Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Egy kis fenol, kadmium, …

#1507621 Fornit

Egy kis fenol, kadmium, arzén, ólom.... csak ezt itatnám a gyerekeitekkel mocskos fidesz férgek. De csak addig, amíg emberi roncsok nem lesznek. Utána éljenek jó sokáig, hogy a büszke ner apukák, nagypapák a börtönből gyönyörködhessenek bennük jó sokáig.

https://atlatszo.hu/orszagszerte/2025/08/22/veszel...

Mészáros féle cég = az Orbán család cége

A HDI és a termékenységi…

#1507598 matgab Előzmény: #1507580

Anyós viccek egyáltalán nem azért anyós viccek, mert a férfiak "gyártják" a vicceket.

Az idős férfiak általában sokkal alkalmazkodóbbak, elfogadóbbak. Lecsökken a tesztoszteron szint, nem kompetitívek.

Ellenben az idősebb nők alapelve az, hogy "én már elég idős vagyok ahhoz, hogy..." hogy megmondja amit gondol, akkor is ha nincs igaza. Mindenki másban meglátják a kifogásolni valót, évekre visszamenően is felhánytorgatják sérelmeiket egyre kevésbé toleránsak, miközben a velük szembeni kritikát egyre kevésbé viselik el, egyre könnyebben megsértődnek másokra.

Van sok kivétel is. De azért a kivétel azért kivétel , mert az általános tulajdonságtól eltér, kisebbségben van és ezért alapkul ki a prekoncepció vagy nevezhetjük sztereótípiának is.

Ez pont ugyanolyan, hogy az ember szívesebben lakik olyan helyeken ahol kevesebb cigány lakik, mert ahol a cigányok vannak többségben, ott a fehér emberek állandó attrocitásoknak vannak kitéve. És abszolút igaz, hogy nem minden cigány ember bűnöző, sőt még azt is mondom, hogy az is lehet, hogy a többségük nem az. Csak az agresszív kisebbségük annyira jellemző, hogy ahol már nagy számosságban előfordulnak, akkor abban szinte biztos, hogy lesz agresszív kisebbségi is, aki előbb utóbb meg fog találni és beléd fog kötni. Ezt a prekoncepciót pedig a piac is beárazza és ezért van az, hogy Budapesten is a 8. kerület körúton kívül lévő lakásai sokkal olcsóbbak, mint mondjuk a XXII. kerület, annak ellenére, hogy elvileg jobb a 8.-ban az infrastruktúra és sokkal közelebb van a belvároshoz.

A prekoncepciók/sztereotípiák nem elítélendőek az én szememben, egyfajta kollektív empirikus tapasztalatot hordoznak magukban, ami a túlélésünket segíti.

Pont ugyanúgy, ahogy tudjuk azt, hogy a szúnyogok csípnek. Ezért amint a közelünkbe érnek, akkor igyekszünk lecsapni őket, holott nem is biztos, hogy megcsípnének, lehet hogy épp jól vannak pl lakva.

#1507583 KawaBazsy Előzmény: #1507578

Úgy látom, a második kör se jött be nálad.. :-)

A nők akkor nőnek a fejedre, ha hagyod, de ez tkp mindenkire igaz. A feleségem kedves asszony, a kölkök - bár jó gyerekek - ezt ki is használják, s időnként addig húzzák, h kiabálnia kell, elmennek a határig. Kutya szintén, nem hallgat rá, csak ha kikel magából. Nálam nincs ilyen gond, elég csak hangosan mordulnom, s mindjárt kva nagy rend van.. :-)

#1507580 TrendMan Előzmény: #1507578

Nehéz erre okosat mondani, mert mint írtam korábban, ha egy sztereotip állítás többnyire igaz is, abban az esetben is van rengeteg kivétel.

Amit én megfigyeltem, hogy vannak jó nők, meg elhízottak.

A jó nőket körülugrálja a párjuk és tejben vajban fürdeti, azok látszólag jóval kevesebb házi munkát végeznek és az is inkább a gyerekekhez kötődik.

A nem jó nők meg különféle fórumokban sírnak arról, hogy odahaza ők végeznek minden feladatot és a férjük szinte semmit.

Ez is nyilván viszonylagos, hiszen kifesteni, vizet szerelni, társasházi közgyűlésben ülni többnyire a férfiak dolga és, ha az autóval valami gond van, azt sem a feleség intézi.

Az anyós viccekről az jutott eszembe megint csak, hogy vicceket gyártani is férfi dolog, mint ahogy a legtöbb szellemi tevékenységet - akármilyen okból is - többnyire férfiak végzik. Talán ezért szólnak ezek a viccek anyósokról és nem apósokról.

És igen, van egy olyan megfigyelésem, hogy a jólétből meg a kényelemből egy nőnek sohasem elég, mindig több cipőt és szolgáltatást szeretnének, erre aztán a fogyasztói társadalom jól rá is pörög.

#1507578 matgab Előzmény: #1507503

szerintem minél jobban megismerjük a nőket, akár mikró szinten az egyéneket, akár össznépi viselkedési formákat, annál kiábrándítóbbak.

Régen naív voltam és azt hittem , hogy ők is azt akarják amit én , hogy érezzük jól magunkat, röhögjünk, szexeljünk, őszinték és a valós értékeket , a belső tartalmat szeretik.

De egyre inkább azt látom, hogy 10-ből 9 csak élősködik a párján, főleg a gyerekek megszületése után, zsarnokoskodnak a szeretteiken, nem teszik bele nemhogy ugyanazt az erőfeszítést, de a harmadát sem annak amit egy pasi megcsinál.

Ha nő nélkül él az ember, akkor azt úgy érzi probléma. Ha nővel, akkor már nemcsak a saját problémáit kell megoldania, hanem a nő problémáit is a pasiknak kell megoldaniuk. Cserében hála szeretet, megbecsülést kapnak? Dehogy kapnak, minden marha természetes ami hogy "jár nekik".
Nővel együtt élni kb majdnem olyan , mint egy 1000 méteres futóversenyen 50 kilós kővel futni a hasadra kötözve. Kiábrándultam belőlük és nagy tisztelet a kivételnek.

Gyerekek előtt a párválasztásnál 80%-ban döntő az, hogy anyagilag biztonságot nyújtson nekik a pasi (ha már eleve biztonságban vannak, akkor meg luxus színvonalat).

Nem nagyon látni gazdag szingli csávót (kivéve, amelyik tudatosan egyik csajról a másikra ugrik) viszont a csóró csávó az nem nagyon kell senkinek. Lehet akár okos is , értelmes is.

Még a 70-es évek vagy azelőtti generáció kicsit más értékrenddel rendelkezett, de nem véletlen, hogy minidg anyós viccek vannak és nem após viccek.

Fiam most kezdte az iskolát. Vitt két kis csokit, odaadta 1-1 lánynak, megdícsértem, hogy milyen úriember. Aztán másnap is meg harmadnap is odaadta a csokit a lányoknak, az egyik lány a csokipapírt nyomta vissza a kezébe.

Mondom fiam, nem jól csinálod... Te nem eszel a csokiból , csak minden nap odaadod nekik, ez már nem jó. Most is add nekik oda a csokit, de mondd el nekik, hogy minden nap hoztál nekik a csokidból és soha nem ettél belőle és te is szereted a csokit, ha gondolkodnak mit tegyenek, akkor javasold, hogy felezzétek el.

Amelyik visszaadja neked, vagy elfelezi veled, az szeret téged is, annak vigyél legközelebb is. Amelyik nem ad vissza neked belőle, az meg csak magát (és a csokit) szereti, az csak kihasznál téged....

Na szóval így van ma már ez már egész kis korban is...

#1507507 TrendMan Előzmény: #1507503

Először is óvatosnak kell lenni az általánosításokkal, mert kivételek mindig vannak és ha egy dolog egy nagy társadalmi csoport 88 %-ra igaz, akkor már nagyon könnyű úgy beszélni annak minden tagjáról, mintha minden egyes egyénre igaz lenne.

Ezt leszögezve igen, a legtöbb esetben a nők a negyedik-ötödik-hatodik X után eléggé csal tengenek lengenek, ritkán látni, hogy mondjuk szellemi kihívások foglalkoztatnák őket.

Ezzel szemben - szerencsére - a férfiak ebben a korban már mind megállapodott tudósok:-)

#1507503 Koffein Előzmény: #1507484

Nem tudom vettétek-e észre, azok a nők, akiknek nincs család, egymaguk vannak, mindent egymaguk kell megoldaniuk, s a karrier az életük, 40 után egy picit meg is kattannak... semmi kiegyensúlyozottság, tök idegbetegek..

#1507484 Ddavid Előzmény: #1507481

Ezt lehetne:
Pénz-Élmények
Énidő

Gyerekkel több mint az egy ilyen feltétel sérül így offos.

#1507481 TrendMan Előzmény: #1507471

Akkor azt leszögezhetjük, hogy a falusias élet, a nagy családban való létezés és a vallásosság egyfajta háromszöget képeznek.

Ezek egymást erősítve segítik a gyermekvállalást, ugyanakkor inkább a maradias gondolkodás szimbólumainak számítottak a 'modern' városiasodott élet hajnalán.

Vajon léteznek olyan elemek, amelyek ezeknek a kieső elemeknek a helyettesítésére alkalmasak egy általunk fejlődőképesnek gondolt világban, ahol elegendő gyermek születik?

Fel lehetne rajzolni egyfajta 'modern' háromszöget?

#1507471 Koffein Előzmény: #1507464

Vallásosság annyiban nem kísérőjelenség, hogyha háborúban állsz és hódítani akarsz, akkor ez is egy dimenzió.. lásd muszlimok, akik gond nélkül leszülnek 4-5 gyereket a fejlett nyugati jólétbe, miközben a nyugati világbeli egyet is teherként él meg...

#1507464 TrendMan Előzmény: #1507462

Én inkább a falusias kisközösségekre vezetem vissza a magas születési rátát.

Valószínűleg a nagy családi közösségek megléte is segíti ezt.

A vallásosság szerintem inkább kísérőjelenség.

#1507462 Spade Előzmény: #1507458

Afrikában a leggyorsabb a muszlim terjedése és a katolikusságé is, pl. nem véletlen h majdnem afrikai biboros lett a pápa csak nem volt elég liberális

a komoly döntések és a bizonytalanság

#1507461 TrendMan Előzmény: #1507433

Nem állítom, hogy ez a tuti megoldás.

De van egy kísérő jelenség az egész folyamat során, ami felett könnyű elsiklani.

A közösségi lét leépül, az emberek egyre kevésbé találkoznak egymással. Pedig két ember nem online fogja megkedvelni egymást.

A kapitalizmus pedig csak azokat a 'tranzakciókat' érvényesíti, amelyek közvetlen anyagi háttérrel rendelkeznek, ahol közvetlen pénzcsere történik.

A művelődési házakban már egyáltalán nincsenek programok középkorúaknak. A középkorú úgysem jön el, mert elfoglalt (értsd: a pénzt hajszolja).

Egyre kevesebb olyan szórakozóhely van, amely nagykaliberű, ahol sok ember találkozik. Ezzel szemben az új lakótelepeken olyan helyek nyílnak, ahol 2x2 nő letud ülni egymással cseverészni két asztalnál egy sarokban, ahol férfiak szinte nem is látják őket.

Vagy olyan helyek, ahol mindenmentes akármit tudsz vásárolni gyorsan és bedobni egy mentes kávét egy állópultnál.

A férfiak számára szinte egyáltalán nem nyílnak új helyek.

A COVID erre rátett egy lapáttal, az energia költségek megugrottak, egyre nehezebb kigazdálkodni egy nagy hely költségeit.

A fentek elméletben adhatnának az államnak egy 'támadási pontot' arra, hogy kezelje a helyzetet.

Ha akarná és ha, megfinanszírozza.

#1507458 TrendMan Előzmény: #1507457

Afrikában nem hiszem, hogy a vallásosság miatt magas a termékenységi ráta.

Véleményem szerint, ahol nő a jólét, ott elkezdenek a női jogok virágozni (Mondhatnám 'burjánzani')

Ahol ez megtörténik, ott a nők inkább a kényelmesebb megoldást választják és nem szülnek.

Talán ezért nincsenek matriarchális társadalmak, mert ahol a fejlődés ebbe az irányba indul, ott nemsokára összeomlás jön.