Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Olvasás

#1507931 matgab Előzmény: #1507913

én rontom az átlagot , már sok éve nem olvastam el egy könyvet sem.

Sok mindent olvasok, leginkább cikkeket (gazdasági, vagy történelmi leírásokat, elemzéseket, sportot, esetleg politikait). De tényleg az elmúlt 15-20 évben kimaradtak a könyvek. Ha van szabadidőm (na az nincs sok), akkor meg inkább nyomok egy PS-t.

Pedig régen rengeteg könyvet olvastam.

Olvasás

#1507921 TrendMan Előzmény: #1507918

Azok számára, akik felvették azt a szokást, hogy elektronikus adatközvetítő eszközön keresztül próbálnak olvasni, már csak a következők megértését tudom javasolni:

Egy mega trend, hogy minden emberi szokást, amelyet a történelem folyamán analóg módon folytatott az ember, most elektronikus úton is megpróbálunk lemásolni. De ettől ez még nem jó vagy nem helyes és pláne nem egészséges.

Olvasás

#1507918 Ddavid Előzmény: #1507916

Nekem is ez volt, jó kis 60Hz-es Iphone kijelzőt bújtam 1 hónapig autóhirdetéseket nézve apró betűk, sok paraméter. Utána észrevettem a romlást. Azóta telefon és kis kijelző időket próbálom minimalizálni és olvasni is jó fényviszonyokkal próbálok, normális betűmérettel. A Kindle sime bejött, de a háttérvilágításos vagy tablet annyira nem :\ .

Olvasás

#1507916 Koffein Előzmény: #1507913

Az szép :)) Gratulálok!

Én 12ig jutottam, az is igaz, ezt a szintidőt tartom évek óta. Idén kevesebb fog összejönni, mert karira kaptam egy ebookot, s azon kezdtem el olvasni januártól, annyira fáradt a szemem, hogy nem bírtam pár oldalnál többet olvasni, bő 5hónap alatt bírtam kiolvasni egy könyvet, mondtam oké köszi, visszatérek a klasszikus papírhoz, azóta visszaálltam az átlag 1hónapra.. másoknak bejön, semmi bajuk, tuti fordítva vagyok bekötve.

Olvasás

#1507913 Fornit Előzmény: #1507850

Nem semmi, de remélem azért a fészbukraszánnak némi időt.

Tavaly 82 könyvet olvastam el, akkor kb én meg 70+ ember, aki semmit nem olvasott egész évben együttesen hozzuk a statisztikai átlagot.

Olvasás

#1507851 TrendMan Előzmény: #1507850

Hja kérem, ha valakinek élete végéig hiteleket kell törlesztenie, annak nincs ideje ilyen földi hívságokra!

Olvasás

#1507850 Koffein

"a 80-as évek végén napi 12 perc jutott erre, addig jelenleg már csak kettő, a férfiak esetében pedig csak egy"

"a könyvolvasásra szánt idő főleg azért csökken, mert egyre kevesebben olvasnak. A tevékenységet végzők aránya a '80-as évek végén még közel 13 százalék volt, az idén azonban a hármat sem érte el. Azaz jelenleg csak minden 35. magyar vesz a kezébe könyvet."

https://telex.hu/g7/2025/10/14/olvasas-idomerleg-k...

Magyarország német szemmel

#1507687 Koffein Előzmény: #1507683

érdekességképpen tettem be :)

amúgy jha, keletről mennek nyugatra, nyugatról meg keletre... azt látom a németeken, akinek a vagyona 1 milla felett van, svájc a célpont, vagy dubaj, átlag német akinek elege van a bevándorlásból, zavarja a német politika, az magyarország, horváto., fele jön..

gondolkodtam betegyem-e, volt olyan videó, asszem frankfurti tőzsde szervezte??, már nem emlékszem pontosan, hogy a kivándorlásról szólt, hova lehetne menni, adó stb... ha érdekel, jelezd, előkeresem, s eu topikba bedobom..

#1507683 TrendMan Előzmény: #1507676

Akkor ez úgy van, mint a villamoson?

Aki elől száll fel, hátramegy, aki meg hátul, az előre?

A németek magyarhonban szeretnének letelepülni, a magyarok meg kivándorolnának?

Mondjuk abban, hogy ha valakinek pénze van, annak a zorbáni világban jó sora van, abban nincs túl sok újdonság ugye.

#1507676 Koffein

Bedobta a yt, elkezdtem hallgatni és érdekes, ahogy a német pár miként látja Mo-ot... :)

Rebranding MÁV (Nem tudom, hogy ez Magyarország vagy humoros?)

#1507662 TrendMan

Vagy ez a magyar humor?

Kis világunk ma:

#1507628 Koffein Előzmény: #1507627

Kevesen vannak, sok a meló, nyomás az megvan alapból... panaszkodni nem tudnak, sztrájkolni nem tudnak... mondjuk egy kiégésre jön egy családi feszkó, lehet egyszerűbbnek érezheti ezt a megoldást...

Egy kis fenol, kadmium, …

#1507621 Fornit

Egy kis fenol, kadmium, arzén, ólom.... csak ezt itatnám a gyerekeitekkel mocskos fidesz férgek. De csak addig, amíg emberi roncsok nem lesznek. Utána éljenek jó sokáig, hogy a büszke ner apukák, nagypapák a börtönből gyönyörködhessenek bennük jó sokáig.

https://atlatszo.hu/orszagszerte/2025/08/22/veszel...

Mészáros féle cég = az Orbán család cége