ember formájú nadrágzsebébe, és kivett egy kis aprópénzt.
Nem semmi, de remélem azért a fészbukraszánnak némi időt.
Tavaly 82 könyvet olvastam el, akkor kb én meg 70+ ember, aki semmit nem olvasott egész évben együttesen hozzuk a statisztikai átlagot.
Hja kérem, ha valakinek élete végéig hiteleket kell törlesztenie, annak nincs ideje ilyen földi hívságokra!
"a 80-as évek végén napi 12 perc jutott erre, addig jelenleg már csak kettő, a férfiak esetében pedig csak egy"
"a könyvolvasásra szánt idő főleg azért csökken, mert egyre kevesebben olvasnak. A tevékenységet végzők aránya a '80-as évek végén még közel 13 százalék volt, az idén azonban a hármat sem érte el. Azaz jelenleg csak minden 35. magyar vesz a kezébe könyvet."
Készítik elő a leválást?
"Az MVM megállapodást írt alá a francia Engie-vel, amelynek értelmében 2028 és 2038 között összesen 4 milliárd köbméter cseppfolyósított földgáz érkezik Magyarországra"
érdekességképpen tettem be :)
amúgy jha, keletről mennek nyugatra, nyugatról meg keletre... azt látom a németeken, akinek a vagyona 1 milla felett van, svájc a célpont, vagy dubaj, átlag német akinek elege van a bevándorlásból, zavarja a német politika, az magyarország, horváto., fele jön..
gondolkodtam betegyem-e, volt olyan videó, asszem frankfurti tőzsde szervezte??, már nem emlékszem pontosan, hogy a kivándorlásról szólt, hova lehetne menni, adó stb... ha érdekel, jelezd, előkeresem, s eu topikba bedobom..
Akkor ez úgy van, mint a villamoson?
Aki elől száll fel, hátramegy, aki meg hátul, az előre?
A németek magyarhonban szeretnének letelepülni, a magyarok meg kivándorolnának?
Mondjuk abban, hogy ha valakinek pénze van, annak a zorbáni világban jó sora van, abban nincs túl sok újdonság ugye.
Csaknem üzenetet hozott a hanyatló nyugatról? :)
https://24.hu/belfold/2025/10/01/orban-viktor-ange...